Keşfet

Ofise 60x65 ultra clear sumplı yeni tank :)))

Es/reef

Yeni Üye
40x30 lük tank san sonra aksan AKV özel yaptırttığım175 litrelik  60x65 ultra clear camlı 10mm , arkadan sumplı /3 aşırtmalı  /akvaryum / tunze 9004 Skinner / NEWA jet 1700 litre sump motoru / eheim Jager 200w -hydor Wave maker / sw2 jabea/ reeflower pearl white 1.5 mm kum .4 kg Fiji ve ,5 kg canlı kaya , 1 leather , 3 hairy mushroom , 2 adet darvin Black percula 1 temizlik karides ,3 chonc ..... 

şimdilik canlı yükü bu su oturdukça devamı gelecek 

Ekli dosyayı görüntüle 53538

Hayırlı olsun yeni akvaryum. Arkadan sump ölçüsü ve akvaryum yüksekliği kaç cm?

Ben de 100 litrelik tank kurmak için malzeme toparlamaya başladım. Newa 800 düşünüyorum. Ses konusu çok belirleyici benim için. Sizin newa 1700 de ses durumu nedir.

Hayırlı olsun yeni akvaryum. Arkadan sump ölçüsü ve akvaryum yüksekliği kaç cm?

Ben de 100 litrelik tank kurmak için malzeme toparlamaya başladım. Newa 800 düşünüyorum. Ses konusu çok belirleyici benim için. Sizin newa 1700 de ses durumu nedir.
Teşekkür ederim akvaryum yüksekliği 45cm .arka sump ölçüleri ise 18cm x 60 cm h45 . Neva ya gelince bir şey fark ettim normalde aşırı sessiz önce tankın içine koydum ses ve titreşim YÖK ama sump alanıma koyduğumda su e-mail ızgarası cam a yakınken uğultu yapıyor . Biraz borularla ayar yaptıktan sonra ses kesildi . Arka sumpın en iyi yanında alttan sumplara göre sessi olması 

Ekli dosyayı görüntüle 53602

Aslında alttan sumplı akvaryumun üstten samplıya göre daha sessiz olması lazım. Ps ve kafa motoru dolabın içinde kalıyor. Bu söylediğim durso olduğu sürece. Yoksa su emiş sesi oldukça rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor.

Yazdığın "e-mail ızgarası" kısmını anlamadım. Klavye düzelticin açık, farklı bir şeye döndürmüş yazdığını :) Ses kesildiyse problem yok.

Evet klavye otomatik düzeltmiş :::: motorun önünde bulunan ızgara ( ayarlanabilir olan açıklık / suyu emdiği kısım ) demek istemiştim . 

Vatozlar tam oturduktan sonra ve camla arasını açabildiğin kadar ayırdıktan sonra ses kalmıyor . Ama Çin 2000 litrelik motorlardan kullanıyordum , neva 1700 lük az gelir diye düşünmüştüm . Fakat 2000 lük Çin’lerden daha basınçlı su veriyor . Plastik küresel vana takmak zorunda kaldım . Kısacası Çin eşdeğerlerinden daha iyi daha kaliteli . 

Evet Newa'lar italyan malı. Kaliteli olduğu söyleniyor. Benim de tercihim Newa 800 olacak o halde. Aslında Jebao DC1200 kullanmıştım bir önceki kurulumda. Süper güçlü ve sessiz bir motor. Şu sıralar bulunması zor ve bulunanların fiyatları 2 ye 3 e katlamış.

Konu görüntüleyen kullanıcılar