Keşfet

Mini Resif Günlüğü

İsmail BUÇGÜN

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail BUÇGÜN
Merhaba,

Bulunduğum şehirde deniz akvaryumcusu bulunmadığından ve büyük bir akvaryumu canlıyla doldurma konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşündüğümden bu ölçüleri tercih ettim.

Kurulumu yarın yapacağım, sonrasında da düzenli fotoğraf ve video eklemeyi planlıyorum.

Canlı olarak soft mercan ve zoa türleri, 1 pistol shrimp, 1 yellow watchman goby, 1 percula ve birkaç conch eklemeyi düşünüyorum. Kurulumda kullanacaklarım :

Akvaryum : Beta Akvaryum’a yaptırıldı. 30x35x30y (10cm arkadan sump) ölçülerinde pico akvaryum, ultraclear ön cam, siyah sump
Protein Skimmer : Resun SK300
Sump Motoru : Hydor Centrifugal 1150
Isıtıcı : Aquael Comfort Zone 100w
Dalga Motoru : Kullanılmayacak. İleride gerekirse Atman AT300/Hydor Pico benzeri bir ufak bir kafa motoru kullanmayı planlıyorum.
Kum : Reeflowers pearl white sand 0.5-1mm 3kg. Akvaryuma koymadan önce yıkandı.
Kaya : Caribsea South Seas Base Rock 1.5kg
Tuz : Reeflowers Caledonia Reef Salt
Aydınlatma : Kendinyap 24x1W Power Led Armatür. Altınkaya Kutu’dan DE-153 kodlu alüminyum profil gösterge kutusu alındı. Arma Elektronik’ten alüminyum profil alındı. 8 beyaz(4 adet 10.000K, 4 adet 20.000K), 14 adet royal mavi(445nm), 2 adet UV(405nm) ledin alüminyum profil üzerine montajı yapıldı. Yetersiz gelmesi durumunda ek 6 led eklenebilecek yer bırakıldı. Ön panele cam kestirildi. İlerleyen günlerde arduino ile zaman ayarlı açıp kapama hazırlanacak.
Bakteri Kültürü : Prodac Nitridac. İlk 7 gün kullanılacak.
PH metre, TDS metre, refraktometre tuzluluk ölçer, dijital termometre : Aliexpress.com’dan alındı.
Amonyak, Nitrit, Nitrat, KH testleri : Salifert
Katkı : Reeflowers Bacteria Feeder 85 ml ve Remammonia 85ml lüzum halinde kullanılacak.
Yem: NLS Thera A Small Fish Formula
Soğutma : Arkadan sump üzerine fan ile kendinyap yapılacak.
Otomatik Su Tamamlama : Kendinyap yapılacak. Aliexpress.com’dan 2li şamandıra alındı. Elektronik devre hazırlanıp küçük bir kafa motoru ile kullanılacak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şimdiden hayırlı olsun

acele etmeden, özellikle nano akvaryum konularını iyice okuyarak örnekleri inceleyerek sürdürülebilir bir tank sahibi olmanız dileklerimizle

Keyifli hobiler

İsmail Bey merhaba,

Başarılı ve uzun soluklu bir akvaryum olmasını dilerim. 

İyi günler,

Hakan bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Feza bey sorduğum tüm sorulara sabırla cevap verdiğiniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Suyu tuzladım, kurulumu yaptım, geriye beklemek kaldı ? Aydınlatmada ufak düzeltmeler yapmam gerektiği için açamadım henüz.

Ekli dosyayı görüntüle 45303

Uzun soluklu bir nano olur isallah

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Ufuk bey.

Ekli dosyayı görüntüle 45324

Su büyük ölçüde duruldu bugün. Aydınlatma için ayak yapamadım henüz, hafta içinde yapmaya çalışacağım. Fotoğraf beyazlar kapalı, royal mavi ve uv ledler yanarken cep telefonuyla çekildi. 

İsmail Bey merhaba,

Çok güzel görünüyor. Günlük bakteri kültürü (Prodac Nitridac) girişini aksatmayın. Bu arada ışık ve PS çalışsın. 10 gün sonra mantar türü yumuşak mercan girmeye başlayabilirsiniz, çok daha güzel görüneceğine eminim. 

İyi günler,

Teşekkür ederim Feza bey, bakteri kültürü eklemeye devam ediyorum. 

Aydınlatma ve protein skimmer çalışıyor, aydınlatma için ayak konusunu çözemedim hala, hazır yok, kendinyap birşeyler yapmak lazım.

Aşağıdaki fotoğraf tüm ledler yanarken cep telefonuyla çekildi. Normalden biraz daha mavi çıkmış.

Ekli dosyayı görüntüle 45412

Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat aydınlatmayı hazırladım, ayak hazırlamam gerekiyor sadece. Onu da bazı armatürlerde olduğu gibi telden bükerek yapacağım sanırım.

Hayırlı olsun tek taksiyem ilk başlarda olabildiğince az katkı kullanmanız. 

Bacteria feeder başlangıçta riskli olabilir. Bakteri oluştuğuna emin olmadan kullanmanızı tavsiye etmem. Cyanoya vs sebep olmasın, üstadlar daha iyi bilir ama ben buna benzer bi hata yaptım siz yapmayın :)

Merhaba,

Suyu tuzlayalı bugün 20 gün oldu. Haftalık 1 litre su değişimi yaptım son 2 haftada.

Amonyağın sıfırlanmasını takiben 10 gün önce 2 adet A. ocellaris ekledim akvaryuma. İzmir'deki bir akvaryumcu otobüs ile gönderdi balıkları, fakat balıklardan birisi misbar diğerinde ise solungaç açıklığı(üretim süreçlerindeki sorunlara bağlı yapısal deformasyon) var. Misbar olan çok iştahlı ve hareketli olmasına rağmen bugün ne yazık ki öldü, su değerlerin de herhangi bir anormallik yoktu, anlayamadım sebebini. Solungaç açıklığı olan yemi ağzına alıp geri çıkarıyor, hiç yemi tam yediğini görmedim ama bir şekilde yaşıyor, geleceği pek parlak değil gibi. En iyisi görerek güvenilir bir yerden almak sanırım bu da ufak bir ders oldu.

Teşekkür ederim Burak bey, akvaryumu mümkün olduğunca hiçbir katkı kullanmadan haftalık su değişimleri ile sürdürmeyi planlıyorum.

Merhaba,

Akvaryum bugün 41 günlük oldu. 3 gün önce 2 adet A.ocellaris ekledim.

Şimdilik herşey yolunda, geçtiğimiz günlerde kaya ve kum üzerinde fıstık yeşili bir yosunlanma ve diatom oluşmuştu, ilerlemesi durdu ve azalmaya başladı, herhangi bir müdahalede bulunmadım.

Bugün birkaç test yaptım. Sonuçlar şu şekilde:
Sıcaklık: 26.6 °C
Amonyak: 0 ppm
Nitrit: 0 ppm
Nitrat: 25 ppm
Fosfat: 0.05-0.1 ppm arası
Tuzluluk: 1022 SG
KH: 7.3 dKH

Ekli dosyayı görüntüle 46176

Merhaba,

Uzun süredir birşey paylaşmamıştım. Akvaryumda herşey yolunda, yıllık izin, sıcaklar derken mercan eklemeyi ertelemiştim. Geçen hafta da ilk mercanları ekledim.

Aliexpress'ten aldığım aydınlatma ayakları geldi, bugün montajını yaptım. Star polip ve bir zoanthid ışığı yükseltince kapandı, resimde belli olmuyor pek.

Ekli dosyayı görüntüle 47298

Konu görüntüleyen kullanıcılar