Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba abiler hazır kurulu ikinci el komple bir akvaryum aldim kumu vs herseyi temizledim kurulumu yaptım fakat bile bile lades oldu diyebilirim nitrat cok yuksek doğal olarak yosunlasmada basladi kayalarda nasil bir yil izlemeliyim?
Öncelikle hayırlı olsun,keyifli hobiler dilerim sisteminiz hakkında daha detaylı bilgi verirseniz ezbere önerilerde bulunmamış oluruz ama genel olarak ; nitrat problemi yaşıyorsanız ve yosunlaşma başladıysa kuvvetle muhtemel fosfat sorununuzda var demektir,kurulumune tür suyla yaptınız?,kayaları hangi yolla temizlediniz? bakteri kültürü girişi yaptınız mı? gibi bazı soruların cevaplarını bilmediğimden bir öneri sunamıyorum.
kayalar kum herşey taşınarak alındı hazır akvaryumdu yanı kum temizlendi fakat ilk ölçümde nitrat tavan yaptığını gördüm ve hala öyle suyu değiştirmek gerek sanirim fakat aklıma takılan kumunda değişmesi gerekirmi 20 gün oldu bu arada akvaryum tasinali
kum diğer tanktan alınıp yeni tankına tekrar tasındığı için bakteri ölümü dolayısıyla nitratın yükselmiş muhtemelen yeni kurulumlarda oturmuş su ve canlı kayalar uzun süre dısarda kalmadan tasınırsa pek sorun yaratmıyor ama kum alt üst olduğu için bu sorun hep yaşanır o yüzden sıfır kum kullanın diyor başına gelenler,ilk önce nitrat,amonyak ve fosfat testi yapmanızı öneririm muhtemelen fosfatınızda yğksektr yosunlaşma kahverengi yeryer kumda kayalarda ise diatoım ama kırmızı sümüksü yapıdaysa cyano yumak yumak saç saç sa sakal yosunu demektir bu sadıklarımın tümü fosfatla alakalıdır fosfatı düşürmeden nitratı nitratı düşürmedende fosfatı düşüremezsiniz su değişimi çare olmuyor o yüzden sadece amonyak ve nitrat poatlaması varsa test sonuçlarına göre o zaman sadece beklemek sabretmek gerek bakteri popülasyonunuz arttıgında sistem oturmaya başlayacaktır bu süre içinde benim önerim sakın canlı girişi yapmayın.
cümlem düşük olmuş diatom beklenen yeni kurulumlarda ya da kurulmuş olan akvaryuma kaya vs eklendiğinde olusan doğal bir yosun türüdür zamanla gecer temizlik ekibiniz hemen halleder diğer yosun türleri tedbir almayı gerektiren sisteme zararı olan yosun türleridir mercanlarınızın su kalitenizin canına okur inatçılardır.