Keşfet

Osmos yardım

Değiştirdiğim filtre ve reçine tam anlamıyla bu markalar 

Arkadaşlar konuyu buraya da açayım arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum su değişimi yapmam gerek konu ise osmos cihazımın tüm filtrelerini değiştirdim markalarıda aşağıdaki gibi bugün ph metre tds metre sıfır elime ulaştı fakat tds 30 dan aşağı düşmüyor yaklaşık 2saat su akıttım 0 tds alamadım yardımcı olursanız sevinirim 

Mb 400 purolite reçine ve vontron membran filtre takımı resimlerini yükleyeceğim 

reçinen kurumuş reçinenin çuvalın veya poşetin ağazı açıkkalmışsa reçine kurumuştur o zaman reçine hiçbir işe yaramaz reçine poşetlendiğinde  yada çuvalı açıldığında hava almayacak şekilde ağzının kapatılması gerekir yoksa hiçbir işe yaramaz

Reçine ıslak gibiydi ilk çalıştırdığımda suyun rengi bulanık kırmızı bir renk 10 dakika kadar aktı sonra berrak su akmaya başladı

Çeşmeden çıkan 127 tds sırasıyla 5 mikron karbon 1 mikron filtre den çıkan80 tds membran dan çıkan 40 tds civarı reçine den sonra 30 a kadar düşüyor 

Sorun hangisinde anlayamadım 

Yokmu cevap verecek ozmos kullanan arkadaşlar 

Tds metrenizi yeni almışsınız, kalibrasyonunu yaptınızmı..

Merhabalar 

Membran çok kaliteli değil onunda etkisi olabilir birde reçine eski ise oda fayda etmez önce reçineyi değiştirip ölçün sonuç alamazsanız membran ı değiştirin 30 cok sıkıntı bir değer değil

Değiştirmeden önce 17 tds okuyordum hala 20 litrelik damacanamda17 tds okuduğum bir su var 0 tds nasıl alıyor hobici arkadaşlar hayret ettim sabahtan beri su akıyor 27 tds ye ancak düştü 

Tds nasıl kalibre ediliyor 

Sorunu yarı yarıya düşürdüm sanırım eski filmtec membran taktım 12 tds almaya başladım vontron membran tırt çıktı 

Harun Bey 

Reçine olarak siz katyonık recine satın almışsınız. Ion değiştirici  Katyonık recineler su saflastırma icin kullanılmaz. Sadece kireç önleme yani suyu yumusatmak icindir. 

Daha detaylı görüşmek isterseniz

0555 968 61 95 ten ararsanız yardımcı olmak isterim. 

Sorunu yarı yarıya düşürdüm sanırım eski filmtec membran taktım 12 tds almaya başladım vontron membran tırt çıktı 
Siz vontron membran da kullansanız baska markadda kullansanız değer 000 ppm olacaktır. sadece recinenizi değiştirmenizi tavsiye ederim. Marka dogru ancak ürün iceriği yalnış satın almıssınız. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
mix ped reçine kullanacaksınız

Konu görüntüleyen kullanıcılar