Keşfet

Mushroom İstilası

hopkins

Yeni Üye
Ad Soyad
Zafer
Mushroomlar akvaryumu istila etmeye başladı kumda, kayada, mercanların içlerinde yani heryerdeler. elle sökmeye çalışıyorum ama tuttuğum yer elimde kalıyor. Bundan kurtulmanın kolay bir yolu varmı?

fraglayıp satabilirsin hocam :)   

atmak isterseniz ben alabilirim :)

Parçalanmadan sökebilsem hepsini veririm ama olmuyor

SM-G928C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla ayirmayi başarırsanız seve seve alırım ???? tankın bomboş 

angel balıklarından koyun. belki yerler. Moris İdol, İmparator ve coran olabilir. Deneyin bunları. Zaten yer yiyeceklerini. Yemezlerse hiçbir mercanı balıkları bana verin. Mercan yemeyen angeli kim almaz ????

Uzun soluklu Akvaryumlara girmemesi gereken dort mercan,

-Zenia

-Mushooom ( bazı kurleri haric)

-Glove Polip

-Pavona

Benim dikkat ettiklerim bunlar istilacı turler uygun kosullari bulduklarinda. Bir de BTA anemonlar var dikkatli takip edilmesi gereken. Benzer baska bu tur mercanlar varsa yazarsanız sevinirim.

Benim de 60 lt akvaryumumda mushroom var. 250 Lt akvaryumuma atmak istiyordum. Mushroom'un türü ise rhodactis gibi ancak tamamen kahverengi renkli.

Aşağıda resmi var.

Sizce bu türü büyük akvaryuma koysam problem olur mu ?

Resmi forumdan kopyaladım.

Ekli dosyayı görüntüle 55797

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar;

Bende de aynı tur mevcut. Kontrol altında tutabilirseniz guzel canlidir ama uygun ortamı buldugunda su içinde salınarak (bulundugu kayadan kendini bırakıp) baska kayaya gecme ve hızla çogalma kapasiteleri yuksek canlıdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Büyük akvaryumda Hairy Mushroom , birkaç çeşit polip var . Sizce bu mercanlara bir şey yapar mı ?

Fosfatı düşürürsen azalır.

Konu görüntüleyen kullanıcılar