Keşfet

ORHAN KAYA YENİ TANK

okaya10

Yeni Üye
Ad Soyad
Orhan KAYA
Herkese Selamlar.

Taşınma nedeniyle yaklaşık 3 yıl ara verdiğim hobiye yeniden dönmüş bulunmaktayım. Bu başlık altında akvaryum ekipman listesini ve ilerleyişini detaylı olarak zaman içinde paylaşarak yeni kurulum yapacak arkadaşlara elimden geldiğince ilham ve bilgi vermek niyetindeyim. Ben hobi ile ilgili her zaman diğer arkadaşların yaşamış olduğu sorun ve problemleri, inceleme ve makaleleri takip etmekte bu şekilde bilgilerimi güncelleme imkanı sağlamaktayım. Bu  sebeple doğru bilgiye yön veren forum sayfalarını her zaman takip etmenizi temenni ederim.

Benim tank kurulumunda ilk kriterim doğru amaca uygun belirlenen en kaliteli ürünü alarak ilerde yaşayacağım problemleri minimize etmektir. Hobinin ilk yılları yaptığım hatalar bana bu yolda ilerlemem gerektiğini öğretti. Örneğin p. skimmer a  6 ay sonra ihtiyaca cevap verememesi sonrası yapılan yeni yatırım ve bu süre zarfında kaybedilen emek ve canlıların maliyetini yaptığımda ilk kurulumda yüksek bedele aldığımı düşündüğüm ürünlerin daha uygun olduğunu anladım. Bu sebeple tüm arkadaşlara tavsiyem alabileceğiniz en üst segment kurulum malzemelerini alınız. Sürekli sisteme müdahale etmemiş olur stabil ve dengeli bir tank kurarsınız.

Vee başlıyoruz….

Yine her zaman ki gibi yeni tank ve yeni heyecan ile Ekstrem Akvaryumun kapısını çaldım. Uzun yılların verdiği dostluk ile Giray ağabey ile kurulum , tank ölçüleri ve ekipman seçimini yaptık. (Bu arada Giray ağabeye o kadar çok soru soruyorum ki yakında beni dükkana almayacak ve telefonundan engelleyecek galiba J  Şaka bir yana bitmek bilmeyen sorularıma katlandığı için çok teşekkür ederim.)

Daha önce minimum  1000-1500 lt hacimli tanklar yapmıştım bu sefer evdeki  tanka uygun yer seçimi nedeniyle mecburen daha küçük bir tank seçimi yaptım ama şu an bu seçimden çok memnunum. Gelelim ölçülere ve alınan malzeme listesine.(tüm listeyi örnek teşkil etmesi nedeniyle detaylı paylaşacağım)

TANK:130X60X55h 3 cam ekstra clear (Ekstrem akvaryum Rafet usta yapımı. Ellerine sağlık)

SUMP: Toplam 4 göz. (1 göz yedek su tankı ,su tamamlama için)

P.SKİMMER :Royal Exclusiv Double Cone 250

Geri Dönüş Motoru: Ecotech Marine Vectra VM1

Aydınlatma: Giesemann Matrix 2 8x54w T5 Bluetooth dim.

Dalga Motoru: Ecotech Marine Vortech  MP40 QD X 2ADET

Dozaj Pompası: Bubble Magus BM T01 ve BM T02 (Aquaforest katkıları kullanılacak)

Pellet Reaktörü: Ekstrem Biopellet Reaktörü + Nyos Viper 2.0 Kafa Motoru +NP Biopellet

R.o. Revers Ozmos + Aquaforest Silikat Filtresi

Twins su ekleme

Twins P.Skimmer Geciktirici Zaman Rolesi

Milwaukee Digital Refraktometre

Milwaukee Ph Ölçüm Cihazı

DVH Filterssock 200 mikron (sadece kurulumu takip eden 3 gün kullanıldı)

Kum: Caribsea Arag live Special Grade 9kg x 5 adet

Kaya: Caribsea Life rock Shelf rock 18kg + Life rock Belize Branch 9 kg

Tuz: Aquaforest  Probiotic Reef Salt

Canlı su: Two Little Fishies Accurasea Natural seawater 16.6 lt x 30 adet (akvaryumun tamamı hızlı kurulum yapmak ve doğal dengeyi hızlı sağlamak için hazır su ile kuruldu

Aquaforest Life Bio Fil

Mag Float Cam silici

Teco 3 Lü Soğutucu Fan

UPS: Evde jeneratör olduğu için kullanılmadı

KURULUM 18.02.2017  

Ekstrem Akvaryum Rafet usta, kardeşlerimim Yiğit ve Serkan ile kurulumu sağ olsunlar çok dikkatlice ve özenerek yaptık. Kaya dizaynı tamamen sevgili kardeşim Yiğit in ellerinden geçti sağ olsun JKurulumun en güzel tarafı su hazır olduğu için akvaryumu aynı anda çalıştırıp sızdırmazlık, sump ve motor ayarları, dalga motor ayarları …vb yapılarak çalışmaya başlaması oldu.

Canlı su ,canlı kum ve kaya seçimi nedeniyle akvaryumda hiçbir bulanıklaşma olmadı.

Kurulum ile beraber her gün düzenli olarak Giray ağabeyin belirttiği şekilde Aquaforest  bakteri kültürleri (Bio S , ProBio S ,NP Pro) girildi.

İLK CANLILAR 20.02.2017

2 gün sonra İlk su testleri yapıldı ve tüm değerler çok iyiydi. Suyuma, sistemime ve  kendime güvenim nedeniyle sisteme;

10 adet turbo snail ve 20 adet conch girildi.

(LÜTFEN TECRÜBESİZ ARKADAŞLAR DENEMESİN. TAMAMEN CANLI SU,CANLI KUM ve DÜZENLİ BAKTERİ GİRİLDİĞİ İÇİN YAPILDI.)

İLK HAFTA 25.02.2017

Tankta her şeyin yolunda gitmesi, test sonuçlarının düzgün olması ve düzenli bakteri girilip beslenmesi nedeniyle mevcut canlılara ek olarak;

1 Adet Naso Tang

1 Adet Red Star Fish eklendi.

(LÜTFEN TECRÜBESİZ ARKADAŞLAR  AKVARYUMA BU ŞEKİLDE HIZLI CANLI GİRİŞİ YAPMASINLAR)

28.02.2017

Sistemde her sey normal gitmekte. Naso Tang kuru yeme alıştırıldı. Naso Tang sıkılmasın diye yeni canlılar eklemeye karar verdim J

Readhead Wrasse 1 adet

Longnose Hawkfish 1 adet

Fire Shrimp 1 adet

Euphyllia 1 adet (green and orange)

Ricordea 1 adet

Chalice Coral 1 adet

Star polip 2 adet  eklendi.

(LÜTFEN TECRÜBESİZ ARKADAŞLAR AKVARYUMA BU ŞEKİLDE HIZLI CANLI GİRİŞİ YAPMASINLAR)

04.03.2017

Herşey yolunda J Sisteme

Ricordea 1 adet

Bicolor goby 1 adet eklendi

14.03.2017

Hersey yolunda J Sisteme

Divided Wrasse 1 adet

Sunbarst Goby  1 adet

Firefish 2 adet

Lyretail Anthias 5 adet (1 Erkek ve 4 Dişi)

Blue Tang 1 adet eklendi.

Tüm balıklara uygun diyet olması için balıklar ve mercanlar tek bir yem yerine alternatif yemlerle olmak üzere ;günde 2 kez balıklar ve 2 ya da 3 günde bir hedef yemleme  yapmak üzere mercanlar beslenmektedir.  Şu ana kadar her şey yolunda gitmektedir. Bundan sonra mercan ekleme işlemini arttıracağım tanka.

Komşular akşamları akvaryumu izlemek ve görmek için çaya gelmeye başladı bile bu arada J

Fırsat bulduğum anda kurulum ve tankın ilerleyişi ile ilgili resimler ekleyip kurulumu takip eden arkadaşlar için konuyu güncel tutmaya çalışacağım.

Tüm arkadaşlara sevgiler

Orhan KAYA

Moderatör tarafında düzenlendi:
Keyifli hobiler  :)  Hayırlı olsun kurulumunuz

Orhan Bey öncelikli olarak tekrar katılımınız bizi mutlu etti, tuzlusu bulaştımı kolay kolay vazgeçilmiyor. Detaylı açıklama ve bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederiz, yeni kurulum düşünenlere ışık tutacak bir başlık olacağı aşikar. Elinize ve Emeğinize Sağlık. Görselleride kısa sürede bekliyoruz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
kurulum aşamasında kullanılan ekipmanlara bakarak daha ne olabilirki acaba diye icimden geçirdim. hayırlı olsun elinize emeginize saglık gerçekten

Akvaryumun mevcut durumu ve sump sistemi ile ilgili fotoğrafları en kısa sürede ekleyecegim. Yorumlariniz için teşekkür ederim. 

Orhan bey kurulumu nuz hayırlı olsun, umarım sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde sistem devam eder, tankınız ın ölçüsü benim yeni kuracağım tank ile birbirine çok yakın, çoğu malzememiz de aynı zaten, yalnız 5 torba kum biraz fazla geldi bana ben aynı kumdan 3 torba aldım, kurulum için siz ne düşünüyorsunuz acaba ben mi eksik almışım, siz kum kalınlığından memnun musunuz, yada şöyle sorayım, 5 torbanın tamamını kullandınız mı?

Bir gün Ekstrem de karşılaşır yüz yüze de tanışırız umarım.

Uzun soluklu bir tank olur inşallah.akvaryum dolabın üstüne değilde kum yüksekliği kadar içine gömülü olsaydı zamanla kumun altında oluşan kahverengi oluşumlar görünmezdi.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orhan bey kurulumu nuz hayırlı olsun, umarım sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde sistem devam eder, tankınız ın ölçüsü benim yeni kuracağım tank ile birbirine çok yakın, çoğu malzememiz de aynı zaten, yalnız 5 torba kum biraz fazla geldi bana ben aynı kumdan 3 torba aldım, kurulum için siz ne düşünüyorsunuz acaba ben mi eksik almışım, siz kum kalınlığından memnun musunuz, yada şöyle sorayım, 5 torbanın tamamını kullandınız mı?

Bir gün Ekstrem de karşılaşır yüz yüze de tanışırız umarım.
Erkan bey selamlar. Teşekkür ederim. 3 torba yeterli olabilir belki. Ben 5 torbanın hepsini ekledim. 3 torba ekleyin baktınız yetmiyor 1 torba daha ilave edersiniz. Tanışmaktan bende memnun olurum sizinle. Görüşmek üzere 

Orhan bey kurulumunuz hayırlı olsun, her şey profesyonelce en iyi şekilde düşünülmüş maşallah. Sump sisteminin de fotolarını yayınlayabilir misiniz? Keyifli kurulumlar..

Saygılar.

Emre

Orhan bey tankınızda durumlar iyidir, herşey yolundadır umarım, yeni canlılarınız adapte oldu mu? Merakla yeni fotoğraflar bekliyoruz.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim. Herşey yolunda ilerliyor. Tanka geçen hafta deneme amaçlı 5 parca sps ekledim. Şu ana kadar bir problem yok. En kısa zamanda fotoğraf paylasacagim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar