Keşfet

Nano tankım (yeni kurulum)...

Strangerxxx

Yeni Üye
Merhabalar tuzlu su akvaryumuna yeni adım attım.Yaklaşık 1 hafta önce 2.el Newa more 50 r aldım ve kurulumu yaptım.Tuz oranını 1025 e getirdim.5 gündür bakteri girişi yapıyorum ve diyatom bekliyorum.Antalya Manavgattayım yakınlarda hobidaş varsa Bilgi alışı yapmak isterim????.Sizin de fikirlerinizi bekliyorum.Bilgiye aç haldeyim.

Ekli dosyayı görüntüle 59132

Denizden ekleme yaptım.yuzde 20 kadar.açıktan aldım suyu. 

Evet diyatom başladı şimdi ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum.cyano olmaması için ne tavsiye edersiniz.birde temizlik ekini nezaman girilmeli.teşekkürler şimdiden

Ekli dosyayı görüntüle 59243

nitrit ve amonyak ölçün, sıfırlanınca temizlik ekibi girebilirsiniz

.cyano olmaması için ne tavsiye edersiniz
cyano vb algler bir yıl içinde sistem tam oturmadan artıp azalabilir, önemli olan tüm değerleri sabit tutup ani müdahalelerde bulunmamak. unutmayın cyano dino tüm sularda bulunur ve herhangi bir besin fazlalılığıyla (fosfat, silikat) ortaya çıkıp baskın hale gelir, bakteri popülasyonunuz kuvvetli olduğu sürece ve su kalitesi düşmedikçe zararlı olmayacaklardır.

50 litre için cam kaya temizliğine iki ithal turbo snail ve bir kestane (yerli de olur ama küçük boy) yeterli gelir, kum içinde 2-3 conch bulabilirsiniz.

Güncelleme 

2 palyaço

1 Midas belenny

1 dr karides 

9 snail

8 conch

2 zoa

1 black torch eklendi

yakın zamanda candycane hammer be mushrom eklenecek fena gitmiyoruz bakalım.????

Moderatör tarafında düzenlendi:
şimdilik bir de goby olabilir ama canlı yükünüz bu hacim için iyi, skimmer hava taşlı o yüzden fazla yüklenmeyin bence.

Lps ler kolay türler seçmişsiniz kısa vadede keyifleri yerinde olur , sağlıklı kalmaları için kalsiyum, magnezyum eksik etmeyin (reef cream güzel üründür, düzenli girebilirsiniz doz aşımı da yok)

şık akvaryum olmuş güle güle besleyin

Teşekkürler düzenli su değişimi yapıyorum haftalık 10 litre bakalım hobiyi öğrenmeye çalışıyorum ilk deneyim. 

Mrb çok güzel görünüyor tebrikler. Gelişme gördüğünüz mercanları , ve ekipmanlar hakkında bilgi verirmisiniz. Sağlıklı resifler..

Merhaba black torch oldukça büyüdü.Candy cane gayet keyifli palyaçolar host edindi.Hammerlar bölündü bi sıkıntı yaşamadım.Zoalar genel anlamda sıkıntısız ama pek büyüme göremedim.Spslerden pavona keyifli ve kolay.Digidata be birdnest aldığım şekilde kaldılar.Pek keyifli olmadı.yakında Avustralya glove polip star polip ve milka eklenecek.Ps havataşlı şelale filtre ve dolphin yavruluk içi spagetti alg kullanıyorum.Fosfat harici sorun yaşamadım.0,5 civarı zor düşüyor.0,85 lerden 0,3 lere çivi paslandırma ve yemleme azaltmayla düşürmüştüm palyaço benek olunca sarımsak ve yem yedirme çabamdan yükselmiştir.Genel anlamda iyi gidiyor.Aquaforest a b C harici katkı girmiyorum onuda yarı dozla giriyorum.büyültmeyi düşünüyordum vazgeçtim akvaryumu.Bence nano oldukça keyifli büyük akvaryumda göremeyeceğiniz Canlı davranışları önplanda.

Maşallah nazar değmesin çok iyi durumda sistem oturunca tabi  Askı filtre elektrik kesintilerinde tekrar geri basıyormu bu konuda sorun yaşadınızmı?

Askı filtre sıkıntı yok güç kaynağına bağlı çok düşük wattlı uzun süre idare ediyor

Maşallah çok güzel canlılarınız var. ????

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri