Keşfet

Nem sorunu

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Arkadaslar 400Lt akvaryum var ve buharlasma cok fazla hergun litrelerce tatli su gidiyor.duvarlarda birsey yok ama 7 tane cam var oda da ve camlardan resmen su akiyor ?sizler bu durumu nasil hallediyorsunuz .odayi havalandirmak faydasiz 7 saat acik kaldi cam kapandiginda gene yapiyor.buhar cami ile ustunu kapatmayi dusunuyorum.kotu bir getirisi olurmu bu durumun ?

Arkadaslar 400Lt akvaryum var ve buharlasma cok fazla hergun litrelerce tatli su gidiyor.duvarlarda birsey yok ama 7 tane cam var oda da ve camlardan resmen su akiyor [emoji16]sizler bu durumu nasil hallediyorsunuz .odayi havalandirmak faydasiz 7 saat acik kaldi cam kapandiginda gene yapiyor.buhar cami ile ustunu kapatmayi dusunuyorum.kotu bir getirisi olurmu bu durumun ?
Selamlar su sıcaklığı kaç derece acaba.25 26 derece buharlaşma için çok önemli faktör . Ayrıca sump bölümüne buhar camı yapma imkanını varsa bir nebze faydasıda olabilir

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Trotec marka nem alıcı cihaz alıyorsunuz sorun direk çözülüyor.

Benim evimde de nem 75-80 arasıydı ve duvarlardan su süzüldüğünü görebiliyordunuz. Sadece nem alıcı cihazla çözebildim. İlk 2 gün deposunu günde 3 defa boşalttığım oluyordu sonraki günler günde 1 defa boşaltmaya başladım ve nem oranı 45-50 arasına düştü. Kesinlikle tavsiye ederim. Bu cihazla biraz pahalı bu nedenle letgo'dan ararsan daha uygun fiyatlı bulabilirsin ben 200 liraya bulmuştum. 

Selamlar su sıcaklığı kaç derece acaba.25 26 derece buharlaşma için çok önemli faktör . Ayrıca sump bölümüne buhar camı yapma imkanını varsa bir nebze faydasıda olabilir

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akvaryumun ustunude altidinida kapaticaz artk yapcak birsey yok 

Su üstünü kapatırsanız yüzey akıntısıyla atılan gazları tutmuş olursunuz, azot döngüsünü bozarsınız, orta vadede size sıkıntı yaratır. 

Ayrıca temiz hava girişi azaldığında ph dalgalanması başlar, bu da kısa vadede size sıkıntı yaratır. Kapatmanızı önermem, nem için başka bir çözüm arayın bence...

Ben kapattım .1 aydır akvaryumun üstü kapalı arkadaki sump ın üzeri açık,  şimdilik sorun yok. İçerideki nem hissedilir derecede fark etti.Zaten su ekleme tankından anlıyorsunuz.

Zaten böyle belirtiler görmeye başladıktan bir adim sonrası duvarlarda ve çamların fitillerinde , küf oluşumlarının başlaması. Şahit olmuşum kendiminkinde. 

Uzwrini %80 kapattım ve biraz da olsa havalandırmayla cozdim ama benimki nano minik bir tank büyük se eğer daha da sorun tabi. 

Su üstünü kapatırsanız yüzey akıntısıyla atılan gazları tutmuş olursunuz, azot döngüsünü bozarsınız, orta vadede size sıkıntı yaratır. 

Ayrıca temiz hava girişi azaldığında ph dalgalanması başlar, bu da kısa vadede size sıkıntı yaratır. Kapatmanızı önermem, nem için başka bir çözüm arayın bence...
Bunlar okucak belki gunde 1 saat ustunu acarak bu işin ustesinden gelebilirm artik deneme yanilma yontemi yapicaz.buharin onune gecmek lazim 

Geri bildirim yapmiş olıyım.camla kapatmakta cok fazla önüne gecmedi 1 gunde yaptıgını 2 3 gun e yukseltti ama bunun cozum oldugunu dusunmuyorum o yuzden nem alma cihazi aldım %80 olan nemi %55 e dusurdum 1 saat içinde.

Konu görüntüleyen kullanıcılar