Keşfet

Nedir?

Boraydan

Yeni Üye
Ad Soyad
Bora
Arkadaşlar kayanın üzerinde git gide büyüdü. Fotoya dikkatli bakarsanız arkada bir tane daha oluştu. Sadece bir kayada var. Zararlı bir şey midir?

Ekli dosyayı görüntüle 45355

Aiptasia gibi görünüyor, istilacı bir anemon türüdür, zararlıdır, diğer mercanlarla  temas halinde yakıcıdır

Akvaryumu dikkatli inceleyin sadece bu ikisiyse kırıp atarak kurtulun, parçalanmamasına özen gösterin sporla çoğalır

hayırlı olsun aptasia larınız! ya bunlarla yaşamaya alışacaksınız ya da... :)  

Çok sinir bozucu ve kurtulması kolay olmayan bir canlıdır. sps leri yakar. bana göre "acayip derecede zararlı"dır. bunlar yüzünden 2 defa tank bozuşluğum vardır. çözümü için peppermint shrimp, file fish ve chelmon rostatus derler, ama bulunduğu kayayı komple atmak ya da bu yapılamıyorsa, kayanın bağlı olduğu bölümü canlıyı "patlatmadan" kırıp atmaktır kesin çözüm. sakın öldürmeye, üzerine sıcak su sıkmaya ya da başka yöntemler denemeye kalkmayın, daha çok yayılmalarına sebep olursunuz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
hayırlı olsun aptasia larınız! ya bunlarla yaşamaya alışacaksınız ya da... :)  

Çok sinir bozucu ve kurtulması kolay olmayan bir canlıdır. sps leri yakar. bana göre "acayip derecede zararlı"dır. bunlar yüzünden 2 defa tank bozuşluğum vardır. çözümü için peppermint shrimp, file fish ve chelmon rostatus derler, ama bulunduğu kayayı komple atmak ya da bu yapılamıyorsa, kayanın bağlı olduğu bölümü canlıyı "patlatmadan" kırıp atmaktır kesin çözüm. sakın öldürmeye, üzerine sıcak su sıkmaya ya da başka yöntemler denemeye kalkmayın, daha çok yayılmalarına sebep olursunuz.
Chelmon file fish vb canlı almam sorunu çözer mi?

Mümkün. Ancak, bunları yiyen balığı ilk seferinde bulmanız şans işi. Bence, forumda aptasia yediği kanıtlanmış balıkları satan arkadaşlar olabiliyor zaman zaman. "Aranıyor" bölümüne ilan açmanız yararlı olabilir. 

Forumda cengiz beyin beslediği karidesler var bunları tüketen aptasia diye aratırsanız göreceksiniz. Kendisi size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Teşekkürler arkadaşlar. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar