Keşfet

Nano tank kurulum yardım!

firat82

Yeni Üye
Merhabalar 5 senelik bir tatlı su deneyiminden sonra nano bir tank kurmaya heveslendim.Tank ölçülerim 35.35.30.

Protein skimmer almak istiyorum fakat okadar bilgi varki kafam karıştı.Eheim marine 100 veya şelale tipi bir ps almak istiyorum fakat şelale tipi ps lerde benim tankımda çok fazla kabarcık yapacağı söyleniyor.Bana Önerebileceğiniz çok maliyetli olmayan ve tank ölçülerime uygun  bir ps varmıdır ?Teşekkürler.

Hocam isterseniz benim Newa More 30 Reef akvaryum var kendinden ps+ışık+filitre motor ve ısıtıcı bir arada. Hatta Hale’n içinde tuzlu su mevcut yeni boşalttım hafta sonu suyunu dökücem. Veya alıp aynı su ile devam edebilirsiniz. Hatta size biraz canlı kaya da vereyim.
Size hepsi 500 tl ye olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Adaş :)  merhaba,

Hava taşlı askılı protein skimmer alabilirsin. internette 2. el veya sıfır yurt içi ve yurt dışı sitelerde satılıyor.

Bir kontrol et istersen.

Teşekkür ederim sıfırdan kurmak istiyorum.

yeni acemi ve sıfırdan başlayanlar için kapalı sistem olanlar daha rahat olacağını düşünüyorum. Ben bu akvaryumu 1,5 yıl tatlı 1,5 tuzlu su ile kullandım. gerçekten çok hoş görüntüye sahip. her şeyi kendinden ve  yer kaplamayan görünmeyen kibar, sessiz bir akvaryum. link deki videodan da seyredebilirsiniz. yada you tube da baya bir videosu var.

Nano akvaryumda askı ps yi tavsiye etmem. ya arkadaşın dediği gibi hava taşlı yada yandan sump şeklinde olmalı. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhabalar

öncelikle başarılı ve sorunsuz bir tankınız olması dilerim.

toplamda ölçülerinize göre 31,5 lt bürüt su hacminiz olacak net hacim olarak 25-26 lt arası olacağını tahmin ediyorum

şimdi bu güzel ve ilginç ama bir o kadar da sorumluluk ve takip isteyen sistemden neler bekliyoruz yani biz tankımız da neler besleyeceğiz nasıl bir biotop kuracağız

keza bu su hacminde ben 2 adet soytarı beslerim 1 -2 de soft mercan belemek istiyorum derseniz haftalık su değişimi ve aktif karbon kullanarak bile çok güzel bir şekilde tank devam edebilir.

önce sınırlarınızı belirleyelim sonra da ekipmana karar verelim.Ama en baştan söylemek isterim ki su tamamlaması olmayan bir nano sistemde hava taşlı bir ps başarılı olmayacaktır tavsiyem 2.el de bulabileceğiniz tunze vb. kalitede nano psler olacaktır

keyifli hobiler

Merhaba bende tekrar nano ya dönüş yapmayı düşünüyorum Karakurt newa  için iletişime geçebilirsiniz 

05384018442

merhabalar

öncelikle başarılı ve sorunsuz bir tankınız olması dilerim.

toplamda ölçülerinize göre 31,5 lt bürüt su hacminiz olacak net hacim olarak 25-26 lt arası olacağını tahmin ediyorum

şimdi bu güzel ve ilginç ama bir o kadar da sorumluluk ve takip isteyen sistemden neler bekliyoruz yani biz tankımız da neler besleyeceğiz nasıl bir biotop kuracağız

keza bu su hacminde ben 2 adet soytarı beslerim 1 -2 de soft mercan belemek istiyorum derseniz haftalık su değişimi ve aktif karbon kullanarak bile çok güzel bir şekilde tank devam edebilir.

önce sınırlarınızı belirleyelim sonra da ekipmana karar verelim.Ama en baştan söylemek isterim ki su tamamlaması olmayan bir nano sistemde hava taşlı bir ps başarılı olmayacaktır tavsiyem 2.el de bulabileceğiniz tunze vb. kalitede nano psler olacaktır

keyifli hobiler
Teşekkürler cevablarınız için.Aklımda bubble bm qq1 ve tunza modelleri vardı.dediğiniz gibi 2-3 kolay bakımlı mercan ve 2 palyaço düşünüyorum.Açıkçası zor bir tankla başlayıp öğrenmek istiyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar