Herkese merhaba. 3 aylık tankım var bu 3. Tankım. Kısaca özetleyim. Kurulum aşamasında silikattan da geçmiş su kullandım. 1 biodigest 1 de bioptim kırdım. İlk kurulumda yaptıgım hatayı tekrarlamamak icin fazla katkı kullanmadım. Sistem 80 litre yandan sump dahil.
Fakat eski tanktaki mercanları koyunca nedense hiçbirinin güzel açmadığını fark ettim öyle ki. İdarelik. 12 litrelik, ışıksız pico da açanlar. Buraya alınca kapandılar. İçinde 1 watchman 2 percula var yaklasik olarak 2-3 gaftadır varlar. Kısacası mercandan önce sistemde balık vardı. 1-2 tane.
Bazi kısımlardan ufak erimeler de oldu. Şimdi geri picoya aldım kurtarmak icin. Ps 9001 var ışık x30 lps soft modunda duruyor.
Dalga motoru ile rv4 dalgalı bir tank yapmaya çalışıyorum. Kapattığımda da açmıyorlar gerçi.
Belki birşeyler değişir diye su değişimi yaptım 5 litre.
Ve biodigest kırdım. Etkisi %10 ancak olmamıştır bile belki.
Olcum sonuçları. Tuz :1023
nitrat :1-3 arası birşeydir. 5 bile olmaz ama sıfıra daha yakın 1-2 gibi
fosfat : 0 gibi ama olsa olsa 0.05 falandır.
Kh : değişimden önce 6.9 du
degisimden sonra ölçtüm 6.4 olmuş ...
acaba çok mu dusuk ?
olcumler 5 dk önceye ait.
Ve not yazmak isterim. Garip bir şekilde herşey kapalıyken (en basit zoalar bile )
star polipler neredeyse tamamen acık ...
soz konusu mercanlar da torch , zoa , hammer, frogspawn.
Tavsiyeler icin tesekkurler. Çözümleri bekliyorum çok geç olmadan
Fakat eski tanktaki mercanları koyunca nedense hiçbirinin güzel açmadığını fark ettim öyle ki. İdarelik. 12 litrelik, ışıksız pico da açanlar. Buraya alınca kapandılar. İçinde 1 watchman 2 percula var yaklasik olarak 2-3 gaftadır varlar. Kısacası mercandan önce sistemde balık vardı. 1-2 tane.
Bazi kısımlardan ufak erimeler de oldu. Şimdi geri picoya aldım kurtarmak icin. Ps 9001 var ışık x30 lps soft modunda duruyor.
Dalga motoru ile rv4 dalgalı bir tank yapmaya çalışıyorum. Kapattığımda da açmıyorlar gerçi.
Belki birşeyler değişir diye su değişimi yaptım 5 litre.
Ve biodigest kırdım. Etkisi %10 ancak olmamıştır bile belki.
Olcum sonuçları. Tuz :1023
nitrat :1-3 arası birşeydir. 5 bile olmaz ama sıfıra daha yakın 1-2 gibi
fosfat : 0 gibi ama olsa olsa 0.05 falandır.
Kh : değişimden önce 6.9 du
degisimden sonra ölçtüm 6.4 olmuş ...
acaba çok mu dusuk ?
olcumler 5 dk önceye ait.
Ve not yazmak isterim. Garip bir şekilde herşey kapalıyken (en basit zoalar bile )
star polipler neredeyse tamamen acık ...
soz konusu mercanlar da torch , zoa , hammer, frogspawn.
Tavsiyeler icin tesekkurler. Çözümleri bekliyorum çok geç olmadan