Keşfet

nano tankım için ekipman yardımı

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Merhabalar, 

55x40x40 durso sistemli alttan sumplı tankım için yardımlarınıza ihtiyacım var. Tankımda 2 tanesi palyaço olmak üzere toplamda nano tanka ugyun 6-7 balık olacak.Tang vs. türleri gibi nano için sıkıntılı, büyük tanklara uygun balıkları eklemeyi düşünmüyorum. Orta vadede sadece lps mercan ekleyeceğim.sps olmayacak.Alacağım ekipmanların sessiz olmaları çok önemli.

1- aydınlatma için aquareef x30 veya zetlight1702 düşünüyorum.

2- ps olarak yeterli gelirse tunze 9001 gelmezse 9004  (tunze 9002 ile ilgili sesli çalıştığıyla ilgili yorumlar okuduğum için vazgeçtim.) curve 5 veya nac3 kullananlarda var bu hacimde ama sessizlik konusunda emin değilim, tavsiyeleriniz çok önemli

3- dalga motoru eheim veya tunze düşünyorum kaç litre/saat değerine sahip bir dalga motoru işimi görür?

4-kafa motoru da aynı şekilde kaç lt/h güce sahip olması gerekli ve tavsiye edeceğiniz sessiz çalışan markalar.

5- ısıtıcı için 100w yeterli olurmu daha yüksek mi seçeyim?

Herbiri için birkaç alternatif belirtirseniz çok memnun olurum. Vakit ayırıp okuyan ve yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.Allah a emanet olun.

Merhaba , yeni kurulumunuz hayırlı olsun ;

1. Zetlight 1702 sadece 10w olup 15-20 litre picolara şöyle böyle yetecek bir armatürdür , aqureef x30 güzel olur. 

2.Alttan sumplı sistemde Tunze askı ps lerin su seviyelerini ayarlayamazsınız daha çok arkadan sumplı ve sumpsız nanolar için uygundurlar kaliteleri  tartışılmaz fakat uygun olmaz Bubble Magus nac 3 , 3.5 veya imkan varsa Curve 5 cuk olur.

3.80-90 litre ana tank hacmi için 1800-2000 litre bir akıntı yeterlidir bence Tunze 6020 kullanıyorum 60/35/40h tankta memnunum seside sıfır. Hydor coralia 1 de olur geri dönüş akıntısıyla yeterli bir sirkülasyon sağlanır.

4. Geri dönüş Newjet 1200, jebao dc 1200 veya eheim 1000 lik bir motor iş görür , aqubee önermem sesli çalışıyor atman lar ise çok elektrik harcayıp Zaman'la debi düşüklüğüne uğruyorlar. 

5. Isıtıcı 100 w yeterli olur çok hava cereyanı olan biyerde olacaksa akvaryum 150-200w da olur marka olarak eheim jager 100 w yeterli olur alternatif olarak grotech150w , Sicce scuba 150w ( tamamen daldırılabilir özelliklidir) vs. Alman , İtalyan vs bir marka oldumu yeterlidir. 

6. Başka sorunuz? Tekrar kolay gelsin. 

NOT ; Bu önerilerimi 9 yıllık Zaman Zaman bırakıp ama hiç kopamadığım ama para harcadığım ama kaybettiğim hobime ve deneyimleyerek elde ettiğim tecrübelerime  dayanarak sunuyorum, yardımcı olabilirsem ne mutlu, yani hobiye geçen sene veya bir önceki sene başlayıp vaktinde abi , üstad bu Nasıl olur diyip bugün bizleri burada veya arkamızdan gömmeye çalışan arkadaşlar gibi torbadan sallama bilgi yok hep para kaybederek zarar ederek tecrübe edinerek.. :)  

Çok teşekkür ederim Kadir Bey yardımlarınız için. Tecrübe ve doğru yönlendirme altından daha değerli.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri