Keşfet

Nano Mix Resif :) 35x35

melihozgun

Yeni Üye
Herkese Merhaba,   :)  

Daha estetik ve daha göze hoş geldiğine inandığım için hobiye  nano ile devam etmeye karar verdim.

Karışık  Mix reef bir sistem düşünüyorum. LPS ağırlıklı.soft olarak  starpolip ve özel tür zoalar ve birkaç sps. Balık olarakta 1 çift Palyaco  2adet okinawa goby yada flamehawk fish olabilir.

14.08.2020 ‘de start verdim.şuan için diatom bekliyorum.önümüzdeki hafta balık girişi yapmayı düşünüyorum.

Su değişimlerim şuan için  5 litre olabilir. İleriki dönemlerde 10 /15 litreye kadar çıkabilir  canlı yüküne göre. 

Tuzluluk  1024

Sıcaklık   26

kh            9.3

Mg ve Ca Ölçmedim.

Ekipmanlar;

Tank : 35 x 47 x 35h FullClear(12cm Arka Sump )

Aydınlatma      : Prime HD

PS                     : Tunze 9001

Dalga Motoru : Jebao Sw-2

Kafa Motoru   : Eheim 600

Su tammlama: Aquaouto Smat  + Twins Yedek

Kaya                 : 3.5kg   Fiji

Kum                 : Caribsea Aragonit 1-2mm 3250gr 

Bakteri             : Biodigest

Tuz                   : Red Sea Coral Salt

ugdzsI.jpg

ugdQ6R.jpg

ug0vCN.jpg

Gelişmeleri ve olumlu olumsuz durumları buradan paylaşmaya devam edeceğim. İyi hobiler :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
hayırlı olsun  öncelikle balık ve mercan eklenmiş halini merak ediyorum takipteyim

Kurulumunuz hayırlı olsun. Aşagı yukarı aynı ölçülerde benimde soft, lps, bir kaç parça sps den oluşan resif tankım mevcut. 

Kurulum tarihinize baktıgımda canlı eklemeyi düşündügünüz tarihin erken oldugu kanısındayım. İthalatlar açıldı piyasa balık doldu yakında tükenir kanısına vararak sakın 1 hafta içerisinde canlı eklemeyin. İnş. İthalatlar bundan sonra düzenli gelir. 

Tankınız bir ayı doldurduktan sonra diatomunuzuda atlatırsanız canlı girişini yapınız.

1 çift percula 1 okinawa bir tanede mandarin hariç dip balıgı goby yada blenny ile konc, snail eşliginde tankınız limitini dolduracak ve sizi tatmin edecektir.

Su degişimlerinizide her su degişiminde bio digest kırmayacaksanız 5 lt de tutmanızda fayda var. Ben haftalık 5 lt degiştiriyorum, bir kaç ayda bir 10 lt su degiştirip bakteri kırıyorum. Hiç sıkıntım olmadı. 

Ekipmanınıza diyecek bir sey yok maşallah kaliteli. Uzun soluklu olması dilegiyle.

Kurulumunuz hayırlı olsun. Aşagı yukarı aynı ölçülerde benimde soft, lps, bir kaç parça sps den oluşan resif tankım mevcut. 

Kurulum tarihinize baktıgımda canlı eklemeyi düşündügünüz tarihin erken oldugu kanısındayım. İthalatlar açıldı piyasa balık doldu yakında tükenir kanısına vararak sakın 1 hafta içerisinde canlı eklemeyin. İnş. İthalatlar bundan sonra düzenli gelir. 

Tankınız bir ayı doldurduktan sonra diatomunuzuda atlatırsanız canlı girişini yapınız.

1 çift percula 1 okinawa bir tanede mandarin hariç dip balıgı goby yada blenny ile konc, snail eşliginde tankınız limitini dolduracak ve sizi tatmin edecektir.

Su degişimlerinizide her su degişiminde bio digest kırmayacaksanız 5 lt de tutmanızda fayda var. Ben haftalık 5 lt degiştiriyorum, bir kaç ayda bir 10 lt su degiştirip bakteri kırıyorum. Hiç sıkıntım olmadı. 

Ekipmanınıza diyecek bir sey yok maşallah kaliteli. Uzun soluklu olması dilegiyle.
Teşekkürler. Diatom bekliyorum  ona göre hareket edicem canlı konusunda. Başka bir tanktan su ile direkt başlamayo düşünüyodum ama sıfır su yapmaya karar verdim

Başka tanktanda su alsanız kaya yada kumda diatom oluşacagı için yinede beklemek zorundasiniz. Taze suyla yapmak sizin artıniza.

Resif işi sabır işidir 1 ay suyunuz dönsün. Su degisimiyle ilk canlinizi ekleyin 1 ay daha bekleyin bu arada diatom atlatilmış ve bakteri kültürünüz %  60 70 oturmuş olacaktır.

Güncelleme..   26.09.2020  1.5 aylık bir süre geçti. Biraz canlı konusunda hızlı giriş gibi görünebilir. 3/4 canlı daha giriş de olacak. Ve bir süre bı sekilde canlı girmeden devam etmeyi düşünüyorum.   Günlük ve haftalık detaylı tüketim kontrol çalışmalarım ile %su değişimi ve balling ml girişleri ile  devam ederek gözlemlemeye devam edicem.

tuz   :1025

sıcaklık 26

mg 1200

Kh  8.3

ca 380

nitrat 5

fosfat 0.03

bu sistemde AF component ile bir süre devam etmeyi düşünüyorum

Melih bey hayırlı olsun,

canlılarınızı güle güle büyütün insallah. Nacizane bir iki tavsiyem olacak.

1- frag sehpasında xenia var sanırm bence tanka hic sokmayın. Tankınız ufak zaman icinde kontrolsuz yayılıp diğer mercanlari rahatsız ederler. Sonra mercan koyacak yer bulamazsınız.

2- Elagansi toprak uzerine koyabiliyorsanız daha iyi acılımlari daha guzel oluyor.az dalga alan yere yerlestirin.

3- Birdnest aşagıda kalmıs en yukarıya cıkarın.

4-Bulabilirseniz ufak kum yıldızı ve camlar icinde yine ufak Fromia Star fish ( fromia deniz yıldızı ekleyin) reef safe tir hem astrea snail tuketir hemde camdaki film yosunlarını.

5- Değerleriniz ideale yakın Nitrat ı bu seviyelerde tutun asagıya cekmeye calısmayın LPS ler cok daha saglıklı oluyor. Belki CA biraz yukseltilebilir .

6- Alg eater blenny kayalarda ki yosun icin iyi gelir zevkli balıktır ama sizin tercihiniz.

7- Coralin alge hızlı gelişimi  icin carib sea nin purple up urununu oneririm ( su değerlerine etki etmez)

8- Bana göre yine nano tanklar icin olmazsa olmaz CHEMI PURE ELITE urununu öneririm. 

9- Su tamamlama uniteniz yoksa mutlaka alın ufak tanklar icin tuzluluğu sabit tutmak icin ideal. nano tanklarda sık görülen eksi artı tuzlulukta peak ler olursa mercanlarınızı kaybede bilirsiniz.

kolay gelsin.

brgds

Melih bey hayırlı olsun,

canlılarınızı güle güle büyütün insallah. Nacizane bir iki tavsiyem olacak.

1- frag sehpasında xenia var sanırm bence tanka hic sokmayın. Tankınız ufak zaman icinde kontrolsuz yayılıp diğer mercanlari rahatsız ederler. Sonra mercan koyacak yer bulamazsınız.

2- Elagansi toprak uzerine koyabiliyorsanız daha iyi acılımlari daha guzel oluyor.az dalga alan yere yerlestirin.

3- Birdnest aşagıda kalmıs en yukarıya cıkarın.

4-Bulabilirseniz ufak kum yıldızı ve camlar icinde yine ufak Fromia Star fish ( fromia deniz yıldızı ekleyin) reef safe tir hem astrea snail tuketir hemde camdaki film yosunlarını.

5- Değerleriniz ideale yakın Nitrat ı bu seviyelerde tutun asagıya cekmeye calısmayın LPS ler cok daha saglıklı oluyor. Belki CA biraz yukseltilebilir .

6- Alg eater blenny kayalarda ki yosun icin iyi gelir zevkli balıktır ama sizin tercihiniz.

7- Coralin alge hızlı gelişimi  icin carib sea nin purple up urununu oneririm ( su değerlerine etki etmez)

8- Bana göre yine nano tanklar icin olmazsa olmaz CHEMI PURE ELITE urununu öneririm. 

9- Su tamamlama uniteniz yoksa mutlaka alın ufak tanklar icin tuzluluğu sabit tutmak icin ideal. nano tanklarda sık görülen eksi artı tuzlulukta peak ler olursa mercanlarınızı kaybede bilirsiniz.

kolay gelsin.

brgds
Merhaba, 

Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim.

1) Xenialar bir arkadaşıma aitti ve 2-3 gün bende kalmıstı. tabiki ben de xenia asla tercih etmiyorum :)

2) Elegance eski tankımdaydı bir arkdaşıma satmıştım. onun tankında problem olmuş ve   renk, doku kaybı ve kasılma vardı. tekrar geri aldım ve şuan iyi durumda  resim paylaşacağım.

3- Birdnest idareten oraya koymustum cok kücük bir parça arkadas hediyesi.

4- Kesinlikle aklımda vardı zaten :)

5- Evet nitrart a ihtiyacım var. şuan 2.5'a düştü  arttırmak için sanırım balık girişine ihtiyacım var . PS 'i kapattım.

6- düşünücem

7- coralin alge severim . dediğiniz ürüne bakıcam

8- bu ürünede bakıcam

9 Su tamamlama ünitem var. su değerlerini de cok sık test ederek devam ediyorum.

Resim paylaşacağım .. kolay gelsin.

Güncel   11.10.2020

Tuz  1025

Sıcaklık 26

Kh 8,0

Mg  1280

Ca 390

Nitrat 2,5

Fosfat 0,03

* Palyacoları Cıkarıp Farklı balık eklemeyi düşünüyorum

5t2Suy.jpg

5t2scS.jpg

5t2tKx.png

5t2w38.png

5t2dKU.jpg

5tUJgG.jpg

5tUW41.png

•Uzun bir aradan sonra bir güncelleme yapayım. Aradan uzun süre geçmiş.

•Bazı mercanları çıkarıp yeni mercan girişleri yapıldı.

•Clownfish turuncu palyacolar çıkarılıp White Storm paşyaço çifti ve 1 adet bi color blenny eklendi.

•Geçen bu sürede gelen yeni mercanların bazılarından dip solisyon ve temizlik yapılmasına rağmen flatworm tanka girdi. Yaklasık 1.5-2 aylık bi sürede parazit ilacıyla kurtuldum.kullanım şeklinde riske girerek ve dozlamanın çok üstüne çıkarak %100 kurtuldum.Bu sırada ph ciddi düşüyor cablılar etkileniyor. Fakat canlı kaybım hiç olmadı.

•Bu süreçten sonra yoğun su değişimleri nitrat ve fosfatı sıfırladı. Bu yüzden dino bakteriler üremeye başladı. mercanların ve kayaların üzerlerinde kahverengi yosun benzeri dokular oluştu.
•Dino atlatma sürecim; 
1- Dinoflagellateslerin en önemli yaşam kaynağı ışık olduğu için aydınlatmamı 10:00-22:00 den > 12:00-17:00 ( 5 saate düşürdüm)

2- Nitrat ve fosfat artışı olması için  3günde bir   yarım çay kaşığı toz mercan yemi ekledim.(3 defa tekrarladım) Ben Reef Roids kullandım.Hazır satılan nitrat fosfat sıvılarıda var katkı olarak. Nitrat fosfat sıfır olduğu için bu sürede Lps ler keyifsizleşiyor.

3-Akıntı arttırıldı

4-Haftalık su değişimi yapılmadı.

5-Bir sonraki su değişiminde 1 tüp Biodigest kırıldı. Carbon +zeolit sump’a eklendi

06.04.2021 Güncel..

Masallah;

Bizleri guncellediğiniz icin tesekkurler. Chemi pure Elite bulabildiniz mi piyasadan bendekilerin gorev sureleri dolmak uzere.

brgds

Masallah;

Bizleri guncellediğiniz icin tesekkurler. Chemi pure Elite bulabildiniz mi piyasadan bendekilerin gorev sureleri dolmak uzere.

brgds
Mrb. Chemi pure şuanda piyasada var her yerde. Ben kendim kullanmaya gerek duymadım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar