Keşfet

Ne yazıkki tanka reset ...

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba arkadaşlar. Yoğun cyano ve sakal yosunu , tankta dengenin bozulmasından sonra genel olarak yosun sorunu da oluştu. 2 perculayi kaybettim. Kum cok cok inçe sakal yosunu tutup çekerken bile kok salmış şekilde kumu da yanında cekiyor. 

Damacana ve yanlış ışıkla başlamak benim sonumu getirdi. 

Daha sağlam adımlarla ilerleyeceğim. 

15 litre nano var bundan su cekip mercan ve 1 baligi buna atacağım. 

Akvaryjmdakj tum kumu cikaricam. Kayaları önce fırçalar sonra güneşte 1 hafta kuruturum.  

Size soracaklarım şunlar ; 

bu sefer dalgalı bir tank yapacağım o kesin. Kum Benim başıma dert açtı. Kac mm olmalı ideal uçmayan kum 2-3 mm mi yoksa 1.5-2 mi ? 

Marka Ne önerirsiniz. Bu two little fish di ve 90 lira ama memnun kalmadım. 

Reeflowers Alicam cok bulandırmaz ise ; 

2- başlangıç icin 14 gün bio s ve sonrasında Pro bio / np Pro 

bana ağır bir yük gibi geliyor. Bunları daha sonra kullansam da ilk bikac sefer icin bio digest mi alsam ? 

3- ilk günden isik ve ps çalışmalı mi ? 

4- sumpun kenarında kösesinde ve taşıran kısmın inçe el girmeyen kısımlarında yoğun yosun sorunu var bunu nasıl temizleyebilirim ?  Tankı tertemiz yapmadan kurmak istemiyorum açıkçası. 

5- yaklasik olarak 75- litre su dönüyor yandan sump dahil. Bunun icin ehiem 600 yeterli mi sizce ? Ben yeter diye düşünüyorum ama az ise değiştiririm. 

6- kayalar icin basta yazdıklarım sizce doğru mu kurutma ve temizleme işlemi ? 

Bana yardımcı olursanız sevinirim böyle durumlarda insan bırakmanın esigine geliyor zar zor yapicam bu işlemleri yanı .. 

akliniza gelen her tavsiyeye veya öneriye açığım. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun. Sorunu damacanada aramak ne derece doğru bilmiyorum fakat Ro cihazına alternatif olarak damacana önerilir genelde. Sadece damacana kullanarak hoş tank vücuda getirenler var. Bence sorunu ışık ve damacanadan evvel başka sebeplerde aramak gerekir. 

Bende de sakal yosunu var. Nitrat, fosfat, tds değeri gibi değerler makul seviyede olmasına rağmen bu sorunla karşı karşıya kaldım. Sadece kayalarda yosun vardı. 

Son çare olarak tüm kayaları akvaryumdan çektiğim su içinde fırçaladım. Aralarda tek tük kalanları da dolabella tüketiyor. 

Ayrıca Kaya temizliği sonrası medya reaktörüne aktif karbon bağlayarak sudaki olası ağır metalleri ve sarılığı bertaraf etme yoluna gittim. 

Şimdilik nüksetme sorunu yok. Sakal yosun anladığım kadarıyla bulaşması kolay, uzaklaştırması zor olan inatçı bir tür. 

Kolay gelsin

Tesekkurler yorumlar icin. 

Bu yazığım sorunlar ile ilgili yardımcı olacak olursa cok sevinirim. Tesekkurler :)  

Aslında su bulunduğun yere bağlı olarak çokta sorun değil.Ben pendikteyim ve buharlaşan suyu her zaman çeşmeden yapıyorum.Şuan ozmoz cihazım yok.Ozmoz cihazları içmeyi suyu için sağlıklı bir yöntem değil.Ben mineralleri toplamayan bir arıtma sistemi kullanıyorum.Genelde de erindiğim için çeşmeden günlük 1 sürahi su ekliyorum.

Kum konusuna gelince yine en ucuz reflowers kum kullanıyorum.

Peki hocam işin sırrı ne dersen, işin sırrı güçlü bir PS ve bol canlı kaya.

100x60x45 akvaryumda ati200 ps var.Akvaryum içi ve sumpta olması gerekenin 2-3 katı canlı kaya var.Bir miktar canlı yosun var.

Burda yanlış olabileceğini düşündüklerim:

Bol yemleme 

Yanlış ışık

Alınan kaya veya fraglar ile gelen yosunlar

Yeni kurulum yapacaksan kayaları düzgün temizle, mümkünse ozmoz su kullan, yemlemeyi abartma, balık sayısını abartma.

Aslında su bulunduğun yere bağlı olarak çokta sorun değil.Ben pendikteyim ve buharlaşan suyu her zaman çeşmeden yapıyorum.Şuan ozmoz cihazım yok.Ozmoz cihazları içmeyi suyu için sağlıklı bir yöntem değil.Ben mineralleri toplamayan bir arıtma sistemi kullanıyorum.Genelde de erindiğim için çeşmeden günlük 1 sürahi su ekliyorum.

Kum konusuna gelince yine en ucuz reflowers kum kullanıyorum.

Peki hocam işin sırrı ne dersen, işin sırrı güçlü bir PS ve bol canlı kaya.

100x60x45 akvaryumda ati200 ps var.Akvaryum içi ve sumpta olması gerekenin 2-3 katı canlı kaya var.Bir miktar canlı yosun var.

Burda yanlış olabileceğini düşündüklerim:

Bol yemleme 

Yanlış ışık

Alınan kaya veya fraglar ile gelen yosunlar

Yeni kurulum yapacaksan kayaları düzgün temizle, mümkünse ozmoz su kullan, yemlemeyi abartma, balık sayısını abartma.
Akvaryumun sump kısmında inçe kesitlerde yosun tabakaları var. Oraya el girmesi mümkün degil. Acaba oraları nasıl temizleyebilirim ? 

Bir Öner'iniz varmi ? 

Yazacaklarıma başlamadan önce bu olayların tek bir nedeni yok,Deniz akvaryumu hobisini bize büyülü kılanda çok değişkenli bir sistem olması.Simdi birden fazla farklı bakteri kültürü kullanmayın,aslında çok zor değil bu hobi. Biz zora sokuyoruz. Her telden bir ses çıkıyor tabiki okuyun araştırın. Araştırmadan ne bir ürün ne de bir canlı alın fakat ince eleyip sık dokuyarak.

carib sea kumlarına ben bayılıyorum boyutuna göre karar verin. 

Akvaryumu bir fırça ile temizleyin 

mutlaka ro cihazı edinin. Bu is damacana ile olmaz tdsleri 70-80 civarı.(mineralleri vs)

ben kendimden örnek vereyim ışık ve ps isine.carib sea canlı  kumu kayasi shelf rocku brunch kayası kullandım ps 1 gün sonra başlattım ışığı 1 hafta açmadım diatom bende hiç olmadı mesela. Kullanacağınız ürüne göre çok değişkenli sorular.

kayalari görmek lazım. Kurleme kurutma işi sıkıntı.ama her zaman yerli kayalara ben şans gözüyle de bakarım ona net bir şey söyleyemeyeceğim.

hayirlisi olsun

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tesekkurler. 

Ro cihazı 1 aydir kullanıyorum. Kayalar aldığımda da ölüydü. Şimdi de sadece çıkarıp fircalayip 1 hafta 10 gün güneşte bekletip geri yeni suya bırakmak istiyorum bunun dışında baska bir planım Yok. Mercanları kucuk tanka koyacağım. Yaklasik 1 aya yakın orada idare edecekler diatom olana kadar. 

Aklımdaki soru işaretleri gitmesi açısından biodigest kullanabilirim. Cunku bu ürün daha zor af ler. Hergun damlatmak gerekiyor ve bazen fazla kaçabiliyor sanırım. Bide ilk 15 gün baska sonra baska bisey girme isi bana biraz değişik geliyor açıkçası. Onun yerine 1 ampul kirmak daha mantıklı. 

Tuzu edinip başlayacağım çalışmalara. Alti cok yosun olmuş plate lari zoalardan ayırıp onlari yeni platelere tutturacağım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri