Keşfet

Nitrat Arıyorum

ergünKöroğlu

Yeni Üye
Ad Soyad
Ergün köroğlu
Kimyacı arkadaslardan potasyum nitrat arıyorum

ergun bey merak ettim ne için kullanacaksınız??

ergun bey merak ettim ne için kullanacaksınız??

inanmayacaksınız belki ama akv ekliyorum az bişey bulmuştum bitti tekrar bulmaya çalışıyorum :)

akv da nitratım sıfır balıklar olmasına rağmen nitratı çıkaramıyorum en azından 10-15ppm lerde tutsam yeterli

tankta nitratın sıfır oluşundan dolayı cyano baş gösterdi hem ondan kurtulmak için hemde soft canlılarımın daha hızlı büyümelerine kullanıyorum

ilgincmiş. benimde nitratım 100 lerin ustunde bende dusurmeye calısıyorum bi turlu dusmuyorda :) her yontemi denedim 80 nin altına inmedi . herkesin derdi bi baska işte :)

nitratı yok etmek kolayda çıkarmak zor işte :)

metin bey nitrattan kurtulmanızı tavsiye etmem ama düşürmenizi önerrim bunun içinde iyi ps iyi akıntı iyi kaya yeterli

Ergun abi dikkat ette potasyum nitrat yerine amonyum nitrat gondermesinler. Patlatirsin tankı :)

Birak garibi kendi haline takilsin potasyum nitrat a gerek yok kendiliginden gider ergun abi benim gitmeye basladi.

Ergun bey aynı sorunu ben de yasadım. Nitratin sıfır olmasının nedeni fosfatimin yüksek olması. Akvaryumunuzda fosfatin yüksek olması bakterilerin nitrati sifirlamasina neden oluyor. Siz su sekilde düşünebilirsiniz: fosfat testi yaptım sıfır çıktı. Ama fosfati hannanin fotometrik fosfat testi ile ölçerseniz nekadar yüksek olduğunu anlayacaksınız. Ben normal fosfat testi ile test yaptığımda 0.01 ppm çıkan deger, hanna ile yaptığımda 1.5 ppm çıktı. Cyano olması da yolunda gitmeyen birşeylerin olduğunu gösteriyor. Ben de potasyum nitrat kullandım ama tam olarak derdime care olmadı. Artı kimya şirketleri nitratin bomba yapımında kullanıldığı icin bizlere nitrat satmıyorlar. Kurumsal bir şirket üzerinden elde etmek tek yol.

Akvaryumunuzdaki fosfati düşürmezseniz ve fosfat kaynağına engel olmazsanız, nekadar nitrat ekleseniz de sorundan kurtulamazsiniz. Sorununuzun tek kaynağı akvaryumunuzdaki fosfat.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Haklisin fakat rowa kullanıyorum 4 aylık dolmuş olabilir belki

Akvaryumunuzdaki fosfat yüksek değerdeyse önce hızlı şekilde fosfat tutan seachem gibi markaların fosfat tutucusunu kullanırsanız daha verimli sonuç alırsınız. Rowa ben de kullandım ama yüksek fosfat değerinde çok işe yaramıyor. Seachem kullanıp sorunu çözdükten sonra rowa kullanırsanız daha etkili olur. Ama mümkün olan ilk fırsatınızda Hanna ile bir fosfat ölçümü yapın derim.

Bu aksam brighwell fosfat tutucu ekledim anında kumdaki cyanolar sünmeye başladı ins. Kurtulucaz galiba bu illetten

Bu ürün gercekten etkili egerki bu illetten kurtarırsa beni bundan sonra reactoru atar haftalık dozlama yarım bundan daha iyi

Ergün sıvı fosfat bağlayıcıdan bahsediyorsan çok dikkatli kullan , fosfat tamamen sıfırlandıktan sonra fazladan eklersen mercanlara zarar verebiliyor.Özellikle soft mercanların pek hoşlanmadığı bir ürün. Bu yüzden hanna fotometre ile ölçüm yapıp dikkatli kullanmanı öneririm.

osman abi senin bilmediğin bişi var mı? :)

Ergün sıvı fosfat bağlayıcıdan bahsediyorsan çok dikkatli kullan , fosfat tamamen sıfırlandıktan sonra fazladan eklersen mercanlara zarar verebiliyor.Özellikle soft mercanların pek hoşlanmadığı bir ürün. Bu yüzden hanna fotometre ile ölçüm yapıp dikkatli kullanmanı öneririm.

biliyorum osman abi o yüzden tavsiye edilen ölçünün yarısını ekledim :) bende sıfırlansın heleki hemen sıfırlansın istemiyorum canlılarda tepki olmadı takipteyim

hannam yok malesef :)

Bence ro ve refractometreden sonra bu hobide edinilmesi şart olan 3. cihaz :)

Erkul bilmediğim birşey söyleyeyim "senin akvaryumun genel görünümü" :) , akvaryumu biliyorum da içindekileri merak ediyorum :D

Ergun abi phosphate-E deki sonuc nasil ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar