Keşfet

Midas blenny kuma vurma

azura

Yeni Üye
Ad Soyad
cem
Herkese selamlar, 

Yaklasik 3 haftadir bende olan midas blennyim farkli araliklarla, duzenli olarak kuma vuruyor. Tankim 2 aylik, 125 lt ve nitratim olculecek degerler icerisinde degil. Eski kayalarim ve eski suyumdan yeni tanka asilama yaparak donguyu baslattim. Dolayisiyla yeni tank sendromu oldugunu dusunmuyorum( diatom olmadi).Ozetlemek gerekirse midasim her yemi kabul ediyor, keyfi cok yerinde, surekli acik alanda da yuzuyor fakat kuma vurmasi 3 haftadir hic degismedi.Isin kotusu her tarafa kum sicratiyor. Bu arada hic bir baligim da kesinlikle beyaz benek olusumu yok. Tankim da. 1 disi bir erkek m anthias, yellow watch goby, 2 xs missbar, xs maroon clown ve bir adet s yellow wrasse var.

Yardimlarinizi rica ettim.

Cem bey mutlaka bir parazit barındırıyordur üzerinde yoksa kuma vurmaz kendini

Tesekkur ederim ilginiz icin. Yabanci bir kaynakta, bir nevi bolgesi ilan ettigi alana vurduguna dair bir yorum yapilmis. Surekli ayni alana vuruyor benim blennyim de. Ufak bir ihtimal tabi..

Cem bey tankınıza bir dr karides eklemenizi tavsiye ederim. 

fragları deviriyor diye uzak durdum ama haklısınız dr karides ekleyim en iyisi ben.

Dr karidesler çok nazik ve hafif arkadaşlardır. Ben buzamana kadar hiç şahit olmadım frak devirdiğini. Hatta çok eğreti duranları bile. Midas bleny ise önceki tankımda beslemiştim. Yüzerken bi anda kuma pike yapıp ağzına kum doldurup sonra tekrar yüzeye doğru pike yapıp o kumları püskürtüyodu. Tıpkı havai fişek gibi. Seyretmesi çok keyif veriyordu. Gerçi midası normal izlemek de çok keyifli. Sizdeki de buna benzer bir vurma mı?

ben tekrar dikkat edeyim ağzıyla mı alıyor kumu:) Çok teşekkürler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar