Keşfet

Nano kurulumu ilk deniz deneyimi

cagribayram07

Yeni Üye
Merhabalar, birkaç zorunlu ertelemeden sonra nano kurulumuna geçtim bu konuda çok şey okudum yine de  acemiliklerim çok yardım almak akıl danışmak için bu konuyu açtım, yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim; ekipman olarak neredeyse eksiğim kalmadı şimdiye kadar yaptığım kısmı fotoğrafladım akvaryum ölçüleri 25 yükseklik 30*45 alan (10cm sump) şeklinde tasarladım aliexpresten tahta hava taşlı ps ve tornado çıkışlı uç aldım hava motoru 25w ısıtıcı ve kafa motoru elimde mevcuttu, armatürü 2.el olarak istanbuldan temin etmiştim. Birkaç clown fish xeina birkaç zoa belki bir tane mercan düşünüyorum bu konuda da önerilere açığım. Pleksi sumpı tanka yapıştırmakta zorlandım sağlamlığından hala emin değilim. Kafa motoru 8w dalga motoruna ihtiyaç olmadığını düşünüyorum.

Sevdiğim bir abim aynı zamanda meslektaşım bir miktar tuz kum tuz ölçer hediye etti, yetersiz gelirse nerden nasıl bir şey alabileceğim konusu da muallakta.

Sumpın içi boş mercan kırığı ve elyaf koyacağım. Canlı kaya mevcut değil kaya türü miktarı da önerilerden bekliyorum.

Görseller bunlar her türlü öneriye açığım işlem sırası diyotom canlı ekleme vs.

Ekli dosyayı görüntüle 55610

Ekli dosyayı görüntüle 55611

Ekli dosyayı görüntüle 55612

Ekli dosyayı görüntüle 55613

Öncelikle hayırlı olsun. Sump'ın içindeki silikon biraz kötü olmuş. Sump bölgesini dışarıdan siyah veya mavi renkte pvc ile kaplarsan uygun olur. Hem silikondan kaynaklı görüntü kirliliğinin hem de sump'ın içindeki görüntü kirliliğinin önüne geçmiş olursun. Akvaryumun küçük olması sebebiyle su değerlerinin değişimi kötü sonuçlara yol açabilir. Bu sebeple su tamamlama ünitesi yapmanı tavsiye ederim. Küçük bir maliyetle manyetik şamandıra sistemi ve dc motor ile yapabilirsin. İkinci tavsiyem ise akvaryumun biyolojik filtrasyonunu desteklemek maksadıyla substrat kullanmanı ve marka olarak da saechem matrix'i tercih etmeni şiddetle tavsiye ediyorum. Bu boydaki akvaryumda rahatlıkla s boy 2 adet percula, uygun bir yuva oluşturursan bir adet te biocolor goby besleyebilirsin. Nano akvaryumlarda sistem oturduktan sonra harlequin shrimp çok hoş oluyor. Büyük akvaryumlar için pek tavsiye edemeyeceğim. Çünkü bu dostumuzu büyük akvaryumlarda tespit etmemiz çok zor oluyor. Ayrıca kumun üzerinde tubeworm'da çok hoş olur. Cleaner shrimp almayı düşünüyorsan mutlaka s boy almalısın, bunun sebebi de genelde belli bir süreden sonra bu karidesler yeme alışıyor ve parazit temizleme görevini biraz aksatıyor veya hiç yerine getirmiyor. Bir de söylemeden yapamayacağım. Akvaryumunun hacmi çok küçük olduğu için büyük akvaryumu olan su değişimi yapacak yakında arkadaşın varsa mutlaka onun atacağı suyu kurulum için değerlendir. Bu senin hızlı ve sağlıklı bir akvaryum kurulumu için en önemli adımlarından birisi olacaktır. Ben önceden küçük akvaryumlarımın suyunu hatta direk denizden alıyordum. Nerede yaşadığını bilmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü denizden aldığın suyun temiz olması çok önemli. 

Akvaryumunun uzun soluklu olmasını diliyorum. 

Öncelikle hayırlı olsun. Sump'ın içindeki silikon biraz kötü olmuş. Sump bölgesini dışarıdan siyah veya mavi renkte pvc ile kaplarsan uygun olur. Hem silikondan kaynaklı görüntü kirliliğinin hem de sump'ın içindeki görüntü kirliliğinin önüne geçmiş olursun. Akvaryumun küçük olması sebebiyle su değerlerinin değişimi kötü sonuçlara yol açabilir. Bu sebeple su tamamlama ünitesi yapmanı tavsiye ederim. Küçük bir maliyetle manyetik şamandıra sistemi ve dc motor ile yapabilirsin. İkinci tavsiyem ise akvaryumun biyolojik filtrasyonunu desteklemek maksadıyla substrat kullanmanı ve marka olarak da saechem matrix'i tercih etmeni şiddetle tavsiye ediyorum. Bu boydaki akvaryumda rahatlıkla s boy 2 adet percula, uygun bir yuva oluşturursan bir adet te biocolor goby besleyebilirsin. Nano akvaryumlarda sistem oturduktan sonra harlequin shrimp çok hoş oluyor. Büyük akvaryumlar için pek tavsiye edemeyeceğim. Çünkü bu dostumuzu büyük akvaryumlarda tespit etmemiz çok zor oluyor. Ayrıca kumun üzerinde tubeworm'da çok hoş olur. Cleaner shrimp almayı düşünüyorsan mutlaka s boy almalısın, bunun sebebi de genelde belli bir süreden sonra bu karidesler yeme alışıyor ve parazit temizleme görevini biraz aksatıyor veya hiç yerine getirmiyor. Bir de söylemeden yapamayacağım. Akvaryumunun hacmi çok küçük olduğu için büyük akvaryumu olan su değişimi yapacak yakında arkadaşın varsa mutlaka onun atacağı suyu kurulum için değerlendir. Bu senin hızlı ve sağlıklı bir akvaryum kurulumu için en önemli adımlarından birisi olacaktır. Ben önceden küçük akvaryumlarımın suyunu hatta direk denizden alıyordum. Nerede yaşadığını bilmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü denizden aldığın suyun temiz olması çok önemli. 

Akvaryumunun uzun soluklu olmasını diliyorum. 
Teşekkür ederim Mehmet Bey, her şey el yapımı olunca maalesef ufak tefek görüntü kirlilği çıkıyor sump kısmını bulabilirsem komple mat siyah yapışkan filmle kaplayacağım, tamamlama ünitesi için aliexpressten birkaç parça sipariş ettim kısa vadede ona da başlayacağım, şu an için sump kısmında mavi keçe var mercan kırığı bulamadım ama substrat tavsiyeniza uyacağım.

Şuan için Gaziantepte ikamet ediyorum benim için yabancı bir yer deniz akvaryumuyla alakalı her şey kısıtlı kaya ve suyu tamamen 0 dan girdim organik hiç bir şey yoktu kurduğumda memleketimde olsam en güzel deniz suyunu bulur eklerdim, sonrada biraz yem biraz bacteria feeder ekledim ps'de kirli bir şeyler gözükmeye başladı aydınlatmayı yoğun açtığım halde yosunlanma başlamadı %10luk su değişimi yaptım dün, 2 hafta daha bekleyip coch ekleyeceğim, kayalar biraz fazla oldu gibi ama okuduğum makalelerde kayaların faydalarına çok fazla değinilmişti sakınca görmedim, canlı olarak sadece 2 tane s boy percula, küçük bir xenia bulabilirsem bir tanede domates anemonu düşünüyordum farklı şeylere açığım, umarım su hazır olmuştur,  fotoğrafı çekmeden önce hızlı bir su eklemesi yaptım sanki suda parçacıklar varmış gibi çıktı.

Ekli dosyayı görüntüle 55899

İyi günler. Armatür olarak ne kullanıyorsunuz ?
Zafer Bey armatür el yapımı İstanbuldayken 2.el olarak almıştım.

Sanıyorum wallwasher dediklerinden üzerlerinde de mercekler var ama mavi led takviyesi gerekiyor galiba, beyaz kırmızı mavi uv günışığı karışık yapmışlar

birkaç tane kayada az buçuk yeşillenme gördüm bugün sanıyorum bi şeyler başlıyor neredeyse bir ay olacak yarın hermit koymayı düşünüyordum beklesem mi acaba ????

Ekli dosyayı görüntüle 56040

Konu görüntüleyen kullanıcılar