Keşfet

Nano resif kurulum

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese iyi Günler. Yeni bir tank kurdum ve sizlerle paylaşmak, fikirlerinizi ve tecrübelerinizi öğrenmek isterim  
clear.png
Uzun zamana dayanan bir olay aslında uzun araştırmalar sonucu sonunda kurdum ve döndürmeye başladım. Öncelikle yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.Başlayalım 
clear.png
Yaklaşık olarak 15 haftadır kumla birlikte tuzlu su dönüyor. Ve 8 gündür de kurlenmis (canlı olmayan ) deniz kayası konuldu.Dizaynını yaptım kafama göre. 100 gram aktif karbon eklendi ve sabaha kadar cok bariz bir yarar gördüm.Ekipmanlardan bahsedeyim.Tank: 70 x35x36(h). (Yandan 10 cm sump) hem alttan hem üstten çeken sump akrilik kaplama geriye kalan full ekstra clear. Temaks akvaryum.Ps: tunze 9001Kafa motoru : ehiem 600Isıtıcı: rs 100wIşık: şimdilik sıradan led (36 beyaz 12 mavi )Bu konuda önerilerinizi beklerim power led yaptırmayı düşünüyorum mercanların fosforlarını cok güzel belli ediyor fakat tam bir planim yok her öneriye açığım ışık konusunda belli bir sure de canlı yükü olmadığı icin bunla idare etmeyi düşünüyorum.Kum : two little fishes canlı argonit kum 7 kg 3-4 cm civarı.Tuz: aquaforest peobiotic reef saltKaya: kurlenmis Kaya acik renk caribsea kutudan satılan modele benzer. Hangi deniz bilmiyorum yerli.Hedefim canlı Kaya almaktı Ankara'da en büyük 2 mekanda da bulamayınca böyle ilerleme planı aldım.Dalga motoru ; suan yok taktığım kafa motoru cok kuvvetli su basıyor tanka 60 cm den vurduğu camın altındaki kumda bile ufak hareketler yapıyor ve yüzey bile kısmen dalgalı. Şimdilik bana yeterli geldi eger dalga motoru koyarsam debi ayarını kisicam Cunku cok hareketli olur diye düşündüm. Ama aklımda tam bir model Yok 2. El rw4 mu alsam yoksa daha küçük modeller mi alsam. ??

*Su sıralar dalga motoru eklememek geçiyor içimden Cunku cok kuvvetli basıyor kafa motoru  

Bütçe olarak uygun olması gerekiyor 
clear.png
Bu arada tüm ekipmanı en sessiz sectim Cunku yattığım odada duruyor tank kısmen cok sessiz diyebilirim. En azından olabilecek en sessiz tank oldu sanırım 
clear.png
Katkı henüz hiç Yok ve girmiyorum. Diatoma kadar hicbisey girme önerisi cok aldım. Diatomla birlikte bio s veya Pro bio s kullanmaya başlayacağım. Aklıma takılan benim tankıma bio s gereksiz mi gelir ? İlk 10 gün önermişler ben 10 günü zaten geçtim ama bu sure diatomdan sonra mi acaba ?- Merak ettigim diatom yaklaşık olarak Ne zaman gelir. Camda az az da olsa küçük yosunlar var ama bu bir sinyal degil sanırım.Işığı 12 saat yakmaya çalışıyorum bu az veya fazla degil sanırım ? 
clear.png
Birde elimde tatlı Sudan kalma magnetli cam temizleme var fakat biraz eski cami çizer mi diye korkuyorum clear olduğu icin kolay çizilir gibi :/ Önereceğiniz birşey varsa bakabilirim. 
clear.png
Durum böyle. Herhangi Öneri ve görüşlerinize açığım 
clear.png
Tesekkurler.

Ekli dosyayı görüntüle 41833

Moderatör tarafında düzenlendi:
hayırlı ol s un cok ho s  duruyor tank. p s  in  s e s  durumu nedir acaba. bende nac3 var ef s ane gürültülü.. cok müzdaribim

Merhaba tankınız hayırlı olsun.Hobiye bende daha yeni başlıcam hayırlısıyla,tank seçimindeyim nano kurmaya kesin karar verdim.Sormak istediğim tankı yaptırdınızmı ? Veya hazırsa hangi marka ? Şekli çok hoşuma gitti.

hayırlı ol s un cok ho s  duruyor tank. p s  in  s e s  durumu nedir acaba. bende nac3 var ef s ane gürültülü.. cok müzdaribim
Ben belirttiğim gibi yattığım oda olduğu icin en sessizi seçmeye çalıştım. Bu bildiğim kadarıyla ikame olanların en sessizi ses göreceli biseydir buna bile sesli diyen var fakat bende bazı modeller biliyorum yattığım odada olsa insan sabah yorgun kalkar :)  ses çıkarıyor fakat akvaryumun ısını gören bir ps ye göre bence gayet sessiz olduğunu düşünüyorum hemde modifiyesiz haliyle. en azından titiz birisiyim uyurken rahatsız etmedi :)  

Merhaba tankınız hayırlı olsun.Hobiye bende daha yeni başlıcam hayırlısıyla,tank seçimindeyim nano kurmaya kesin karar verdim.Sormak istediğim tankı yaptırdınızmı ? Veya hazırsa hangi marka ? Şekli çok hoşuma gitti.
Tesekkurler öncelikle. 

Ben kup şeklinde olanları sevmiyorum sanki koca alan kaybolmus gibime geliyor. Bu nedenle izleme alanı fazla olan bu modeli kendim çizdim kendi zevkime ve alanıma göre :)  

direk olarak Ankara'da bilinen biryer var temaks akvaryum diye oraya gittim Cunku ben cok anlamam sump isinden ve sonucunda güzel bir işçilik çıktı :)  

kaya dizaynı falan daha çeşitli olduğunu düşünüyorum bu ölçülerde naçizane fikrim :)  

Güncelleme varmı acaba tankta ? Merakla bekliyoruz  :55ac42cb2c051_EmojiSmiley-02:

Güncelleme varmı acaba tankta ? Merakla bekliyoruz  :55ac42cb2c051_EmojiSmiley-02:
5 adet conch eklendi. Bakteri kültürü genişletildi. Dalga motoru alındı henüz elime ulaşmadı. Konuda aklıma takılan bilgilere cok yer vermiştim birçok sorunu çözdüm fakat konuyu kısaltıp genelleştiremedim sanırım zaman geçtiği icin. Yinede bu başlık altından devam ederim sanırım. Biraz uzun olsa da :)  

Balık girişi yapacaktım fakat suan bulamadım bu hafta sanırım bulacağım ilk balıkları ekleyince paylaşım yapacağım  :)  

Berk Bey merhaba,

Aradığınız özel bir tür var mı? Hangi balıkları ekleyeceksiniz?

İyi akşamlar.

Feza Hokkacı 

Berk Bey merhaba,

Aradığınız özel bir tür var mı? Hangi balıkları ekleyeceksiniz?

İyi akşamlar.

Feza Hokkacı 
Merhabalar ; 

Aslında cok özel bir tur yok fakat aklımda karışıklık var. Ben Aslında ilk başta 3-4 percula girmek istiyorum fakat olay su ; hepsi farklı cins olsun istemiştim mesela birisi normal diğeri snowflake diğeri onyx gibi... percula ama farklı cinsler. Bu uygun olur mu olmaz mi kararsızım sonuçta hepsi ayni ırk sorun olmaz es tutar diyenler de var. Sorun yasarsın kavga eder diyenlerde ( tomato gibi baskın koymayi düşünmüyorum. ) 

sizin bir Öneriniz varmi acaba ? 

- 3 adet eklemeyi düşünüyordum ama ya 2 ya 4 olmasına karar verdim. Olurda es tutarlarsa, tek kalanı dışlama ihtimalleri yukselir diye düşündüm. 

Perculalardan sonra goby firefish şeklinde devam edicem ama ilk eklemeyi düşündüklerim bu :)  

tesekkurler. :)  

Palyaçolara mutlaka çift olarak bakmalısınız, özellikle bu boyutta bir akvaryumda yoksa kavga ederler. Snowflake, onyx gibi percula ve ocellaris varyeteleri birbirleriyle eş tutabilirler, sorun olmaz. İki adet ufak boyda bireyi aynı anda eklemeniz yeterli olacaktır. 

Palyaçolara mutlaka çift olarak bakmalısınız, özellikle bu boyutta bir akvaryumda yoksa kavga ederler. Snowflake, onyx gibi percula ve ocellaris varyeteleri birbirleriyle eş tutabilirler, sorun olmaz. İki adet ufak boyda bireyi aynı anda eklemeniz yeterli olacaktır. 
Peki cok tesekkur ederim herkes başka birşey diyordu kafam karışmıştı o zaman o şekilde yapacağım. Öncelikle 1 çift ekleyip daha sonrasında 1 çift eklemeyi düşünüyorum. Bunun sebebi ilk balıklar olacağı icin hareketlerini gözlemlemiş olurum 4 balık bir anda cok yük bindirir diye düşünüyorum sanırım bu bir sorun teşkil etmez ? 

2 adet de goby düşünüyorum 2. Etapta ama sanırım onların es tutma olayı zaten Yok fakat kavga sorunu oluyor mu acaba bu cinste ? 

Tesekkurler :)  

Sanırım yanlış anlama olmuş, çift olarak bakmalısınız derken tek çiftten bahsediyordum. Doğada birçok farklı tür palyaçobalığı aynı bölgede bulunabilir. Anemonlarını diğer türe kaptırmamak için, palyaçolar iç güdüsel olarak diğer palyaçobalıklarına karşı oldukça agresif ve bölgecidir. Özellikle akvaryuma alıştıktan ve yetişkinliğe eriştiklerinde bu daha da farkedilir. Bu nedenle tek bir çift seçip, onunla devam etmenizi öneririm. 

Akvaryumunuz 90 litre olduğu için çok fazla balık eklemenizi önermem. Canlı kaya eklediniz mi akvaryuma?

Sanırım yanlış anlama olmuş, çift olarak bakmalısınız derken tek çiftten bahsediyordum. Doğada birçok farklı tür palyaçobalığı aynı bölgede bulunabilir. Anemonlarını diğer türe kaptırmamak için, palyaçolar iç güdüsel olarak diğer palyaçobalıklarına karşı oldukça agresif ve bölgecidir. Özellikle akvaryuma alıştıktan ve yetişkinliğe eriştiklerinde bu daha da farkedilir. Bu nedenle tek bir çift seçip, onunla devam etmenizi öneririm. 

Akvaryumunuz 90 litre olduğu için çok fazla balık eklemenizi önermem. Canlı kaya eklediniz mi akvaryuma?
Evet ekledim bu caribsea gibi açık renk çok delikli olan kayadan ekledim fakat canlı değil ölü kürlenmiş. 3 adet destek kullanıyorum. Anladım bende 4 adet sorun olmaz diyorsunuz sanmıştım. O zaman kendime göre bir çift ekmeyeyim en iyisi. Zaten çok balık düşünmüyorum nanoyu temsil eden balıklardan düşünüyorum sadece özellikle de farklı perculalar düşünmüştüm. percula goby firefish düşünüyorum. Başka birsey zaten koymam sanırım bunları da zamana yayarım sanırsam.

Bu durumda 2 tane veya 4 tane istersem de hepsini aynı anda ekleyeceğim dimi ?

zaten çok başka çeşit koymayacağım için 4 percula fazla olmaz diye düşünmüştüm esasen :)  

Teşekkürler . 

4 adet eklerseniz, eş tutan ikisi diğer ikisini öldürebilir. Başka çeşit koyup koymamakla herhangi bir ilgisi yok, palyaçoların en saldırgan olduğu tür diğer palyaçolardır. İlla denemek istiyorsanız, bulabildiğiniz en ufak bireyleri seçip hepsini aynı anda eklemeniz daha doğru olur. 

4 adet eklerseniz, eş tutan ikisi diğer ikisini öldürebilir. Başka çeşit koyup koymamakla herhangi bir ilgisi yok, palyaçoların en saldırgan olduğu tür diğer palyaçolardır. İlla denemek istiyorsanız, bulabildiğiniz en ufak bireyleri seçip hepsini aynı anda eklemeniz daha doğru olur. 
Anladım o zaman çokta riske girmeye gerek yok bir çift koyarım gördüğümde alıcam ilk fırsatta :)  teşekkürler. Bu arada akvaryumun şuan üstü açık ya 2 parça cam kestirip sağlı sollu koyucam ortada 5 cm kadar bir boşluk kalacak şekilde yada başka bir madde ile kapatanlar gördüm eggcrate veya değişik file gibi önerisi veya hazır malzeme bilen varsa hemen bakabilirim. Ama mesele o maddeyi bir çerçeveye oturtmak oda estetiksiz olabilir diye düşünüyorum.

Eggcrate (petek plastik, çerçeve plastik, menfez çerçervesi) gibi Türkçe isimlerle yapı marketlerden alabileceğiniz ızgara ile yapmanız en mantıklısı

5 cm ara bıraKARAK camla kapamak yerine bunu kullanmanız daha verimli olacaktır

deniz akvaryumunda su ne kadar çok hareketli olur  ve havalanırsa o kadar iyidir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar