Keşfet

Nitrat ve Fosfatın kendiğinden düşmesi

tristan

Yeni Üye
Ad Soyad
Kutlu
Arkadaşlar;

Akvaryumda hiç canlı olmadığında , yem atılmadığından ve de dışkı da olamayacağından dolayı kendiliğinden nitrat / fosfat düşer mi? 

Akvaryumda şu an sadece kumum ve canlı kayalarım var. Podlar da onları tüketecek canlı olmadığından deli gibi üremiş durumda. Bunlar canlılığını yitirmesin diye sadece kafa motoru çalışıyor.  Nitratım 15-25 gibiydi, fosfatı bilemiyorum. 2 haftadır bu şekilde boş boş dönüyor. Kendiliğinden nitrat fosfat düşer mi? 

Bakteriler gözle görülmediği için, ortamda bakteri vardır yoktur anlayamayız...

varsa fosfatı nitratı tüketecektir...

bir de olan bakteri hangi tür?

eğer oksijenli ortamda çoğalan bakteri ise şeker ( karbon kaynağı, votka sirke) eklemeden çoğalmıyor, karbon, nitrojen, fosfor bir aradaysa çalışıyor...oksijensiz ortam bakterisiyse daha çok nitrojene odaklı çalışır...

ps , toplar mı? Çok düşük oranda, yani binde birini falan...

bu arada eskiden kayalara , kuma çökmüş olan yayılmaya devam eder...

yani muhtemelen nitrat düşse bile fosfat kalmıştır...

fosfatı ölçün, varsa, nitratı da ölçün...ikisi de varsa bakteri besini girin (fosfat ve nitratı düşüren bakterilerin besini) düşsün...

Merhaba,

2 adet palyaçomu kaybettikten sonra su değişimi yaptım. Nitratım su değişimi öncesi 25 di. Tabi su değişiminden önce bakteri kültürü ve besini ekliyordum. Su değişiminide probiotic salt ile yapınca bakteri patladı. Sonra 2 kez düz tuz ile su değişimi yaptım. Şuan dün ki ölçümlerimde 2-5 arası çıktı. Normalde her seferinde %20 düşmesi kademeli olarak 20, 16 ve 12 gibi bir değerde olması gerekirdi. Ben 2. su değişiminden sonra 10-25 arasını ve şimdi son değişimden sonra 2-5 arasını gördüm. Yani muhtemelen bir miktar besin var ve öncesinde kültür eklediğim için bakteri popülasyonuda vardı. Bir süre düşmeye devam edecek gibi. Taki tuzdan kaynaklanan besin bitip nitrat yada fosfat 0 olana kadar. Bu benim tecrübem ve kendimce yorumum bu durum akvaryuma göre birçok etkene bağlı olarak değişebilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri