gogol
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Gökhan GÖL
Herkese yeni yılda mutluluklar. Yeni yılın ilk kurulum başlığını açıyorum, hayırlı olsun.
Tankım Yener Yılmaz yapımı arkadan sumplu 30+10 litrelik bir nano resfi tankı adayı. Bugün ilk su konulmasının üzerinden 15 gün geçti. Kurulumda 5 kg canlı olmayan argonit kum, 3 kg dilim kesilmiş carebsea canlı olmayan kaya ile hazırlanan hard scape sonrası , aquaforest sea salt ve sıfır TDS arıtılmış su ile 1025 yoğunlukta hazırlanan su tanka ilave edilerek, sıcaklık 26 derecede sabitlendi. Fauna marin bakto blend ile bakteri kültürü, 1 ml metil alkol ile besin girilerek PS ve ışıklar( 10 saat/gün) çalıştırıldı.bakteri kültürü ve besin 3 gün boyunca günde bir defa olarak girildi. Tankın 10. günde 2 adet percula clown, bir adet blue damsel , bir adet royal dotyback ,3 adet conh sisteme dahil edildi. 14. günde sadece bakteri kültürü girilerek balıklar günde bir defa beslendi.Tuz yoğunluğu, sıcaklık ve TDS dışında su değerlerinde ölçüm yapmıyorum.tankın 15. günü olmasına rağmen diatom izlenmedi. Beş gün sonunda balıklarda ani kayıp veya hastalık belirtisi izlenmedi. Sistem araçlarını kısaca özetlersek,
42x35x40 h cm arkadan sumplı tank ( Yener Yılmaz )
aydınlatma: 32 w full spectrum cree led (Marin Spect)
PS: reef royal NQ-80
dalga motoru: jeboa sw-4
kafa motoru: eheim ( modelini unuttum eski tanklardan kalma)
ısıtıcı: newa 100 w
kaya: carebsea (mavi tutku akvaryum)
kum: cansız argonit kum
bakteri kültürü: FM baktoblend
akvaryum kapağı : DIY ( bahaus dan alınma malzemler ile maliyet <50 tl)
Ekli dosyayı görüntüle 58858
Ekli dosyayı görüntüle 58859
Ekli dosyayı görüntüle 58860
Ekli dosyayı görüntüle 58861
Ekli dosyayı görüntüle 58862
Ekli dosyayı görüntüle 58863
Tankım Yener Yılmaz yapımı arkadan sumplu 30+10 litrelik bir nano resfi tankı adayı. Bugün ilk su konulmasının üzerinden 15 gün geçti. Kurulumda 5 kg canlı olmayan argonit kum, 3 kg dilim kesilmiş carebsea canlı olmayan kaya ile hazırlanan hard scape sonrası , aquaforest sea salt ve sıfır TDS arıtılmış su ile 1025 yoğunlukta hazırlanan su tanka ilave edilerek, sıcaklık 26 derecede sabitlendi. Fauna marin bakto blend ile bakteri kültürü, 1 ml metil alkol ile besin girilerek PS ve ışıklar( 10 saat/gün) çalıştırıldı.bakteri kültürü ve besin 3 gün boyunca günde bir defa olarak girildi. Tankın 10. günde 2 adet percula clown, bir adet blue damsel , bir adet royal dotyback ,3 adet conh sisteme dahil edildi. 14. günde sadece bakteri kültürü girilerek balıklar günde bir defa beslendi.Tuz yoğunluğu, sıcaklık ve TDS dışında su değerlerinde ölçüm yapmıyorum.tankın 15. günü olmasına rağmen diatom izlenmedi. Beş gün sonunda balıklarda ani kayıp veya hastalık belirtisi izlenmedi. Sistem araçlarını kısaca özetlersek,
42x35x40 h cm arkadan sumplı tank ( Yener Yılmaz )
aydınlatma: 32 w full spectrum cree led (Marin Spect)
PS: reef royal NQ-80
dalga motoru: jeboa sw-4
kafa motoru: eheim ( modelini unuttum eski tanklardan kalma)
ısıtıcı: newa 100 w
kaya: carebsea (mavi tutku akvaryum)
kum: cansız argonit kum
bakteri kültürü: FM baktoblend
akvaryum kapağı : DIY ( bahaus dan alınma malzemler ile maliyet <50 tl)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ekli dosyayı görüntüle 58858
Ekli dosyayı görüntüle 58859
Ekli dosyayı görüntüle 58860
Ekli dosyayı görüntüle 58861
Ekli dosyayı görüntüle 58862
Ekli dosyayı görüntüle 58863
Moderatör tarafında düzenlendi: