Keşfet

Nano Resif Tankım ( 40 litre)

gogol

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan GÖL
Herkese yeni yılda mutluluklar. Yeni yılın ilk kurulum başlığını açıyorum, hayırlı olsun.

Tankım Yener Yılmaz yapımı arkadan sumplu 30+10 litrelik bir nano resfi tankı adayı. Bugün ilk su konulmasının üzerinden 15 gün geçti. Kurulumda 5 kg canlı olmayan argonit kum, 3 kg dilim kesilmiş carebsea canlı olmayan kaya ile hazırlanan hard scape sonrası , aquaforest sea salt ve sıfır TDS arıtılmış su ile 1025 yoğunlukta hazırlanan su tanka ilave edilerek, sıcaklık 26 derecede sabitlendi. Fauna marin bakto blend ile bakteri kültürü, 1 ml metil alkol ile besin girilerek PS ve ışıklar( 10 saat/gün) çalıştırıldı.bakteri kültürü ve besin 3 gün boyunca günde bir defa olarak girildi. Tankın 10. günde 2 adet percula clown, bir adet blue damsel , bir adet royal dotyback ,3 adet conh sisteme dahil edildi. 14. günde sadece bakteri kültürü girilerek balıklar günde bir defa beslendi.Tuz yoğunluğu, sıcaklık ve TDS dışında su değerlerinde ölçüm yapmıyorum.tankın 15. günü olmasına rağmen diatom izlenmedi. Beş gün sonunda balıklarda ani kayıp veya hastalık belirtisi izlenmedi. Sistem araçlarını kısaca özetlersek,

42x35x40 h  cm arkadan sumplı tank ( Yener Yılmaz )

aydınlatma:  32 w full spectrum cree led (Marin Spect)

PS: reef royal NQ-80 

dalga motoru: jeboa sw-4

kafa motoru: eheim ( modelini unuttum eski tanklardan kalma)

ısıtıcı: newa 100 w

kaya: carebsea (mavi tutku akvaryum)

kum: cansız argonit kum

bakteri kültürü: FM baktoblend

akvaryum kapağı : DIY ( bahaus dan alınma malzemler ile maliyet  <50 tl)

Ekli dosyayı görüntüle 58858

Ekli dosyayı görüntüle 58859

Ekli dosyayı görüntüle 58860

Ekli dosyayı görüntüle 58861

Ekli dosyayı görüntüle 58862

Ekli dosyayı görüntüle 58863

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kurulumunuz hayirli olsun. Balık yükünü erken ve birden fazla olarak girmişsiniz. Özellikle palyoçolarda pamuklanmaya dikkat ediniz. Bende nano kurulumu yapalı bugün tam 15. Gün oldu canlı kum hazır su ve ölü kaya kullandım diatom başlayalı 2 gün oldu 15 gün daha canlı girişi düşünmüyorum.

Akvaryumun üstünü kapattıgınız aparat hakkında ayrıntılı bilgi verirmisiniz. Balıkların atlamaması için banada lazım.

Kurulumunuz hayırlı olsun. Bu tanka bir adet mp10 dalga motoru ve mercan girişinden sonra teklı radion cok yakısır. Tavsiyem damseli cıkartın bolgesını belirledikten sonra hiç bir balıga rahat vermez. Conch sayınız az ayrıca salyangoz koyarsanız diatom basladıgında temizlik surecini kısa surede atlatırsınız. Kolay gelsin.

Kurulumunuz hayirli olsun. Balık yükünü erken ve birden fazla olarak girmişsiniz. Özellikle palyoçolarda pamuklanmaya dikkat ediniz. Bende nano kurulumu yapalı bugün tam 15. Gün oldu canlı kum hazır su ve ölü kaya kullandım diatom başlayalı 2 gün oldu 15 gün daha canlı girişi düşünmüyorum.

Akvaryumun üstünü kapattıgınız aparat hakkında ayrıntılı bilgi verirmisiniz. Balıkların atlamaması için banada lazım.
Teşekkürler. Evet balıkları biraz erken girdim ama hepsi s boy ve atık yükü çok az olan balıklar. palyaçoları yakın izleyceğim hasatlık konusunda. 

Akvaryumun üstündeki kapağı kendim yaptım. gerekli malzemeler: ince çıta, gözenekli ağ-file benzeri bir malzeme(bahaus bahçe bölümünde mevcut), yapıştırıcı ve sprey boya.

yapılışı:

1- bu aparat için bize iki adet çerçeve lazım. birinci çerçeve tankın  iç camdan iç camına alınan ölçü ile yapılan çerçeve( bu çerçeveyi tankın üstüne koyunca tankın içine düşmesi lazım)

2- diğer çerçeve camın dışından dışına alınan ölçü yapılan çerçeve ( bu çereçeve tankın üzerine konursa tankı tam olarak kapatır, içeri düşmez)

3- çereçeve yapmak için çıta uçlarını hızlı yapıştırıcı ile yapıştırdım( zımba da atılabilir)

4-küçük çerçevenini boyutlarında gözenekli ağı kesip bu çerçeveye yapıştırıyoruz (sıcak silikon ile yapıştırdım)

5- bunun üzerini tam gelecek şekilde büyük çerçeveyi yapıştırıyoruz

6-böylece elimizde iki çerçeve arasına sandeviç gibi girmiş  gözenekli ağdan oluşan ve camın üzerine oturacak payı olan bir aparat oluyor.

7-çerçeveleri istediğiniz renge sprey boya ile boyayın( yine bahuse da 25-30 tl tüpü)

Kurulumunuz hayırlı olsun. Bu tanka bir adet mp10 dalga motoru ve mercan girişinden sonra teklı radion cok yakısır. Tavsiyem damseli cıkartın bolgesını belirledikten sonra hiç bir balıga rahat vermez. Conch sayınız az ayrıca salyangoz koyarsanız diatom basladıgında temizlik surecini kısa surede atlatırsınız. Kolay gelsin.
Teşekkürler, yazmayı unutmuşum ama ben de bir adet sw4 dalga motoru var.en kısık ayarda kullanıyorum. mp10 bu tankı dağıtabilir fazla gelebilir.

Gökhan bey merhaba PS: reef royal NQ-80  ps den memnun musunuz ses durumu nasıl sessiz mi seslimi çalışıyor. Teşekkürler

Merhaba Ahmet bey. PS den ben çok memnunum. Gayet sessiz ve toplaması da iyi. Malzeme kalitesi de yerinde. tavsiye ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar