muhoni
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Fırat Aslan
Ekli dosyayı görüntüle 42850
Ölçüler: 45x27x30h
2. tank olarak işyerine kurmaya niyetlenmişken, evdeki tankı işyerine taşıyıp, bu ufaklığı eve kurmaya karar verdim. Bunun üzerine tv ünitesini ile uyumlu beyaz mobilya yaptırdım.
Ekli dosyayı görüntüle 42851
Elimdeki, kullanacağım malzemeler:
- Tunze 9004 Protein Skimmer
- Jeboa Rw-4 Dalga Motoru
- Natures Ocean 7kg Live Aragonit Canlı Kum
- 54watt (white+blue+royalblue+uv) Diy Led aydınlatma
- Su tamamlama sistemi
Alınacaklar-Yapılacaklar
- 4lü dozaj pompası (haftaya alıcam inşallah)
- Fan ve termostat sistemi
- Alt mobilyaya sığacak Su tamamlama tankı, cam yada pleksiden, buharlaşan su takibi için ölçülendirilmiş (boşta kalk reaktörüm var belki onunla desteklerim)
Bir heves 2. tanka girdik.
Son İzmir ziyaretimde akvaryumcuya girince dayanamadım aldım.
Sonra uçağa almadılar Uğurlamamaya gelen babama bırakmak zorunda kaldım.
Ardından sağolsun Selim Cevrem abim ahşap kasa yapıp kargoladı.
50liraya aldığımız akvaryuma 90lira kargo ödücektik de 60lira kargoya bağladık
Gelişme:
Bu tank ile ilgili ne yapayım çok kestiremiyorum. Kısa sürede karar verip harekete geçeceğim.
Vaktim bol, ilgim bol, canlı teminim zor ama hallediyoruz birşekilde.
Seçenekler:
- Mini sps tankı
Bunu yaparsam kum koymayacağım, bol akıntı, bol ışık, dozaj pompası ile düzenli katkı girişi ile sabit değerler, su tamamlama ile sabit tuzluluk, muhtemelen askılı bir rowaphos reaktörü kurarım.
Yine aynı şekilde sps tankı yaparsam fiji kaya ekleyip, dip yapmadan mercan eklememeye niyetim var, balık da koymam muhtemelen
Olası sorunlar:
Tankın küçük oluşu ile su değerlerinde oynaklık
Canlı temininin zor olması, sps türlerinin yola çok dayanmaması
- Makro alg , gorgonia, sünger tankı
Makro alg temini zor, Elimde iki çeşit var. Özellikle Blue ochtodes yıllardır hayalim ama yok. Halimeda ve maidens hair de bulmak lazım ayrıca.
Gorgonia için günlük besin girişi sağlarım. Sünger bakmadım emin değilim. Yine kısıtlayan bir canlı temini durumu var.
Bu seçeneği devreye alırsam denizatı yada deniz iğnesi de eklerim.
- Anemon tankı
Bu durumda rw4 güzel bir çoraba geçirilir anemonu yutmasın diye. Muhtemelen bta türlerinden rose ve green olmak üzere 2adet eklerim. 2 küçük palyaço ile yoluna devam eder.
Biraz sesli düşündüm. Belki yeni başlayanlara da yol gösterir biraz da. Açgözlülüğümden ötürü yıllardır pek çok canlıyı bakma fırsatım oldu. Son seçenek, hacim kısıtlı ama frogfish hayranıyım Bu da olabilir.
Yorum ve tavsiyelere açıktır.
Ölçüler: 45x27x30h
2. tank olarak işyerine kurmaya niyetlenmişken, evdeki tankı işyerine taşıyıp, bu ufaklığı eve kurmaya karar verdim. Bunun üzerine tv ünitesini ile uyumlu beyaz mobilya yaptırdım.
Ekli dosyayı görüntüle 42851
Elimdeki, kullanacağım malzemeler:
- Tunze 9004 Protein Skimmer
- Jeboa Rw-4 Dalga Motoru
- Natures Ocean 7kg Live Aragonit Canlı Kum
- 54watt (white+blue+royalblue+uv) Diy Led aydınlatma
- Su tamamlama sistemi
Alınacaklar-Yapılacaklar
- 4lü dozaj pompası (haftaya alıcam inşallah)
- Fan ve termostat sistemi
- Alt mobilyaya sığacak Su tamamlama tankı, cam yada pleksiden, buharlaşan su takibi için ölçülendirilmiş (boşta kalk reaktörüm var belki onunla desteklerim)
Bir heves 2. tanka girdik.
Son İzmir ziyaretimde akvaryumcuya girince dayanamadım aldım.
Sonra uçağa almadılar Uğurlamamaya gelen babama bırakmak zorunda kaldım.
Ardından sağolsun Selim Cevrem abim ahşap kasa yapıp kargoladı.
50liraya aldığımız akvaryuma 90lira kargo ödücektik de 60lira kargoya bağladık
Gelişme:
Bu tank ile ilgili ne yapayım çok kestiremiyorum. Kısa sürede karar verip harekete geçeceğim.
Vaktim bol, ilgim bol, canlı teminim zor ama hallediyoruz birşekilde.
Seçenekler:
- Mini sps tankı
Bunu yaparsam kum koymayacağım, bol akıntı, bol ışık, dozaj pompası ile düzenli katkı girişi ile sabit değerler, su tamamlama ile sabit tuzluluk, muhtemelen askılı bir rowaphos reaktörü kurarım.
Yine aynı şekilde sps tankı yaparsam fiji kaya ekleyip, dip yapmadan mercan eklememeye niyetim var, balık da koymam muhtemelen
Olası sorunlar:
Tankın küçük oluşu ile su değerlerinde oynaklık
Canlı temininin zor olması, sps türlerinin yola çok dayanmaması
- Makro alg , gorgonia, sünger tankı
Makro alg temini zor, Elimde iki çeşit var. Özellikle Blue ochtodes yıllardır hayalim ama yok. Halimeda ve maidens hair de bulmak lazım ayrıca.
Gorgonia için günlük besin girişi sağlarım. Sünger bakmadım emin değilim. Yine kısıtlayan bir canlı temini durumu var.
Bu seçeneği devreye alırsam denizatı yada deniz iğnesi de eklerim.
- Anemon tankı
Bu durumda rw4 güzel bir çoraba geçirilir anemonu yutmasın diye. Muhtemelen bta türlerinden rose ve green olmak üzere 2adet eklerim. 2 küçük palyaço ile yoluna devam eder.
Biraz sesli düşündüm. Belki yeni başlayanlara da yol gösterir biraz da. Açgözlülüğümden ötürü yıllardır pek çok canlıyı bakma fırsatım oldu. Son seçenek, hacim kısıtlı ama frogfish hayranıyım Bu da olabilir.
Yorum ve tavsiyelere açıktır.