Keşfet

nano reef merhaba

ibrahimfirat

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahimfirat
Herkese merhaba

Yeni nano tank kurdum 40×40×50 boyutunda durso sistemli 

Armatür power led 72 watt 

Ps nac 7

Dalga motoru tunze 6015

Canlı kum kullandım 

Canlı kayam eksin en iyi nerEden temin edebilirim

Temizlik ekibi kum deniz yıldızı 2 tane chonc 1 tane snail 4 tanede kum snail yada chonc biliyorum ne oldunu

Canlı olarak blue tank mor kücuk bir balık suan ismini hatırlamadm birde ölme durumunda olan ganiopora coral var bakteri kültürü kırdım karbon koydum yardımlarınız için tesekkurler

Hoşgeldiniz İbrahim bey. 

Burada kendinizi tanıtıp bu konuyu da akvaryum günlüklerine açsaydınız daha doğru olurdu. Yönetici arkadaşlar taşır sanırım.

Şu durumda kuru kaya önermem, çünkü zaten canlı girmişsiniz. Canlı kayaları forumdaki ilanlardan yada tuzlusu akvaryumcularından temin edebilirsiniz. 8-10 kg yerli kaya yeterli olacaktır. Bütçe iyiyse fijil kayasıda öneririm. Fiji olunca 4-5 kg yeterli gelir sanırım.  Yalnız ne olursa olsun canlı kaya olmak zorunda. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
İbrahim bey merhaba,

öncelikle sisteminiz hayırlı olsun uzun soluklu sürdürülebilir bir tank olması dileklerimle

sisteminizde yanlış yapılmış bazı müdahaleler var:

nano tank dediğimiz kapalı biyotoplarda  tang,angel triger vb...cinsleri büyük yüzme alanı isteyen balıklar koymamız hem balık hemde tank açısından kesinlikle olumsuzdur.

Balık küçük oalabilir ama bu tip balıklar geniş yüzme alanı ister ve hormonel denleri buna bağlıdır.

tankınız da ps su seviyesi resimde gördüğüm kadarı ile yersiz ps köpük bölümü boğaza yakın bir yerde olması lazım

kaya henüz girmemişsiniz bu saaten sonra girilecek kaya tamamen canlı bir kaya ve sıfır hiç kullanılmamış bir kaya olması gerekmektedir hatta kayalar la birlikte bakteri girişi yapmanızı tavsiye ederim.

elinizde gerekli ekipmanın mutlaka buluması gerekli olup bunlar bir tuz ölçer dürbün tipi dediğimiz(reflaktometre) veya dijitali diyelim gerekli ön testler dediğimiz amonyak,nitrat kh önecelik olamak üzere  ve saonrasınfe gerekli tesler ,su tamamlama cihazı bunlar deniz akvaryumu adına önemli olan ve özellikle nano için çok önemli olan ekipmanlardır.

bir de son ekleyeceğiö kozduğunuz mercan zor bir canlı olup oturmuş tanklarda bile bakımı kolay olmayan bir canlıdır.

il başlar için polip,mushroom lader gibi kolay canlılarla başlamanızı tavsiye ederim

saygılarımla 

Tesekkurler dediklerinizi uygulayacağım

ibrahim bey öm den konuşmamıza istinaden sisteminizin eksikliklerini tamamlayıp balık ve mercanı emanete verip sistem iyice oturduktan sonra yukarıda bahsettiğim canlılar dışında ki canlılarla ( nano akvaryum canlıları) sistemi yeniden hayat geçirelim 

özellikle tuzluluk ,kaya ve su tamamlamaya özen gösterip hatta bir ro cihası almanızı siddetle tavsiye ediyorum

iyi günler

Acil olarak yapman gerekenler;

* Canlı kaya (8-10 kg yerli)

* Refraktometre

* Tds metre

* Çin malı olmayan bir Isıtıcı

* Amonyak/nitrit/nitrat testleri (salifert marka öneririm)

*Damacana suyu ile sorun yaşayabilirsin, RO filtre cihazı edinirsen hem suyundan emin olursun hem de uzun vadede ekonomik olur.

*Kullandığın PS hangi su seviyesinde çalışıyorsa sumpdaki seviyeyi o seviyede sabitle. Örneğin 25 cm. Şaşaırtma sanırım yok. bu yüzden otomatik su ekleme kullanman yada şaşırtması olan 2. el bi sump bulman gerekir. 

* Tekrar söylememe gerek var mı bilemiyorum ama o mercanı emanet birine ver. Blue tang ve kum deniz yıldızını sağlıklı ise sat. Conchlar kalabilir. 

* Su yüzeyini dalga motoru ile hareketlendir.

Şimdilik bunları yap gerisini yine adım adım yaparız....

Acil olarak yapman gerekenler;

* Canlı kaya (8-10 kg yerli)

* Refraktometre

* Tds metre

* Çin malı olmayan bir Isıtıcı

* Amonyak/nitrit/nitrat testleri (salifert marka öneririm)

*Damacana suyu ile sorun yaşayabilirsin, RO filtre cihazı edinirsen hem suyundan emin olursun hem de uzun vadede ekonomik olur.

*Kullandığın PS hangi su seviyesinde çalışıyorsa sumpdaki seviyeyi o seviyede sabitle. Örneğin 25 cm. Şaşaırtma sanırım yok. bu yüzden otomatik su ekleme kullanman yada şaşırtması olan 2. el bi sump bulman gerekir. 

* Tekrar söylememe gerek var mı bilemiyorum ama o mercanı emanet birine ver. Blue tang ve kum deniz yıldızını sağlıklı ise sat. Conchlar kalabilir. 

* Su yüzeyini dalga motoru ile hareketlendir.

Şimdilik bunları yap gerisini yine adım adım yaparız....
Moderetör gerekli bilgiyi verdi özelden konuştuk iyi günler

İyi hayırlısı olsun o zaman.

Sent my iPhone using Tapatalk

1023 olarak tuzluk ayarlandı sıra testlerde

İçme suyu ile kalibrasyonu yaptım için böyle biraktım bir akvaryumcuya Gittim tam ayarlıcam

Kayalar koyulmuştur.

Bakteri kültürleri kırılmıştır.

Mag,cal ve kh testleri alınmıştır.

Onlarda yarın yazıcam. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
nitrat testi ?

Onu unuttum haftaya kaldı araya kaynadı heralde 

Önemli ibrahim bey unutma

J36RbE.jpg

En kısa sürede halledicem tesekkurler 

Kh :9.3

Kalsiyum : 280 çok dusuk nasıl yükseltirim

Magnezyum 840 this  çok dusuknasıl yükseltirim 

Suyun tuzluluk oranı da beni şüpheye düşürdü bu sonuçlarda tabi testler doğru uygulandıysa 

yoksa  kademeli olarak yükseltmek kolay

Testlerin doğru uygulandığı düncesindeyim ancak dediniz gibi yarın refractometer baktırıcam 

Konu görüntüleyen kullanıcılar