Keşfet

Nano Sinope

muhoni

Yeni Üye
Katılım
18 Eki 2008
Mesajlar
718
Tepkime puanı
38
Puanları
0
Yaş
36
Ad Soyad
Fırat Aslan
Ekli dosyayı görüntüle 42850

Ölçüler: 45x27x30h

2. tank olarak işyerine kurmaya niyetlenmişken, evdeki tankı işyerine taşıyıp, bu ufaklığı eve kurmaya karar verdim. Bunun üzerine tv ünitesini ile uyumlu beyaz mobilya yaptırdım. 

Ekli dosyayı görüntüle 42851

Elimdeki, kullanacağım malzemeler: 

- Tunze 9004 Protein Skimmer

- Jeboa Rw-4 Dalga Motoru

- Natures Ocean 7kg Live Aragonit Canlı Kum 

- 54watt (white+blue+royalblue+uv) Diy Led aydınlatma

- Su tamamlama sistemi

Alınacaklar-Yapılacaklar

- 4lü dozaj pompası (haftaya alıcam inşallah)

- Fan ve termostat sistemi

- Alt mobilyaya sığacak Su tamamlama tankı, cam yada pleksiden, buharlaşan su takibi için ölçülendirilmiş (boşta kalk reaktörüm var belki onunla desteklerim)

Bir heves 2. tanka girdik. 

Son İzmir ziyaretimde akvaryumcuya girince dayanamadım aldım. 

Sonra uçağa almadılar :D  Uğurlamamaya gelen babama bırakmak zorunda kaldım. 

Ardından sağolsun Selim Cevrem abim ahşap kasa yapıp kargoladı. 

50liraya aldığımız akvaryuma 90lira kargo ödücektik de 60lira kargoya bağladık :)

Gelişme: 

Bu tank ile ilgili ne yapayım çok kestiremiyorum. Kısa sürede karar verip harekete geçeceğim. 

Vaktim bol, ilgim bol, canlı teminim zor ama hallediyoruz birşekilde.

Seçenekler: 

- Mini sps tankı 

Bunu yaparsam kum koymayacağım, bol akıntı, bol ışık, dozaj pompası ile düzenli katkı girişi ile sabit değerler, su tamamlama ile sabit tuzluluk, muhtemelen askılı bir rowaphos reaktörü kurarım. 

Yine aynı şekilde sps tankı yaparsam fiji kaya ekleyip, dip yapmadan mercan eklememeye niyetim var, balık da koymam muhtemelen

Olası sorunlar:

Tankın küçük oluşu ile su değerlerinde oynaklık

Canlı temininin zor olması, sps türlerinin yola çok dayanmaması

- Makro alg , gorgonia, sünger tankı

Makro alg temini zor, Elimde iki çeşit var. Özellikle Blue ochtodes yıllardır hayalim ama yok. Halimeda ve maidens hair de bulmak lazım ayrıca. 

Gorgonia için günlük besin girişi sağlarım. Sünger bakmadım emin değilim. Yine kısıtlayan bir canlı temini durumu var. 

Bu seçeneği devreye alırsam denizatı yada deniz iğnesi de eklerim. 

- Anemon tankı

Bu durumda rw4 güzel bir çoraba geçirilir anemonu yutmasın diye. Muhtemelen bta türlerinden rose ve green olmak üzere 2adet eklerim. 2 küçük palyaço ile yoluna devam eder. 

Biraz sesli düşündüm. Belki yeni başlayanlara da yol gösterir biraz da. Açgözlülüğümden ötürü yıllardır pek çok canlıyı bakma fırsatım oldu. Son seçenek, hacim kısıtlı ama frogfish hayranıyım :D Bu da olabilir. 

Yorum ve tavsiyelere açıktır. 

 
Malzeme ve ölçüler süper. Nano sps tankı çok iyi olur. Başka akvaryum varken nano sps daha kolay oluyor. Su vs değişimleri.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Bende nano kurma hevesindeyim 52 litre bmqq2 sizinkine benzer bir dıy aydınlatma 7 kg kaya kum eklemek konusunda kararsızım henüz düz beyaz bir kum veya canlı kum arasında sıkışmış durumdayım bir çift palyaçoyla birlikte hangi kolay türü beslerim bilmiyorum düşünmekten ve temin edememekten sinirlerim bozuldu [emoji3]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tebrikler çok hoşuma gitti emeğinize sağlık

çok güzel nano sps tankı çıkar bence bu tanktan

şöyle bir projede olabilir alt dolap içine geniş bir sump , ince 20 veya 25  lik boru ile geri dönüş gizlenerek yapılırsa filtre kapasitesi büyük bir nano sps olabilir

yurt dışı forumlarda gördüğüm oversize stand on nano tank gibi yazılarda mevcut hatta şimdi bu proje üstünde çalışıyorum nano küp tankımı kullanarak böyle bir sisteme geçmeyi düşünüyorum 

,size instagram hesabımda tanıştığım bir arkadaşın tankını örneklemek isterim ilhan verici 

40x40x40 diy led otom dozlama vs. bir tank 

Ekli dosyayı görüntüle 42963

 
Tankı makro alg, gorgania ve denizatı tankı yapmaya karar verdim. 

Red bamboo alg ve red gracillara olmak üzere 2 çeşit algim var. Buldukça da toplayacağım. 

Nisan ayında yurtdışına çıkacağım. Bulabilirsem blue ochtodes ve halimeda istiyorum. İthalatçılarla da görüşmeyi düşünüyorum belki bunların olduğu bir liste vardır :)

Artemia ve fitoplankton üretimi için gerekli araştırmalara başlıyorum. Eşim üniversite çalışanı.  Su ürünleri fakültesi ile görüşebilirim. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

İğne balığı da olabilir. Denizatı düşünüyorsanız ithal gelen vahşi atların yeme alışması imkansız derecede zor. Akvaryum üretimi olanları tercih etmenizi öneririm. 

Kurulumunuz hayırlı olsun. 

İyi akşamlar,

 
Ekli dosyayı görüntüle 45063

Ekli dosyayı görüntüle 45064

Ekli dosyayı görüntüle 45066

Ekli dosyayı görüntüle 45065

Ekli dosyayı görüntüle 45067

10 mayıs 2017 !de kayalar tabana sunfix epoxy ile sabitlendi ve osmosdan alınmış 0 tds su tanka eklendi. Tuz Kent Marine Reef Salt2günde bir 1ml bakteri kültürü giriyorum.Biraz erken oldu ama denize girince teke çıkarma imkanım oldu. Teke ekledim.Termostat ve plastik prob aldım aliexpressten. Bir ay oldu. Kayıtsız gönderi. Soğutma sistemi için onu bekliyorum. Daha da gelmezse emko falan alıcaz artık.
 

 
Tankla ilgili modifiyelere devam ediyorum. Şamandıraya koruyucu kılıf ekledim. Alt hazne düzelttim, ölçeklendirdim. Su tamamlama sistemi tamamlandı.Ufaktan canlı girmeye başlayacağım. 21 gün oldu bugün. Diatom süreci geçti, yosun yok, tekeler sağolsun. Conch ve snail gireceğim ilk olarak, sonra diğer tankımdan fraglar.SORUN-1: Dip solüsyonu bulamuyorum. Ana tankımda bildiğim bir zararlı yok lakin yine de bu tankı steril tutmak istiyorum. Pek çok yere baktım. Stok yok. Two little fishes coral revive, coral rx gibi.SORUN-2: Aliexpressten takipsiz gönderi olarak sipariş geçtiğim termostat ve plastik problar gelmediği için soğutucu sistemi yapamadım.SORU-1: Tank 31lt su aldı. Katkıla uğraşmaktansa aklıma bir fikir geldi. Daha doğrusu bi nanoreef üyesi ilham verdi diyelim. Dozaj pompası ile günlük 0,5ml otomatik su değişimi. Tankın altındaki dolap eşit parçalı, sol tarafa yeni hazırlanmış tuzlu su tankı, sağ tarafa çıkan su tankı.Oto su eklemenin kapalı olduğu anlarda 4-5 kerede dozaj pompası eş zamanlı olarak önce örneğin ana tanktan 100ml su alacak. Sağdaki atık su haznesine dökecek, üst tank seviyesi düşecek hafif. Bu işlem bitince sol tarafta küçük bir motorla sürekli karışan yeni su üst tanka verilecek. Su seviyesinde değişiklik olmayacak.

 
Selamlar

düşünce teknik açıdan güzel fakat bu su tamamlama sisteminin çalışmasını az da olsa etkileyecektir burada uzun vadede tuzluluk ile ilgi bir sorun olma ihtimali var gibi

düşüncenize istinaden benim önerim klasik bir şekilde haftalık  %10 su değişim yapmanız 

hatta suyunuzu 12-24 saat içinde ro su da çevirip tuz su karışımı iyice çözünüp ısı eşitlenip öyle yapmanız sonuçta tank nano bir tank ufak değişimler bile tankın dengesini bozabiliyor

saygılarımla

 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst