Keşfet

Numaralı Deniz, Yüzücü Gözlüğü.

vedat

Yeni Üye
Ad Soyad
vedat
Optisyen biri olarak, tanıdığım biri benden numaralı deniz gözlüğü istedi biraz araştırdım (gözlüksüz göremiyor) düşük numara miyop dışında yok. İki firmada astiğmat ve hipermetrop yüksek miyop i  ürün var fiyat olarak 400euro dedi yuh dedim. 

Standart bi yüzücü gözlüğüne numaralı cam taktım. İc kısmını kestim, camı da  acısını ayarlayıp kestim ve içine yapıştırdım (silikon) çok estetik değil ama rahat bi görüş sağlıyor düşük maliyetle bir cözüm bulmuş olduk. 

Düşük miyoplar için speedo tavsiye ederim. Yüksek miyopi, asitğmat ve hipermetropi icin bu şekilde bir çözüm bulabilirsiniz. Bilgi isteyen olursa mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım. 

Not: daha sonra nasıl yapıldığını gösteren resimleri atmaya çalışacam.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Vedat Bey merhaba,

Elinize sağlık, arkadaşınız rahat edecektir mutlaka. Bu arada bir arkadaşım aliexpres' den numaralı yüzücü gözlüğü ve maske getirtti, aklınızda olsun.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Vedat Bey merhaba,

Elinize sağlık, arkadaşınız rahat edecektir mutlaka. Bu arada bir arkadaşım aliexpres' den numaralı yüzücü gözlüğü ve maske getirtti, aklınızda olsun.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı
Araştırdım ama belli numaralarda var yüksek miyop hipermetrop ve astiğmat gibi numaralar yok. Varsa cok iyi olur güzel bir cözüm olmuş olur en azından denizde havuzda rahat edereler.

Vedat Bey,

Hangi tipte ve kaç numaraya kadar var bilmiyorum, detayları arkadaşımdan öğrenip bu başlık altında paylaşırım.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Normal isteyen var ise dunlop marka bana ulasabilir :)

Bildiğim kadarıyla  miyoplarda sadece -1.00  den başlayıp -8.00 kadar  -0.50 artış ile mevcut ara numara ve başka numaralar yok. Optik cam cerceve konusunda danışmak istediğiniz bişe olursa da bilgi veririm. 

Yapım aşamasındaki fotoları go derebilirmisiniz

Gec gördüm kusura bakmayın. Camları cıkabilen ve optik kanala uygun bir yüzücü gözlüğü bulduk tesadüfen denk geldik ve hemen camları değiştirik mükemmel ve hic belli olmuyor. 

Numaraları -1.00 -3.75 180 ve -1.00 -3.50  180 rx yapıldı organik olarak

Ekli dosyayı görüntüle 46574Ekli dosyayı görüntüle 46575

Konu görüntüleyen kullanıcılar