Keşfet

Nerede kaldı bu diatom ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese iyi günler. Daha önce kurulumunu burada paylaştığım tank yaklaşık olarak 20-25 gündür herşeyiyle dönmekte. Ps falan açık yani bir eksiği yok. Kullandığım katkılardan bahsedeyim. Bio s ile başladım 14 gün kullandım önerilen gibi. Daha sonra 2 gündür de pro bio s ve np pro aldım onları kullanıyorum. Önerlen gibi 1 damla kullanıyorum. aklımdaki ilk soru acaba ilk başlanılınca 2-3 damla ile mi başlamak daha makuldur. Yabancı bazı kaynaklarda ilk başlanırken bi sure 2-3 damla kullanan olmuş bu doğru mudur ?
kısacası durum böyle aydınlatma 48 adet sıradan led gunluk 10-12 saat yanıyor. Ama hala diatom gelmedi çok hafif yeşillenmeler koyulanmalaroldu kayalrda ama aşırı yavaştı. Acaba bu diatomdu ve tank yavaş mı atlatıyor bilemiyorum ? Artık bugun conch girmeyi düşünüyorum.

JBL ÖLÇÜM SONUÇLARI :

nitrat 0

nitrit 0

klor 1.5 ( tek sorun burda damacana suyu olduğu için sanırım)

diğer değerler de normal...

Ne önerirsiniz ne yapmalıyım ?

Teşekkürler... :)  

Bence conch girişi yapmanızda bir sakınca yok. Hafif hafif akvuryumu yemlersiniz ki hayvanlar aç kalmasın.

Canlı girdikten sonra döngü sanırım biraz daha hızlanıyor. Hatta mümkünse 2 adet de palyaco ekleyin ve gözlemleyin ters bir durum olursa ona göre hareket edersiniz.

Ben kendi kurulumumda start up kullandım 1 gün sonra canlı girişine başladım herhangi bir sorun yok şu an için. gayet mutlu mesut herkes :)

Tesekkurler cevap icin. Peki canlı girişinden sonra mi gerçekleşti diatom ? 

Hafif geçiren tanklar oluyormus acaba benimki de mi o şekilde olacak bilemiyorum. ? 

Birde sormak istediğim birşey vardı bu başlık altında sorayım. 

3 farklı çeşit percula koyacaktım fakat böyle olunca es tutarlarmi bilmiyorum. Çift olarak ve ayni cins koymak mi gerek yoksa bunun bir önemi Yok mu ? Örneğin bir tane normal bir tane snowflake ve bir tane de allards koysam hepsi percula olacak ama cinsleri farklı olacak onlar es tutar mi ? 

2 snowflake 2 normal koymak mi daha mantıklı olur ? 

Diatom sureci tanka gore degisiklik gosterebilir. Benim onerim bir ture karar verin ve sadece 2 adet ondan giris yapin. Cok fazla tur girerseniz birbirleri arasinda kavgalara neden verebilir.

Ozan

Merhabalar tankiniz kac litre kullandiginiz tuz tanktaki kumunuz canlimiydi 14 gun bakteri girisi yapip daha sonra yemlemeye basladiniz bu surecte ps kacgun sonra calistirdiniz birazdaha detay verirseniz daha fazla yardimci olabilirim

SAYMİN_25.DEN MERHABALAR

Diatom sürecini hızlandırmak için nitratın biraz yükselmesi gerekir. Bu da balık girişinin ve yemlenmenin akabinde oluşabilir. Sıfır nitratla ve doğru ışıklandırmayla diatomu hiç gözle görmeden geçiş mümkün, örnekler var. Ama şu an hiçbir sorunun olmadığını düşünebilirsin. Ama klor seviyesi soru işareti.

Merhabalar tankiniz kac litre kullandiginiz tuz tanktaki kumunuz canlimiydi 14 gun bakteri girisi yapip daha sonra yemlemeye basladiniz bu surecte ps kacgun sonra calistirdiniz birazdaha detay verirseniz daha fazla yardimci olabilirim

SAYMİN_25.DEN MERHABALAR

Tank 70 litre canlı kum. Kurlenmis olu Kaya. Tankı kurunca hemen çalıştırdım ps yi. 5 gün sonra kayaları koydum. 14 gün bio s kullandım. Suan Pro bio s ve np Pro kullanıyorum(bugün dahil 3. Gün ) 

ps hiç kapanmadan hep çalıştı ama zaten suan neredeyse hiç toplamıyor diyebilirim. Bugün 5 conch ekledim azcık da yem verdim ufak bir tutam kadar. Nitrat arması icin söyle biraz fazlaca mi yem vermek gerekir miktar nasıl denir bilmiyorum ama cay kaşığı hesabı desek üçte bir cay kaşığı falan mi vermek lazım nitrat artırmak icin. Ben cok az veriyorum tane tane. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
benim diatomum 1.5 ay sonra başladı, acele etmemek lazım :)   inşallah en kısa zamanda istediğiniz gibi olur herşey

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri