Keşfet

Nitrat

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Akvaryumda balık yok 1 tane s palyaco war suda nitrat duşmuyor ben bu işi anlamadim gitti .heryeri sakal yosunu sardi buna ragmen dusmuyor .yosunlarin nitrati dusurmesi gerkmiyor mu?biodigest kullandim bakteri olustururken en son 2 ampul yeni kirdim hic dusmuyor.sebebi nedir acaba ?yosunlari sirf nitrati dusurur diye yok etmedim 2 haftadir warlar birkac gune fauna marin algea x kullanip yok edicem .ama bu nitrat can sikiyor.

400lt akvaryum curve5ps var.

Kent marine tuz kullaniyorum

Mercanlarda hicbir keyifsizlik yok aksine bomba gibiler bu nitrata ragmen 50mg nitrat var

cyano,sakal yosunu ve dino nun sebebi fosfattır fosfat düşmeden nitratı düşürmek hayli zor fosfat testiniz varsa bi ölçüm yapın isterseniz belki bir miktar fosfat tutucu ekleyerek sisteme sorunlarınızı asabilirsiniz, keyifli hobiler.

Tesekkur ederim uygulamaya koycam

kaç aylık bir tank? Muhtemelen bakteriniz yeterli sayda tutulu değil, kayalarınızın fotosunu çekermisiniz, kayanız kumunuz yetersiz ya da uygun tip olmayabilir...

Lav kayasi hepsi bu ikinci kulum yapişım.ilkinde hicbirsey yoktu damla yosun oluşmadı sonra durso da su akitmasi sebebi ile yeniden bozup kurdum.bozmadan oncede cyano olusmustu bu sefer biodiges ile kurdum sifirdan kumu degstrdim sadece kumum az geldi sdce tabano kapatti ucu ucuna cyano da olustu gene antibiyotikle temizledim fakat sakal yosununa hc etkisi olmadi we suan marmara denizinden beter bir halde masallasi war yosunlarin ?biodigestsiz kurdugumda hic boyle seyler olmamisti ?

Tankı sifirlayinca 1.5 aylik suanda 

Kayalarınız ölmüş muhtemelen, içindeki organikleri kusuyor, nitratın sebebi bu olmalı... Ben de zamanında çok çektim bu dertten

Kayalarida sifirlamistim .kurutup tekrar koymustum.sanirim fosfatim yuksek bunsebeptende su degstrsemde dusmuyor nitrat heryerde ne okuduysam bunu soyluyor her kit var bi fosfat testim yok olcup bakip fosfat tutucu deniycem .yaşamadan ögrenemiyoruz bu da ugrastiriyor.bunuda atlatirsam akvaryumu oturtmus okucam galiba artik ?

kayalarınız muhtemelen önceki kurulumda emdiği fosfatı kusuyor bende sıfırdan kurulum yapmıştım hiç sorunum yoktu derken oturduğum ev satıldı ben başka eve taşınmak zorunda kaldım tankı naklettik vs  bu seferde düşmeyen nitratla basım derde girdi zoa larım eridi hammer ım öldü torch umu kaybettim nitratı düşürmek için ağresif su değişimi dahil bildiğim tüm yolları denedim ama nafile sonra bir fosfatmetre aldım salifertle hep 0 okudugum fosfat değerimin aslında 0 olmadığını 3 olduğunu gördüm sonra sumpa kadın çorabı içinde akıntının şiddetli olduğu bir kısma fosfat tutucu ekledim,yetinmedim bir ipe 6-7 adet çivi bağladım ve sump içine paslanmaya bıraktım sonraki testlerde fosfatı gerçekten 0 okumaya başladım (fosfatmetre ile) gördüm ki fosfatım düştüğünde artık su değişimlerim işe yaramaya basladı 100 lere yakın okuduğum nitratım su an 2.5 larda yani demem o ki yosunun temel faktörü fosfat yüksek fosfat nitratı bi şekilde kararlaştırıyor ve ne kadar su değişimide yapsanız o kum ve kayaların kustugu fosfat ve nitratı ememezseniz bir metaryalle  düşmüyorlar bu tamamen benim tankımda olan gözlemim di bir fikir vermesi açısından burdan yazma gereği hissettim 2 ay geçti şimdi eriyen zoalarım kafa vermeye basladı hairy mushroomlar çoğalıyor,polyplerim kafa sayısında artışa başladı, xeinalarım yüksek akıntıya ragmen kalınlasıp çoğalıyor sps lerim deli gibi minik minik uç vermeye basladılar lafın kısası fosfat gitti dertlerim bitti bi arkadasınızda filan varsa bu elektronik fosfatmetrelerle bi ölçtürün derim hiç değilse akvaryumcunuzda vardır rica edin ölçsün.

Açikcası bir akvaryumcum yok cevremde olan da yok ancak formda ist.da oturan birinden alcum yapmak icin odunc alabilirim ya da cok pahali digelse satin alabilirim ..benim mercanlarda heralde nitrat 50 de oldugundan sknti yok ama su şuan yosun deryası ?heralde dediginiz gibi bnde de oldu o zaman sizin basinizdan geçen.sizin yaptiginiz yontemin aynisini uyguluyacgm .hic yoktan yosunlarin azalmasindan we nitratin dustugu orandan fosfatinda dustugunu alanlarim .

Kayalarida sifirlamistim .kurutup tekrar koymustum.sanirim fosfatim yuksek bunsebeptende su degstrsemde dusmuyor nitrat heryerde ne okuduysam bunu soyluyor her kit var bi fosfat testim yok olcup bakip fosfat tutucu deniycem .yaşamadan ögrenemiyoruz bu da ugrastiriyor.bunuda atlatirsam akvaryumu oturtmus okucam galiba artik ?
Zaten kastettiğim buydu, kayaları çıkartıp kurutmak demek kayanın temizlenmesi demek değil, kayayı öldürmüş oldunuz içinde ne varsa o da öldü ve tekrar ıslandığında nitrat fosfat ne varsa salmaya başladı. Daha önce kullanılmış bir kayayı tekrar tanka alacaksanız ciddi bir temizlik gerekiyor, bunun birçok yöntemi var, çamaşır suyu, kaynakma vs... ama kurutmak demek kayayı sıfırlamak olmuyor özetle... Sebep kayalarınız çok büyük ihtimalle...

Hakveriyorum söylediklerinize cunku öncesinde nitratim benm cok iyidi neredyse sıfirdi hatta testten suphe etmistim olmaz sifir fln diye ama bu ikinci kurulm beni cok yordu ve sebebi dediginiz gibi kesin kayadir.o zaman fosfati.dusurup nitrati su degisimi ile bitiricem fosfat tutucu ilede kontrol altinda tutup kayalarin salinimini bitirmesini bekliycez zamanla.o surede de olumsuz birsy olmasin diye hep nitrat be fosfat gozlemliycz .yanlisim varsa duzelt lutfen ?

Bunlara destek olarak yosunu bitirmek icin fauna marin algea x kullanmami tavsiye edermisiniz yoksa nitrat ve fosfati bitirdigimde yosunlar yok olucak mı?

fauna marine marka olarak güvenilir bir üründür ama hiç kullanamdığım için bir yorum yapamayacağım benim tankım 150 lt re 100 gram seachem phosban fosfatı 2 haftada sıfırladı zaten bildiğim kadarıyla 2 güzel ürün var biri de rowa nın fosfat tutucusu tek farkı rowa demir bazlı seachem aliminyum bazlı fosfat tutucular ben çorap içinde kullandığımdan fosfat reaktörüm olmadığından seachem i tercih ettim.

Bende dış motor var onun icinemi koysam corap mi yapsam?

BEnde nitrat 5-10 ken sakal yosun fışkırıyordu. 

Nitrat bence birebir bir etken değil. Sadece alt etkenlerden birisi olur olursa. Çok güzel tanklarda 20-30 larda nitrat hiç düşmeyebiliyor. Çok dert edilecek bişey değil aslinda. Ama zamana bağlamak gerek. Emecek canlılar kullanın. Örneğin 10 litre basına 1 red mangrove kullanabilirsiniz. 1 haftada olmaz 1 ayda olmaz ama 3 ayda düzenli değişimlerle de 

50 yi 5-10 lara çekebilirsiniz. 

Bu arada o ürünün sakal yosun oldurdugu kendi özelliği mi ? 

Ben bilmiyorum cunku onun sakal yosuna etkisini ? 

Ewet okudugum kadariyla kendi özelliği ama kullanip denemedim .okuduklarima nazaran ve başlik altinda soylenenlerin desteği ile nitrat degil de fosfat yosun yapiyor ve nitratin duşmesini engelleyip yosunlari besliyor fosfat olmadiginda yosunda yok oluyor 2 gundur okumadigim yazi kalmadi en son bu kanıya vardım

400lt 40 tane koymak lazim ??sumpa sera kurmak gerek ?

Refigium sanırım bu yönden çok etkili oluyor bende yeni tanka bözel bir bölüm ayırttım refigium için Allah ne verdiyse mangrove xenia coupela koymayı düşünüyorum:)

Bende varda su tamamlama icin kullaniyorum galiba mangrov ile doldurcaz ?fosfati dusurunce nitrati dusurdukmu ve fosfat dengede kaldiginda galiba bana kolay kolay nitrat yukselmez gibime geliyor haftalik su degisimi yapildiği taktirde.her hafta 60lt su degistiriyorum 5-10 nitratta bu degisimden yukselmez heralde bakalm artik şu fosfatti yosundu bi atlatalim onuda dest edicez yaşayarak olmadi guzel bir mangrov serasi bizi bekler ?

Heryer böyle ?

Ekli dosyayı görüntüle 47243

Resmen dakikada coğaliyor boy atiyor gibiler ?

su değişimi yaparken bunları suya dagıtmadan sifonlayarak toplamaya gayret et fosfatı ve nitratı düşürüp kontrol altına aldığında zaten kendiliğinden kaybolacaklar birde kaç saat aydınlatma yapıyorsan 1-2 saat azaltmayı dene fotosentez olayınıda azltmış olursun böylelikle.

Konu görüntüleyen kullanıcılar