Keşfet

OLUŞAN NEME NASIL ÖNLEM ALABİLİRİM?

yakoo

Yeni Üye
Ad Soyad
yakup
Arkadaşlar merhaba120.55.50 bir tanka sahibim evimin kapalı balkonuna kurdum yanlız nem ile başım belada malum havaların soğuk olmasından dolayı camı da uzun süre açıp havalandıramıyorum maliyeti minimum seviyelerde ne gibi önerileriniz olabilir yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederimsaygılarımla

Eğer kapalı balkonu da ısıtıyorsanız farklı, ısıtmıyorsanız farklı önerimiz olabilir...

ısıtmıyorsanız yani kapalı balkon evden soğuk, dışarı yakın ısıdaysa pc fanı tarzı bir fanla nemi dışarı atabilirsiniz...

uygun çapta bir delik ve uygun çapta fanla...

burada fan gürültüsü dikkat çeker, insanı rahatsız eder bu yüzden modifiye amaçlı kullanılan iyi marka fan ile işi halletmek lazım...

mesela benim tank dolabının içindeki nemli havayı tahliye eden fan Tagan marka power supply fanı...

yazın soğutucu olarak kullandığım fan ise daha büyük çaplı Aerocool shark model...

elimde 15-20 adet pc fanı vardır ama en sessiz ve en yüksek hava debisi verenleri kullanıyorum, yoksa server fanı da var ama saç kurutma makinesi kadar ses yapıyor :)

rutubeti en iyi önleyen şey hava sirkülasyonu ve nemli hava tahliyesi...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Burak bey balkonu ısıtmıyorum dediğiniz gibi haliyle tank sıcak atmosfer soguk oluyor ama camı delme gibi bir olayımda maalesef yok başka bir çare bulmam lazım bulamazsam içişleri bakanı deport edecek tankla beni :)

Duvarı delip girişine fan ?

airlux marka idi sanırım, ufak banyolar için fanlar var, bauhausta falan satılır...

Burak bey baska alternatif varmi duvar imkansiz 

Trotec marka nem alma cihazı alın süper çözüm olur.Metrekareye göre çeşitli ebatlarda olanları var internetten inceleyin.

Trotec ürünleri güzele benziyor dediğiniz gibi. Şimdi bir soru geliyor: bu nem alma cihazının topladığı nemi suya çevirmesi ardından bu su saf su olarak kullanılır mı?

Bulunan ortam temizse bence kullanılabilir.Ama benim salonda olduğu için ortamda toz ve bakteri olduğunu düşündüğünden dolayı kullanmıyorum.

Benim akvaryumda yatak odasında haliyle havalar soğuduğundan evi havalandırma konusunda hepimiz çekincede kalıyoruz içerisi soğumasın diye. Bu nedenle bende nem alma cihazına yönleneceğim sanırsam.

Sumpta yer varsa ayakkabı kutularının içinden çıkan nem alma kapsülleri var onları eminönünde kiloyla alabilirsin belki bütün nemi almayacaktır ama bayağı faydasını görürsün

1 kg silika jel alıp denemek lazım.

Koçtaş ta nem cekici paketler var hocam bir deneyin isterseniz küf oluşumunu engeller ayni zamanda

Odadaki %85'ten aşağı düşmeyen nem sorunumu şu an nem alma cihazıyla çözdüm. Nem şu an %66'da sabitlendi ve odanın havası hissedilir derecede değişti. Nem yüksek iken oda sabahları olduğundan daha soğuk oluyordu ama şimdi sabahları hava soğukken bile odanın içinde yumuşak bir hava oluyor. Bu arada odada hiç bir ısıtıcı çalışmıyor (klima, doğalgaz vs). Yüksek nem sorunu yaşayanlara tavsiyem ikinci el bir cihaz almaları. Ben "çek yükle mesaj at" sloganlı uygulama üzerinden yakınımda buldum ve aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 42814

Odadaki %85'ten aşağı düşmeyen nem sorunumu şu an nem alma cihazıyla çözdüm. Nem şu an %66'da sabitlendi ve odanın havası hissedilir derecede değişti. Nem yüksek iken oda sabahları olduğundan daha soğuk oluyordu ama şimdi sabahları hava soğukken bile odanın içinde yumuşak bir hava oluyor. Bu arada odada hiç bir ısıtıcı çalışmıyor (klima, doğalgaz vs). Yüksek nem sorunu yaşayanlara tavsiyem ikinci el bir cihaz almaları. Ben "çek yükle mesaj at" sloganlı uygulama üzerinden yakınımda buldum ve aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 42814
Akşam yatmadan önce akvaryumun bulunduğu odanın penceresini hafif aralık bırakmak çok işe yarıyor. Kar yağsa bile yatmadan önce pencereyi yarım santim açık bırakırım. Sabah uyanınca camı kapatıyorum. Ben normalden soğuk ama havası tazelenmiş bir odayı tercih ediyorum. Tabi ki Evin yapısı, akvaryumun bulunduğu oda, evi/akvaryumu ısıtma imkanları vs camı açmaya müsait olmayabilir ancak bu bana nem alma cihazından daha sağlıklı ve hoş gözüküyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar