Keşfet

Mh t5 ikilisine led eklemek?

gokhanguull

Aktif Üye
Ad Soyad
Gökhan
Selam arkadaşlar 

yeni bir armatüre geçtim giesemann infinity 2x150 mh 4x54 t5.

fakat mhler suda çok güzel bi efek vermesine rahmen göz alıcı renklere kavuşamıyorum :)  

t5 lerde çok etkili bi renk yaratmıyor mhnin yanında

şimdi 2 soru var kafamda tüm t5 leri actinic blue mu yapmalıyım renklerin çıkması açısından ?

bir diger düşüncem ise armaturumun orta kisminda 40 cmlik havalandırma için ince plaka var sağında ve solun da da 10 cmlik bir plaka var oralara led mi yerleştirsem ? 

Led yerlestirmem sikinti yaratir mi?

yok hayir yaratmaz ise nasil bi kombinasyon nasil bir dizilim yapmaliyim fikri olan var mı :)  

yada benim gibi mh t5 karisimi armaturu olan arkdaşlarin renk almak için yaptigi baska bir fikir var mi?

Ekli dosyayı görüntüle 49414

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun Gökhan Bey mh lambalarını ne kullandınız? onlarında kelvin değerleri farklı olduğu gibi daha sıcak ve daha soğuk renkleride mevcut 2 mh lambaya soğukl renk olmadığını varsayarak 4 t5 e 2x actinicblue,pure actinic,süperactinic ilave etmeniz bence daha mantıklı mh leriniz gün ışığı verirken fosforik renkleri almanızda bu kombinasyon iş görebilir,ama hiç bir actinic t5 royalblue led in verdiği etkiyi vermiyor onu da belirtmeliyim6x24 ati armatürüme 2x 60 ar cm lik royal blue led ilavesi yaptım gece 1 saat onu yakınca bambaşka renklerle karşılasıyorum.Zamanla mercanlarınızda ki büyümeyle ilgili gelişmeleride paylaşırsanız şahsen sevinirim mh lambaları merak ediyorum kullanan biri olarak görüşlerinizi almayı isterimkeyifli hobiler diliyorum,,saygılar.

Hayırlı olsun Gökhan Bey mh lambalarını ne kullandınız? onlarında kelvin değerleri farklı olduğu gibi daha sıcak ve daha soğuk renkleride mevcut 2 mh lambaya soğukl renk olmadığını varsayarak 4 t5 e 2x actinicblue,pure actinic,süperactinic ilave etmeniz bence daha mantıklı mh leriniz gün ışığı verirken fosforik renkleri almanızda bu kombinasyon iş görebilir,ama hiç bir actinic t5 royalblue led in verdiği etkiyi vermiyor onu da belirtmeliyim6x24 ati armatürüme 2x 60 ar cm lik royal blue led ilavesi yaptım gece 1 saat onu yakınca bambaşka renklerle karşılasıyorum.Zamanla mercanlarınızda ki büyümeyle ilgili gelişmeleride paylaşırsanız şahsen sevinirim mh lambaları merak ediyorum kullanan biri olarak görüşlerinizi almayı isterimkeyifli hobiler diliyorum,,saygılar.
Merhaba umut abi tavsiyen için teşekkurler

metal halidelambalarim giesemann 150w 21000 k blue, blue fakat oyle ahım şahım bu blue degil :)  fosforik olarak göstermiyor canlıları ama sudaki dalgalanma göruntusu ışığın dibe vuruşu denizde dalıp suyun içinde güneşe bakmak gibi ışık dalgalanmaları super :)  bu hafta sonu royal blue led alıp firsat bulur isem deniyecegim :)  

Merhaba arkadaşlar ampul şeklinde bi led aldım 2 adet  mavi beyaz karışık ledler birinden mavileri söktüm diğerinden beyazları beyazları iptal edip hepsini mavi taktım lehimleyip sonra armaturun ortasinda havalandırma için duran metal parcasına monteledim güzel oldu :)   Fakat yetersiz led sayısı bunu deneme amaçlı yaptım olabiliyor mu diye becerebiliyormuyum diye kendimi denedim  ve yapabiliyormuşum :)  sürucu sogutucu uygun ledleri temin edip ilerliyen boş bi zamanımda daha prof. Bi iş çıkarıcam ınşh  simdilik böyle :)  mh t5 led uçlusu bi arada olcak :)  

Ekli dosyayı görüntüle 49507

Ekli dosyayı görüntüle 49508

Ekli dosyayı görüntüle 49509

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar