Keşfet

Neden Kayalarim Boyle...

piserol

Yeni Üye
Ad Soyad
Erol ARPACIK
Selam arkadaslar kayalarimdaki kararma ve cok kirlenme hskkinda sizlerden yardim yada oneri bekliyorum lutfen cevap yazin oneride bulunun ne yapmaliyim su degerlerim normal

ph 8.16

Nitrat 18 

Nitrit 0

Kh 9

Resimdeki beyaz kaya 1 ay once ekledigim yeni kaya digeri ise 7 ay once kurulmdan gelen kayalarim hepsi boyle kirli ve kotu duruyorlar...

Ekli dosyayı görüntüle 49365

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok tortu var. Dalga motorunuz veya temizlik ekibiniz yetersiz. 

Aslinda dalga motorlarim fazla bile ama nedense bu sekilde tortu dolu her yerim... temizlik ekibimde 10 tane conch var buyuk boy... kayalari cikarip normal degistirmeden sonraki su ve firca ile yikasammi acaba... 

Aynı problem bendede vardı kayalar yerli kaya büyük ihtimal ve kusuyorlar ve bir türlü ne fosfat ne nitrat 0 lanamıyordu onun üzerine kayaları fiji ile değiştirdim

Fosfati testim olmadigi icin hic olcmedim ama aynen nirtat 15 in altina mumkun deil inmedi hicbir zaman... 5 damacana deniz suyu ile bile degistirdim 1 haftaya yine ayni 18 20 bazen 30... kayalari degistirmek masrafli ama bakalim fiji ile olabilir begeniyorum o kayalari... kayalarim yerli kaya izmirden kerem bey gonderdi...

Merhabalar,

Gördüğüm kadarıyla kayalarınız tatlı su da lav kayası diye tabir edilen kayalardan. Öyle değilse bile ömürleri dolmuş gibi. Kademeli olarak ayda 1 parça değiştirmenizi tavsiye ederim. Kayada yosun oluşumu da var. İyice yayılmadan kurtulmak lazım. Kaya bu işin temel taşlarından. Onca emeginiz ileride kaya yüzünden ziyan olmasın.  

Konu görüntüleyen kullanıcılar