Keşfet

Nano dusunmelimiyim??

tatlisarap

Yeni Üye
Arkadaslar anatank 100x50x50..sump 100x50x40...2 percula,2tomato,1blue tang L boy,1 yellow tang L boy ve mercanlarim var..Evi tasiyacagim,nano tanka gecmek gibi bir fikir var aklimda...Ne dersiniz ? ne onerirsiniz? arti ve eksileri neler acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 59764

nanoda tanglere bakamazsınız, bir çift palyaço öneririm ikinci çift sorun olabilir , mercanlar için hiç farketmez büyük küçük akvaryum su stabil olsun yeter. onun dışında elektrik faturasında büyük düşüş olur. 

nanoya gecersem tanglari cikaricam elden mecbur...2percula 2 tomatoyla devam ederim diye dusunuyorum...bakimi  ve masrafi daha az diye nano dusunuyorm acikcasi..buyuk akvaryumda buharlasmada cok oluyor. 

Göründüğü kadarıyla tank zaten boş. Nano daha mantıklı.

aynen bos...blue tang mercanlara dadandi bu aralar...peki nano ne onerirsiniz? ithal mi? sumplu mu?

Ben kendi adıma konuşmak gerekirse ithal bir nano kullanıyorum inanın derdi bitmiyor desem yeridir komple bir sistem aldım içerisinde ps-aydınlatma -motoru olanından gerek yok .yaptır ufak bir nano istediğini istediğin yere koy arkadan sumpının genişliğini kendine göre yaptır 

cok tesekkur ederim sagolun.

Ben kendi adıma konuşmak gerekirse ithal bir nano kullanıyorum inanın derdi bitmiyor desem yeridir komple bir sistem aldım içerisinde ps-aydınlatma -motoru olanından gerek yok .yaptır ufak bir nano istediğini istediğin yere koy arkadan sumpının genişliğini kendine göre yaptır 

Boyu 550tl gibi hazir bir sistem, yada 50cm kup seklinde alttan sumplu bir sistem yorar mi?Amacim tasinirken onceden nanoyu urup sadece suyu mercanlari ve canli kayanin birazini tasimak...Buyuk akvaryumu sokup hepsini ayri ayri tasimak gerekecek..400litre su, 50kilo kaya ,kum,mercanlar baliklar vs...akvarym dolabi,sump,ana tank.....gozumde buyudu

bende de  boyu m-500 var inan ben yoruldum ps nin uv lambası bozuldu bulamadım ps motoru bozuldu eşdeğerini taktım olmadı sonrada ışık ile sıkıntı yaşadım üst kapağı söktüm ayrı ışık aldım aslında kurmaktan erinmesem inan bende aynı ölçüde akvaryum alıp tekrar kurarım 

cok tesekkur ederim bilgiler icin...ozman  alttan sumplu yine 50lik kup olabilir..yeni bir tank..mobilya var zaten...sadece akvarym ve sump sistemi olcak

cok tesekkur ederim bilgiler icin...ozman  alttan sumplu yine 50lik kup olabilir..yeni bir tank..mobilya var zaten...sadece akvarym ve sump sistemi olcak
ben genede sizin kafanızdaki projeye mani olmayayım ben sadece yaşadıklarımı anlattım ama ben yaparım derseniz de  merakla takip ederim forumda bir çok arkadaş m 500 gibi akvaryumları kullanıyor gayette başarılılar 

cok tesekkur ederim ertan bey... bu surecte biraz daha arastirayim bakayim..sonuclari paylasirim tabiki ..ilginiz icin cok sagolsun...isin kotusu,su an hazir sistem bulmakta sikinti gibi

cok tesekkur ederim ertan bey... bu surecte biraz daha arastirayim bakayim..sonuclari paylasirim tabiki ..ilginiz icin cok sagolsun...isin kotusu,su an hazir sistem bulmakta sikinti gibi
S.a usta ben yalova altinovadayim istersen bos akv var 05365463640  altdan sumpli owerflow sistem whatsapdan resim atabilirim armaturu de var 

S.a usta ben yalova altinovadayim istersen bos akv var 05365463640  altdan sumpli owerflow sistem whatsapdan resim atabilirim armaturu de var 
hocam hatay antakyadayim bende...ordan nakliyesi,felan cok zor olur...tesekkurler ilgiliniz icin

Konu görüntüleyen kullanıcılar