Keşfet

Ödünç Yada Hediye 60-100 Lt Çizik, Kirli Camacam Akv.

tristan

Yeni Üye
Ad Soyad
Kutlu
Arkadaşlar;

Akvaryumumu modifiye edicem canlıları aktarmak için uyduruk bi akv. lazım. 1 ay kadar ödünçte olabilir. 

Yardımcı olamk isteyen olursa sevinirim

Pendik tarafı uyarsa 100 cm lik bir akvaryum var ücretsiz verebilirim

Yardımcı olmak isteyen arkadaşlara çok teşekkür ederim. Yalnız çok uzaksınız, aracım da yok bu taraflarda bulamazsam size dönerim. Tekrar teşekkür ederim

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Senin yer neresi

Teşekkürler zafer bey. Sizden alabilirim. Yarın gün içinde ararım sizi müsait olduğunuzda gelebilirim. Teşekkürler tekrardan...

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rıca ederım

IKEA' da bu işler için uygun 65 ila 130lt arasında hacimlerde plastik kaplar var 25-50 TL ye. İşiniz bitince 1 ay içinde fişinizle beraber gidip dürüstçe "kullandım-işim bitti" deyin, geri alıyorlar çok acayip bir satış tarzları var...

Moderatör tarafında düzenlendi:
IKEA' da bu işler için uygun 65 ila 130lt arasında hacimlerde plastik kaplar var 25-50 TL ye. İşiniz bitince 1 ay içinde fişinizle beraber gidip dürüstçe "kullandım-işim bitti" deyin, geri alıyorlar çok acayip bir satış tarzları var...
Buda bir seçenek tabi ama benim onunla işim 1 ayı geçer diye düşünüyorum. Birde temizlenebilir mi acaba :)  

Şimdi benim hazır boyu marka akvaryumu deldirmem, durso yapımı, borular vs.. 1 gün sürer. Silikonun ve tangitin kuruması 2-3 gün desek. Maksimum 4 gün balıkları misafir edebileceğim bi kap lazım. Sorum şu... Bu kaplardan bi adet aldık diyelim. Sıfır km kum koydum. Suyu ve kayayıda akvaryumdan aldım. Balıkları hemen koyabilir miyim? Ne kadar süre beklemeliyim. toplamda 7 balık bi sebae anemon var. Balıklardan 2 adedi Tang türü. Bu canlılar 4-5 gün o plastik kapta idare edebilir mi? Mercan yok...

Not: blue tang son 2 haftadır beyaz benekle savaşıyordu. Savaşı kazandı ama savaş yaraları bi hayli çok. Her tarafı delik deşik parazit manyağı oldu. Ama asla yem yemeyi kesmedi. NLS marka 3 ayrı yem, karides yemi ve dondurulmuş karides ile günde 3-4 kez bol bol beslendi. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
3-4 gun duracak alvaryuma kum koymana gerek yok
Zafer beyde aynı bilgiyi paylaştı benle. Ama aslında gerekde kalmadı. Çünkü akvaryumun modifiye sürecini canlıları satsamda mı atlatsam yoksa ayrı bi akvaryum hazırlayıp mı atlatsam konusunda kararsızdım. Bende hem canlıları ilan verdim hemde ayrı bi camacam akv. aradım. Saolsun Zafer bey bana yardımcı oldu. 

Ama Zafer beyden önce malesef canlılara alıcı çıkmıştı ve söz  vermiştim. Alacağını tahmin etmemiştim. Çünkü kendisine özellikle blue tangimin beyaz benekten yeni kurtulduğunu ve savaş gazisi gibi delik deşik olduğunu belirtmiştim. Zafer beyden akvaryumu aldığım akşam aradı beyaz beneğin sorun olmadığını kendisinin tecrübeli olduğunu belirtti ve başta birkaç balık alacakken, gelip tüm canlılarımı aldı. Zafer beyden aldığım camacam akvaryumu şimdilik içine sadece bi cam yapıştırarak (ps için) sump olarak kullanacağım. İleride başka ihtiyaçlarım doğarsa yeni sump yapıp bunu ihtiyacı olan başka bir arkadaşıma hediye ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar