Keşfet

Ölüyorlar. Sorun bu mu ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. 3 aylık tankım var bu 3. Tankım. Kısaca özetleyim. Kurulum aşamasında silikattan da geçmiş su kullandım. 1 biodigest 1 de bioptim kırdım. İlk kurulumda yaptıgım hatayı tekrarlamamak icin fazla katkı kullanmadım. Sistem 80 litre yandan sump dahil. 

Fakat eski tanktaki mercanları koyunca nedense hiçbirinin güzel açmadığını fark ettim öyle ki. İdarelik. 12 litrelik, ışıksız pico da açanlar. Buraya alınca kapandılar. İçinde 1 watchman 2 percula var yaklasik olarak 2-3 gaftadır varlar. Kısacası mercandan önce sistemde balık vardı. 1-2 tane. 

Bazi kısımlardan ufak erimeler de oldu. Şimdi geri picoya aldım kurtarmak icin. Ps 9001 var ışık x30 lps soft modunda duruyor. 

Dalga motoru ile rv4 dalgalı bir tank yapmaya çalışıyorum. Kapattığımda da açmıyorlar gerçi. 

Belki birşeyler değişir diye su değişimi yaptım 5 litre. 

Ve biodigest kırdım. Etkisi %10 ancak olmamıştır bile belki. 

Olcum sonuçları.  Tuz :1023 

nitrat :1-3 arası birşeydir. 5 bile olmaz ama sıfıra daha yakın 1-2 gibi 

fosfat : 0 gibi ama olsa olsa 0.05 falandır. 

Kh : değişimden önce 6.9 du 

degisimden sonra ölçtüm 6.4 olmuş ... 

acaba çok mu dusuk ? 

olcumler 5 dk önceye ait. 

Ve not yazmak isterim. Garip bir şekilde herşey kapalıyken (en basit zoalar bile ) 

star polipler neredeyse tamamen acık ... 

soz konusu mercanlar da torch , zoa , hammer, frogspawn. 

Tavsiyeler icin tesekkurler. Çözümleri bekliyorum çok geç olmadan :)  

torch, zoa , hammer ,frogspawn vs lps canlilar cit kirildim oluyorlar bağzen

torch ~ hummer ve frogspwn kafa sayisi fazlaligida etken olabiliyor bolunme ve yer bulamama gibi

ama asil olan...

ani degisimlerde kapanip uzun sure acmaya biliyorlar

eger ani degisime adapte olamazlarsa eriyip gittiklerinide gorebilirsiniz

ayrica mg ~ ca test sonuclariniza bakmani ve kh 8 yapmanizi öneririm

daha sonra tekrar ca ve mg testlerini yapmalisiniz... (kh 8e getirdikten sonra)

isi durumuda da akvaryumu 30 santigrat derecenin altinda tutmanizi öneririm yine etkileyecektir isi degisimlerinden ve sicakliklarindan canlilariniz

Merhablar

tuzluluğu 1025 olarak kademeli yükseltin iik tavsiyem vede ısıya dikkat edin bu aralar

ikinci olarak kh seviyenizi sabit tutmanız önemli  Emin beyin de değindiği gibi düzenli bir test sonucu ortalama tüketimi bulup haftalık / güne bölünmüş temel katkılarımızı dozlarsak (ca/mg/kh) haftalık %10 su değişimini aksatmassak tank dengeye bir süre sonra girecektir acele hareket etmeyin 

normalde bir tanlın iyonik bir denge oluşumu için min 6 ay gerekli 

saygılarımla

Merhablar

tuzluluğu 1025 olarak kademeli yükseltin iik tavsiyem vede ısıya dikkat edin bu aralar

ikinci olarak kh seviyenizi sabit tutmanız önemli  Emin beyin de değindiği gibi düzenli bir test sonucu ortalama tüketimi bulup haftalık / güne bölünmüş temel katkılarımızı dozlarsak (ca/mg/kh) haftalık %10 su değişimini aksatmassak tank dengeye bir süre sonra girecektir acele hareket etmeyin 

normalde bir tanlın iyonik bir denge oluşumu için min 6 ay gerekli 

saygılarımla
Tesekkurler yorumlarınız icin. 

Sicaklik ile alakalı pek sorunum yok zira bu günlerde bile isitici çalışıyor. Suan elektrikler kesik ve 24 e düşmüş bile. 

Fakat sabit 25 de tutuyorum. En fazla ısındığında bile 28 olur sanırım. 

Ama 26 daha mi uygun fark eder mi sizce ? 

Ayrica ben sea salt kullanıyordum nasılsa çok fazla bir yük Yok diye fakat sanırım bu olumsuz etki yapıyor. Onun yerine coral Pro alacağım ve onla su değişimi yapıp gözlemlerim. Ama daha yeni su değiştirdiğim icin acaba bi 10 gün dokunmamak daha mi mantıklı olur onu da bilmiyorum. 

Birde nitrat ölçümüm 1-2 civarında çıkıyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla ; nitrat her ne kadar dusuk iyi olur denilse bile , zoalar ve benzeri canlılar sanki nitrat fazlalığını daha çok seviyorlar. Fakat suan yapacak bişey Yok bilerek nitrat arttırmak zaten saçma olur yemledikce gün geçtikçe zaten 5-10 civarlarına gelir diye umuyorum. 

**bu arada snailler mutsuz gibilerdi yeni tanka aldıktan sonra. Hatta ölen oldu. Bu sanırım kh in 6.4 olmasından kaynaklı dimi ? 

Kh in 10 larin bile üzerinde olması onların kabukları icin iyi diye duymuştum. 

Yoksa snaillere bakarak başka bi sorun düşünülebilir mi ? 

Tesekkurler. 

Şöyle sırası ile dilim döndükçe cevaplıyayım

Tuzluluk iyi kalibre edilmiş bir refraktometre ile sabit olarak 1025 tutunuz unutmayın ki tuz yoğunluğu temel değerlerimiz olan ca mg kh için önemlidir yoğunluğa göre bu değerler değişim göstermektedir 

Su ekleme ünitesi olduğunu var sanarak buharlaşmayı kontrol altında tuttuğunuzu düşünüyorum 

Sıcaklık 25-26 dereceye de oynaması içerde ki popülasyon için normal 

Mercan olan akvaryum da mutlaka mercan için üretilmiş bir tuz kullanın bilindik marka seçmeye özen gösterin 

Nitrat seviyesi için şöyle konuşabiliriz ki keza benim fikrim hicbir zaman sıfılanmasa daha iyi aynı oran fosfat için de geçerli ki sizin canlılar için hatta çoğu canlı için gerekli 

Limitasyon yaşanan tanklarda cyano gibi oluşumlara sebebiyet vermekte 

Kh ca mg gibi değerler bizim için deniz suyununa benzer değerleri yakalamak adına doğal deniz suyuna yakın Ama altı olmayıp 1 kademe üst değer de tutmamız daha mantıklı çünkü bir düşüşte en azından deniz suyuna yakın bir değerde kalsın ör kh için 7-8 arası ca için 400-440 arası mg İçin1300-1400 arası gibi 

Sizin örneklediğiniz 10 kh hem canlıları kasar hemde ca üstünde olumsuz bir tepki yapar unutmadan ca kh birebirne paralel gider değerler olup mg koruduğu kendi değeri ile bu iki değeri tamponlar 

Snail konusunda aklıma gelen mg yüksekliğinde kh değerinde tepki verdikleri diye bir şeyler var onun dışından sizin verilerinize göre başka bir yorum aklıma gelmedi 

Konu görüntüleyen kullanıcılar