Keşfet

Örümcek, Ahtapot, Aiptasia, Yıldız nedir bu?

murat006

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat
Herkese merhabalar,

2 hafta kadar önce sanki ters aiptasiaya benzeyen 1 mm çapında canlıları camda gördüm. Camı temizledikten sonra birdaha dikkatimi çekmediler. Dün akvaryumu incelediğim esnada camda 5 mm çapına geldiklerini gördüm. 8 ana bacakları var fakat bazı bacaklarda 2 ye ayrılıyor. Sanki aiptasia ters olarak cama yapışıyor. Ahtapot yavrusu olabilir diyenler oldu rehberlerde rastlamadım. İnternette de bulamadım sizlere sormak istedim. Video aşağıda.

Süpermiş :)

ahtapot yavrusu ?

deniz anası ?(ilk yavruyken polip gibi sabit sonra yüzmeye başlıyorlar)

örümcek veya yıldız sanmıyorum...yıldızlar ufakken de aynı...

örümcek camda değilde kayada dolaşması daha mantıklı...

yumuşak form birşey bu...

biraz büyüsün bakalım ne çıkacak :)

Kraken yavrusu :D

Süpermiş :)

ahtapot yavrusu ?

deniz anası ?(ilk yavruyken polip gibi sabit sonra yüzmeye başlıyorlar)

örümcek veya yıldız sanmıyorum...yıldızlar ufakken de aynı...

örümcek camda değilde kayada dolaşması daha mantıklı...

yumuşak form birşey bu...

biraz büyüsün bakalım ne çıkacak :)

Kraken yavrusu :D
Dokunduğumda ayaklarını birleştirip aynı ahtapod gibi akıntıya bırakıyor kendini. Kayada da duruyorlar bazen ama genel olarak camda duruyorlar. Bir diğer soruda nereden gelmiş olabilir. Kaya ölü kum ölü canlı aldığım kişilerin akvaryumunda benzer bir canlı görülmemiş.

Okyanustan suyla(balık poşetinde) yumurtası bile gelmiş olabilir...

dokunmayın, blue ring octopus olma ihtimali varsa çok zehirlidir...

ne olduğunu öğrenmeden elinizle dokunmayın...

1000de 1 ihtimal de olsa blue ring olsa zehirli ölümcül sizin için...

Okyanustan suyla(balık poşetinde) yumurtası bile gelmiş olabilir...

dokunmayın, blue ring octopus olma ihtimali varsa çok zehirlidir...

ne olduğunu öğrenmeden elinizle dokunmayın...

1000de 1 ihtimal de olsa blue ring olsa zehirli ölümcül sizin için...
Bu kadar bahtsız olamam herhalde.  :D  Bu kadar kolay hayatta kalabilmeside şaşırtıcı. Ben daha çok deniz anasına benzettim. Gözleri belli değil çünkü.

Mümkün...

evet ahtapot yavru da olsa gözleri belli oluyor...

Bence ahtapot veya mürekkepbalığı yavrusu. Bir tane mi var yoksa bir sürü mü?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence ahtapot veya mürekkepbalığı yavrusu. Bir tane mi var yoksa bir sürü mü?
Birden fazla vardı yani ilk gördüğümde 10 civarıydı. Sonra bir süre görmedim. Video çektiğimde 3 adet gördüm. Videodan sonrada hiç görmedim. Ahtapod mantıklı geliyor ancak 8 bacaktan bazıları 2-3 e ayrılıyor. Görüntü olarakta deniz anasına benziyor. Umarım zararlı birşey değildir.

Geziyorlar mı? sabit mi duruyorlar?

sabitlerse hydroid olabilir...

bazı hydroid fotoları bunların aynısı...

Geziyorlar mı? sabit mi duruyorlar?
sabitlerse hydroid olabilir...
bazı hydroid fotoları bunların aynısı...
Sabit değiller. Ama hareketleride suda setbest kalıp tutunarak yapıyorlar. Hydroid fotoğrafına benziyor bugün yine varlar. En önemlisi zararlı mı bunu netleştirmem lazım.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Okuduğum yabancı kaynaklarda pek iyi şekilde bahsedilmiyor özellikle zoalar için.Bence yol yakınken kurtulun.

Okuduğum yabancı kaynaklarda pek iyi şekilde bahsedilmiyor özellikle zoalar için.Bence yol yakınken kurtulun.
Kurtulma yöntemi olarak ne öneriliyor. Bugün bir tane orta boy bir tane küçük var devamlı küçük olanlar görünüyor. Muhtemelen ürüyor.

Longnose butterfly fish besleyen olmuş.Sanırım çözüm yöntemleri aiptasia ile aynı.

Işık ve yemleme azaltıp sirkülasyonu arttırma yöntemlerini uygulayanlar olmuş.

Tanımlama önce, sonra tedavi...

hydroid  mi? zararlı mı? 

ne olduğunu bilmeden Nasıl mücadele edilecek?

Tanımlama önce, sonra tedavi...
hydroid  mi? zararlı mı? 
ne olduğunu bilmeden Nasıl mücadele edilecek?
Hydroid görsellerine çok benziyor hatta bazı görseller birebir aynı. Zararlı mı sorusuna gelirsek hiç bir fikrim yok ama bir zararını görmedim. Küçükleri görüyorum büyükleri göremiyorum. Sanırım bir döngü var.

Longnose butterfly fish besleyen olmuş.Sanırım çözüm yöntemleri aiptasia ile aynı.
Işık ve yemleme azaltıp sirkülasyonu arttırma yöntemlerini uygulayanlar olmuş.

Butterfly fish aç kalır. Birkaç tane var görünüyor wrasse almayı düşünüyorum aceba yer mi.

Ben hydroid olduğunu düşünerek merak ettim ve neymiş bu canlı diye bakarken yabancı bir kaynakta yazılanları söylüyorum.

Videodaki canlının hydroide benzediği aşikar..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Murat bey siz hydroid türlerini araştırın biraz hangileri zararlı veya yayılmacı kabul ediliyor...

10 sene önce ben bir mücadele verdim, yosun sandım, hydroid çıktı, hiçbir balık yemiyordu...

kayaları komple seramik ile değiştirmiştim...

ama sizdeki eğer hydroid ise zararsız da olabilir...

çok çeşidi var, çoğu tankta bazı türleri olabiliyor, bazı türleri çok yayılmacı...

Myrionema türüydü eskiden bendeki ...

epey bir araştırmıştım, bir çeşit nudibranch yiyormuş onu da bulabilirsen bul...

dediğim gibi Kaya değişimine gitmiştim...

sizdeki istilacı türü olmayabilir, daha detaylı araştırın, duruma göre hareket edersiniz...

Biraz araştırdım ve hydroid olduğuna kesin kararımı verdim. Tabi bu aşamada yardımcı olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyotum. Anladığım kadarıyla bendekiler yeni kurulumlarda görülebilen bir tür. Başta çoğalıp sonra ortadan kayboldukları yazılmış. 1-2 ay gözlemleyeceğim. Sonrasında geçmez ise tekrar araştırmaya başlayacağım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri