Keşfet

Nitrat 100+

Milka00

Yeni Üye
Ad Soyad
Mesut
Hayırlı günler. Arkadaşlar Boyu hs60 128lt hazır sistem akvaryumumda hafta sonu 1 adet cromis kaybettik ten sonra dün de yellow tang imin beyaz benek olduğunu farkettim e karantinaya aldım. Diğer balıklarda da huzursuzluk olduğunu hissedince nitrat testi yaptım ve sonuç 100+ çıktı. kısa süren bir araştırmadan sonra kafa motorumun çalışmadığını fark ettim. Akvaryum içindeki su devir yayim yapmıyormuş yani. Akvaryum kumundada sümüksü bir yapı oluşmaya başlamış. Hemen %25 su değişimi yaptım ve 1 tane Biodiges serum kırdım. Dün akşama kadar çok güzel toplayan ps dünden beri hiçbirşey toplamadı. Nitrat ın 100+ olduğu bir akvaryumda ps nin hiçbirşey toplamaması normalmidir ve ne nitrat için ne yapmalıyım. Bu arada dünden beri 3 kez kumu karıştırdım ve su bayağı bulandı buna rağmen ps de hiçbir atık yok!

Birde salifert nitrat testi dün yeni aldım. Test kutusunda türkçe anlatım olmadığı için youtube tan ilk çıkan allatıma bakarak yaptım( sanırım ekstrim akvaryumdu) akvaryum suyundan 1ml şırınga ile su alıp test tüpüne ekleyin diyordu fakat test kutusundan 2ml lik şırınga çıkıyor ? Yanlış bişeylermi var diye sizlere bir sormak istedim. Hayırlı günler.

öncelikle kumu karıştırarak zaten elbombasının pimini cekip bırakmışsınız. asla düzen oturmuş bir tankta kayalara kuma karıştırma ekleme cıkartma fırcalama gibi işlemler yapılmamalı. 

şu aşadama su degişimlerinizi 2 günde bir olacak şekilde arttırın ve su degişimlerinden sonra biodigest ve bioptim tüplerini beraber giriş yapın. Ps inizide sulu toplayacak şekilde calıştırın. 

Hakikaten kumu karıştırmak intihar gibi bir durum :( 1 ml su çekiyorsunuz yanlış bir durum yok en temel test zaten yapmasıda kolay diger sıvıyıda damlattıktan sonra 3. Dakikada ki rengi baz alacaksınız. Söylenmiş zaten ama su değişimi ve bakteri takviyesi ile düzelecektir muhtemelen geçmiş olsun.

SM-C111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yanıtlar için çok teşekkürler. Ozaman su değişimi yapıp bakteri girip beklemekten başka çare yok gibi gözüküyor.akşama tekrar nitrat testi yapıp burdan paylaşırım. Hayırlı günler.

Su degisimlerine devam edin mutlaka, gun asiri maksimum oranda su degistirin. nitrat 50nin altina gerileyene kadar bunu yapin. Biodigest atarken psi en az 1 saat kapayin. Ps nitrati toplamaz, sudaki organik atiklari amonyak ve dolayisiyla nitrata donusmeden toplar. Bununla birlikte sumpa corap icerisinde zeolit tasi koyarak amonyak riskini de sifirlarsiniz, kafa motorunun calismadigi bir tankta amonyak olmamasi bana pek olasi gelmiyor.

İlginiz için çok Teşekkürler . Akşama nitrat ile birlikte amonyak testi de yapıcam. Zeolitleri iç filtre içerisine koyup akvaryum içinde çalıştırsam faydası olurmu acaba. Birde elimdeki zeolitleri daha önce 1 hafta kadar karantina tantımda kullanmıştım iş görürlermi iş görmesi için ne yapmalıyım. 

Elinizdekiler is gorur, ancak daha once kullanildiysa kapasitesi sinirli olacaktir. Kesinlikle skimmerin yaninda olmali zeolit. Salinim yapabilir cunku kapasitesi doldukca.

Konu görüntüleyen kullanıcılar