Herkese iyi günler. Daha önce kurulumunu burada paylaştığım tank yaklaşık olarak 20-25 gündür herşeyiyle dönmekte. Ps falan açık yani bir eksiği yok. Kullandığım katkılardan bahsedeyim. Bio s ile başladım 14 gün kullandım önerilen gibi. Daha sonra 2 gündür de pro bio s ve np pro aldım onları kullanıyorum. Önerlen gibi 1 damla kullanıyorum. aklımdaki ilk soru acaba ilk başlanılınca 2-3 damla ile mi başlamak daha makuldur. Yabancı bazı kaynaklarda ilk başlanırken bi sure 2-3 damla kullanan olmuş bu doğru mudur ?
kısacası durum böyle aydınlatma 48 adet sıradan led gunluk 10-12 saat yanıyor. Ama hala diatom gelmedi çok hafif yeşillenmeler koyulanmalaroldu kayalrda ama aşırı yavaştı. Acaba bu diatomdu ve tank yavaş mı atlatıyor bilemiyorum ? Artık bugun conch girmeyi düşünüyorum.
JBL ÖLÇÜM SONUÇLARI :
nitrat 0
nitrit 0
klor 1.5 ( tek sorun burda damacana suyu olduğu için sanırım)
diğer değerler de normal...
Ne önerirsiniz ne yapmalıyım ?
Teşekkürler...
kısacası durum böyle aydınlatma 48 adet sıradan led gunluk 10-12 saat yanıyor. Ama hala diatom gelmedi çok hafif yeşillenmeler koyulanmalaroldu kayalrda ama aşırı yavaştı. Acaba bu diatomdu ve tank yavaş mı atlatıyor bilemiyorum ? Artık bugun conch girmeyi düşünüyorum.
JBL ÖLÇÜM SONUÇLARI :
nitrat 0
nitrit 0
klor 1.5 ( tek sorun burda damacana suyu olduğu için sanırım)
diğer değerler de normal...
Ne önerirsiniz ne yapmalıyım ?
Teşekkürler...