Keşfet

Nano için Power Led Armatür Yapımı

ikaraoglu

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Sizlerle kendi yaptığım power led armatürü ve yapım aşamalarını paylaşmak istedim.

Armatür 20X30cm ebatlarında ve 44 watt led gücü var. Ledler 4 adet 3 wattlık kalanları 1 watt üzerinden işlem yaptım.

Ledler üzerinde 90 derecelik lensler mevcut. 
Ledler soğtucuları ile birlikte metal 2 mm sac üzerine montajlandı. Ayrıca ek soğutma için fan desteği sağladım. Fan ototmatik ısı kontrol cihazı ile birlikte 40 derece üzerine çıktığında otomatik olarak soğutma moduna geçiyor ve 38 derece altına inene kadar soğutuyor. Fan oldukça sessiz. çalışma sesi sadece termostat modülünün rölesinden gelen çıt sesi nedenyile geliyor.

Işık kontrolünü aliexpress üzerinden aldığım RGB-W kontrol cihazı ile sağladım. Tüm ledlerin toplam voltaj ve akım değerlerini ölçükten sonra gerekli olanlara taş direnç yardımı ile sınırlamalarrını sağladım. Bazı ledler 4 lü gruplar halinde bağlı iken bazıları 2 li gruplar halinde bağladı. 

Işık kontrolü uzaktan kumanda ile sağlanıyor. Açıkçası yeni kuracağım 60 cm lik nano akvaryum için beni tatmin etti.

Çalışma videosunu yarına ekleyeceğim. Video boyutu uzun.

Detaylar aşağıda..

Ekli dosyayı görüntüle 42580Ekli dosyayı görüntüle 42581Ekli dosyayı görüntüle 42582Ekli dosyayı görüntüle 42583Ekli dosyayı görüntüle 42584Ekli dosyayı görüntüle 42585Ekli dosyayı görüntüle 42586Ekli dosyayı görüntüle 42587Ekli dosyayı görüntüle 42588Ekli dosyayı görüntüle 42589Ekli dosyayı görüntüle 42590Ekli dosyayı görüntüle 42591Ekli dosyayı görüntüle 42592Ekli dosyayı görüntüle 42603Ekli dosyayı görüntüle 42594Ekli dosyayı görüntüle 42595Ekli dosyayı görüntüle 42596Ekli dosyayı görüntüle 42597Ekli dosyayı görüntüle 42598Ekli dosyayı görüntüle 42599Ekli dosyayı görüntüle 42600Ekli dosyayı görüntüle 42601Ekli dosyayı görüntüle 42602

Hayırlı olsun cok güzel olmuş. Bende kalkışmak istiyorum cesaret edebilirsem. Merak ettiğim acaba toplam maliyet ne kadar oldu ? 

Çoğu ürünü aliexpress üzerinden aldığım için uygundu. Dış kasa ve adaptör hariç 150 tl

Kasa 25 tl

Adaptör 25 tl

Ayrıca Türkiye'den aldığım 3–5 parça malzeme daha var. Onlarda 50 tl tuttu.

Toplamda 250 tl civarı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Elinize sağlık.Bana kırmızı ve yeşil adet olarak biraz fazla olmuş gibi geldi.

Çoğu ürünü aliexpress üzerinden aldığım için uygundu. Dış kasa ve adaptör hariç 150 tl

Kasa 25 tl

Adaptör 25 tl

Ayrıca Türkiye'den aldığım 3–5 parça malzeme daha var. Onlarda 50 tl tuttu.

Toplamda 250 tl civarı
Powerled ve mercekleri ordan aldınız sanırım acaba burdan veya özelden link atabilir misiniz ? 

Tesekkurler :)  

Teşekkürler.

Termostat

RGBW Controller

90 derece Lens

Ledler

Armatür Kasası

Powerled ve mercekleri ordan aldınız sanırım acaba burdan veya özelden link atabilir misiniz ? 

Tesekkurler :)  
yapmayı düşünürseniz yardımcı olabilirim.

Elinize sağlık.Bana kırmızı ve yeşil adet olarak biraz fazla olmuş gibi geldi.
bana da kırmızı fazla olmuş gibi geldi. 

sıkıntı yok elimde yeterli seviyede mavi led var. onlarla değişim sağlayabilirim. yeşil 4 adet. kırmızı 8 adet var. kırmızıları 4 adede düşürüp mavileri 12 adet yapacağım gibi görünüyor. ancak ledlerde dimleme yapabildiğim için o konuyu da sıkıntı etmedim. zira mavi veya mor tonları sağlayabiliyoruz.

Armatürü yaparken asıl istediğim şey full spectrum modunu yakalamaktı. Ayrıca gündüz ışığı modunuda almak istiyordum. şu anda bunu sağladım gibi görünüyor.

Zira kızım renkler konusunda hassas ve gece karanlığında çalıştırdığımda aynı gündüz ışığı gibi olduğunu o da teyit etti :)

Gayet başarılı bir çalışma eliniz sağlık,

sadece kırmızıları 2 led düşürmeniz yeter hatta hiç koymasanız bile olabilir.Buradaki kriter elinizde ki soğuk beyaz ledlerin klv ve par değeri par yazıyor verdiğiniz link te ama klv göremedim

şöyleki 15000 - 20000 klv gerçek değerdeki ledler içinde zaten belli bir oranda her spekturum bulunmak ta 

kırmızı genelde refigium ve alg beslemede kullanılabilen ledler olduğu için dalga boyuda kısa olduğu için size yosun derdi yapabilir

Gayet başarılı bir çalışma eliniz sağlık,

sadece kırmızıları 2 led düşürmeniz yeter hatta hiç koymasanız bile olabilir.Buradaki kriter elinizde ki soğuk beyaz ledlerin klv ve par değeri par yazıyor verdiğiniz link te ama klv göremedim

şöyleki 15000 - 20000 klv gerçek değerdeki ledler içinde zaten belli bir oranda her spekturum bulunmak ta 

kırmızı genelde refigium ve alg beslemede kullanılabilen ledler olduğu için dalga boyuda kısa olduğu için size yosun derdi yapabilir
güzel bir bilgi. teşekkür ederim. uygulayabilirim.

Zaten halen bitirmedim. sizlerin yorumları da çok önemli. ona göre şekillendirme yapabilirim. 

Ayrıca çalışma videosunu da şuan da yüklüyorum.

Digital dimleme varsa dediğiniz gibi sorun olmaz kırmızı ve yeşil.Lens takınca kırmızı ve yeşil çok dağılmıyormuş gibi geliyor bana.Genelde hep lensleri çıkardım.

Dimleme konusunda kendi sitemde 1-2 alternatif denedim.Sizin dimlemeniz hakkında özelden biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Şuana kadar test ettiğim digital en iyi ve uygun fiyatlı dimleme aracı tc420.

Parlaklık ayarlamayı neyle sağladınız acaba ? Videoda var gibi gordum ama belki kameraya bir anda isik düşmesinden de bana oyle gelmis olabilir. 

Bence de kırmızı 2 adet olsa yeterli gelir zaten deniz akvaryumunda o kadarı görsel olarak yeterli gelir bence. Ama zaten geniş ayar imkanı varsa çıkarmanıza da gerek Yok :)  

Digital dimleme varsa dediğiniz gibi sorun olmaz kırmızı ve yeşil.Lens takınca kırmızı ve yeşil çok dağılmıyormuş gibi geliyor bana.Genelde hep lensleri çıkardım.

Dimleme konusunda kendi sitemde 1-2 alternatif denedim.Sizin dimlemeniz hakkında özelden biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Şuana kadar test ettiğim digital en iyi ve uygun fiyatlı dimleme aracı tc420.
dimleme konusunda opsiyon çok fazla olduğu için kırmızıyı azaltmama gerek yok. ancak mavi ve beyazı arttırmak için böyle bir işlem düşünüyorum.

bilgisayar destekli dimlemede tc420 en mantıklısı. ancak sabit bir ayar için benim kullandığımda iş görüyor.

Parlaklık ayarlamayı neyle sağladınız acaba ? Videoda var gibi gordum ama belki kameraya bir anda isik düşmesinden de bana oyle gelmis olabilir. 

Bence de kırmızı 2 adet olsa yeterli gelir zaten deniz akvaryumunda o kadarı görsel olarak yeterli gelir bence. Ama zaten geniş ayar imkanı varsa çıkarmanıza da gerek Yok :)  
parlaklık ayarı ilk parlamalarda kamera ile alakalı

ancak videodaki renk kısma ve açma modülle alakalı. modül 4 renk için kontrol imkanı sağlıyor. RGB ayrı bir kanal Beyaz ayrı bir kanal olarak kontrol ediliyor. yani beyazı veya diğer renkleri ayrı ayrı kısıp açabiliyorum.

devreyi yeniledim. ledleri sürmek için gerekli modülleri eklemeyi unutmuştum. tüm devreyi bilgisayardan tasarlayıp modülleri ekledim. artım tam anlamı ile çalışıyor. 

forumdaki arkadaşların önerilerini dinleyerek armatürdeki kırmızı ve yeşilleri azalttım. uv ledleri ekledim. 

24 saatte farklı simülasyon mevcut. ayın belli günlerinde random olarak herhangi bir saatte bulutlanma ve yıldırım efekti mevcut. 

USB üzerinden bilgisayara bağlanıp programlanabiliyor. 

Ekli dosyayı görüntüle 44776

Ekli dosyayı görüntüle 44775

Ekli dosyayı görüntüle 44774

Ekli dosyayı görüntüle 44777

Konu görüntüleyen kullanıcılar