Keşfet

newjet2400 ses sorunu

KadirBulut

Yeni Üye
Merhaba dostlar. Yaklaşık 2 hafta önce sıfır kutusunda newjet2400 ( yenimodel) kafa motoru aldım. Alttan sumplu akvaryumda kullanıyorum. İlk fise taktigim andan itibaren iki haftadır  cok sessiz bi şekilde çalışıyordu. Ta ki dün sabaha kadar. Şimdi motordan rahatsız edici bi pervane sesi geliyor[:?] pervane takımını çıkartıp baktim fakat olağan dışı hic bişey görünmüyor. Zedelenme, yerinden çıkma vs. Sizce sorun ne olabilir? Ve neler yapılabilir? 

Pervane sesi mi vibrasyon sesi mi? Bazen borular kayıp dolaba deyebiliyor (sabitlenmemişse) bu da motorun vibrasyonunu mobilyaya yansıtıyor ve uğultu şeklinde duyuluyor. Bir ihtimalde voltaj oynamalarının motorlara etkisi ama bu kötü ihtimal. Siz yine de boruları bir kontrol edin.

Pervane sesi mi vibrasyon sesi mi? Bazen borular kayıp dolaba deyebiliyor (sabitlenmemişse) bu da motorun vibrasyonunu mobilyaya yansıtıyor ve uğultu şeklinde duyuluyor. Bir ihtimalde voltaj oynamalarının motorlara etkisi ama bu kötü ihtimal. Siz yine de boruları bir kontrol edin.
Vibrasyon değil hocam kontrol ettim. Direk motordan geliyor ses

Pervane mili veya mıktatısında bir kırık çatlak yoksa. Contalar sağlamsa ve pervane yuvasında da herhangi bir şey yoksa  motor bloğunda sorun olabiir. Yeni aldıysanız garanti kapsamındadır aldığınız yerle görüşmenizi önerrim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri