Herkese merhaba arkadaşlar. Yoğun cyano ve sakal yosunu , tankta dengenin bozulmasından sonra genel olarak yosun sorunu da oluştu. 2 perculayi kaybettim. Kum cok cok inçe sakal yosunu tutup çekerken bile kok salmış şekilde kumu da yanında cekiyor.
Damacana ve yanlış ışıkla başlamak benim sonumu getirdi.
Daha sağlam adımlarla ilerleyeceğim.
15 litre nano var bundan su cekip mercan ve 1 baligi buna atacağım.
Akvaryjmdakj tum kumu cikaricam. Kayaları önce fırçalar sonra güneşte 1 hafta kuruturum.
Size soracaklarım şunlar ;
bu sefer dalgalı bir tank yapacağım o kesin. Kum Benim başıma dert açtı. Kac mm olmalı ideal uçmayan kum 2-3 mm mi yoksa 1.5-2 mi ?
Marka Ne önerirsiniz. Bu two little fish di ve 90 lira ama memnun kalmadım.
Reeflowers Alicam cok bulandırmaz ise ;
2- başlangıç icin 14 gün bio s ve sonrasında Pro bio / np Pro
bana ağır bir yük gibi geliyor. Bunları daha sonra kullansam da ilk bikac sefer icin bio digest mi alsam ?
3- ilk günden isik ve ps çalışmalı mi ?
4- sumpun kenarında kösesinde ve taşıran kısmın inçe el girmeyen kısımlarında yoğun yosun sorunu var bunu nasıl temizleyebilirim ? Tankı tertemiz yapmadan kurmak istemiyorum açıkçası.
5- yaklasik olarak 75- litre su dönüyor yandan sump dahil. Bunun icin ehiem 600 yeterli mi sizce ? Ben yeter diye düşünüyorum ama az ise değiştiririm.
6- kayalar icin basta yazdıklarım sizce doğru mu kurutma ve temizleme işlemi ?
Bana yardımcı olursanız sevinirim böyle durumlarda insan bırakmanın esigine geliyor zar zor yapicam bu işlemleri yanı ..
akliniza gelen her tavsiyeye veya öneriye açığım.
Damacana ve yanlış ışıkla başlamak benim sonumu getirdi.
Daha sağlam adımlarla ilerleyeceğim.
15 litre nano var bundan su cekip mercan ve 1 baligi buna atacağım.
Akvaryjmdakj tum kumu cikaricam. Kayaları önce fırçalar sonra güneşte 1 hafta kuruturum.
Size soracaklarım şunlar ;
bu sefer dalgalı bir tank yapacağım o kesin. Kum Benim başıma dert açtı. Kac mm olmalı ideal uçmayan kum 2-3 mm mi yoksa 1.5-2 mi ?
Marka Ne önerirsiniz. Bu two little fish di ve 90 lira ama memnun kalmadım.
Reeflowers Alicam cok bulandırmaz ise ;
2- başlangıç icin 14 gün bio s ve sonrasında Pro bio / np Pro
bana ağır bir yük gibi geliyor. Bunları daha sonra kullansam da ilk bikac sefer icin bio digest mi alsam ?
3- ilk günden isik ve ps çalışmalı mi ?
4- sumpun kenarında kösesinde ve taşıran kısmın inçe el girmeyen kısımlarında yoğun yosun sorunu var bunu nasıl temizleyebilirim ? Tankı tertemiz yapmadan kurmak istemiyorum açıkçası.
5- yaklasik olarak 75- litre su dönüyor yandan sump dahil. Bunun icin ehiem 600 yeterli mi sizce ? Ben yeter diye düşünüyorum ama az ise değiştiririm.
6- kayalar icin basta yazdıklarım sizce doğru mu kurutma ve temizleme işlemi ?
Bana yardımcı olursanız sevinirim böyle durumlarda insan bırakmanın esigine geliyor zar zor yapicam bu işlemleri yanı ..
akliniza gelen her tavsiyeye veya öneriye açığım.