Keşfet

Palyaço Balığı Yardım Lütfen

avsercanturhan

Yeni Üye
Ad Soyad
sercan
Merhabalar;

Arkadaşlar akvaryumum 60 Lt. içinde 2 temizlikçi,bir fire karides, bir pajama kardinal ve şu anda 3 adet palyaço, bir tanede clown wrasse var ve zoa,mushroom , mercan, polyp vs.. Bundan önce 3 tane palyaço ve 1 kardinal kaybettim. Kardinalin birtanesi çok hırpalanmıştı ve adeta beti benzi atmıştı onu geri verdim. Ama palyaçolar anlam veremediğim şekilde öldü. Üzerleri kabarık kabarık olmuştu ve ertesi günü kaybettim ve birtanesi hala üzeri kabarık kabarık yaşamakta. Şu an su değişimi yaptım herşey yolunda gibi yem yiyiyorlar, neşeliler ama palyaçonun birtanesinin kuyruğu kemirilmiş bende korkuya kapıldım ve sizlerle bunu paylaşmak istedim. Müdahale etmem gerekirmi ne yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim. 

Sercan Turhan

Manisa

sadece kuyrugundamı var yoksa yüzgeçlerindede varmı böyle sıkıntılar 

sadece kuyrugunda varsa sanırım balıklarınızdan bır tane ötekilere saldırıyor balıklarda stressten beyaz benek oluyorlar gibi

Fotoğraf paylaşabilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Kemirildiğine emin misiniz? Bir hastalık olmasın?

bence 60 litre için fazla balık ve yetersiz bir ps kullanıyorsunuz

bu söyledikleriniz aşırı amonyak sonucu oluşmuşa benziyor

Fotoğrafları ekliyorum arkadaşlar. Palyaçoları akvaryuma attığımda hiçbirşeyleri yoktu ertesi sabah baktığımda kuyruğunda tırtıklanma vardı vücudunda birşey yok.Ekli dosyayı görüntüle 15331Diğer palyaçonun tam resmini çekemedim ama onunda rengi soldu hareketsizleşti şu an. Kardinali akvaryumdan çıkaramadım yakalayamadın doğrusu. Wrasse yide yararlı bir balık die aldım kumdaki parazitleri temizlesin diye. PS in markası HYDOR araştırmalarıma göre iyi bir PS ama bilemiyorum tabi. Ayrıca Manisa da bir arkadaşımın 40 LT akvaryumunda 2 palyaço (2 haftada bir yumurtluyor)bir temizlikçi, bir fire karides, bir yengeç var ve akvaryum şu an gözükmüyor mercanlardan ama nemolar maşallah habire yumurtluyor. Herneyse ben ne yapmalıyım o kuyruğu tırtıklanan gidicimidir, diğeri hasta gibi olanın akıbeti de merak konusu yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim arkadaşlar.

kyruk ve yüzgeçlerin uç tarafların rengi açılıyor ve hafif tahriş varsa ilerlemiş beyaz benek olabilir tatlı su banyosu yaptıra bilirsin ve ilaç kullana bilirsin ısısyıda 28 dereceye yükselt yanlız bunları beyaz benek varsa uygula resim yüklersen net cevap verilir

ben yazarken resim yüklemişsin yanlız bize tankın degil hasta balıgın resmini yakın çekim yüklersen net görülür

Yani balıkları aldığımda inanın hiçbirşeyleri yoktu. Anlattığım gibi ertesi sabah tırtıklanmış şekilde buldum. Beyaz benek bir anda çoğalabilirmi balığın üstünde ama vücut sağlam belirti yok. Ayrıca diğer palyaçoyu tam çekemiorum ışıktan bana biri bahsetmişti nemoların öyle derisinin kabarmasını ama çözüm bilemiyordu siz biliyormusunuz nedenini hiç karşılaştınızmı acaba?

akvaryumun lt küçük canlı yükün fazla ps kullanıyormusun amonyak ve nitrat neden olabilir sarımsaklı sulu yemleme yap beyaz benege benzemiyor kuyruk resmen yok bu devreye gelse beyaz benek balıgı öldürürdü sen tatlı su banyosu ve mantar ilaçlı banyo yaptır  

Evet PS kullanıyorum. Dediğinizi uygulucam arada sarımsak metodunu kullanıyorum kardinale iyi gelmişti. Peki ölümcülmüdür o kuyruğun tırtıklanması

Tatlı su banyosu nasıl yapılıyor hemen yaptırayım

mantar degilse başka balık tarafından saldırıya ugradıysa birşey olmaz şuan aklımda degil ama bunun için ilk yardım ilaçları kullanabilirsin

ro suyunu bir kovaya doldur ısısını akvaryum ısısıyla dengele içinde 3 dakika durdur arada yatar elinle yüzmesini sagla birde içine hava verme imkanın varsa hava ver bukadar

Akvaryum bahsettiğiniz balıklar için kesinlikle oldukça küçük. Clown wrasse 40 cm boya ulaşan oldukça büyük bir balık, onu bir an önce çıkarmanızı öneririm. Palyaçobalıkları bu boyutta bir akvaryumda çift olarak bakılmalı, üç tane olursa birini öldürebilirler. Bu pajama kardinaller için de geçerli.

Kuyruğunda sorun olan paylaçoyu çıkarmanızı ve kalan balıkları da sağlıklı, taze deniz ürünleriyle beslemenizi öneririm. 

Hasta olan palyaço an itibari ile öldü ve hemen çıkardım 2 ye düştü palyaço. Evet kardinal iki taneydi ve birini döve döve maf etmişti ve beyaz benek de vardı onu da çıkarmıştım. Kuyruk tırtıklanma sonucu oluştu büyük olasılıkla onuda kuvvetle muhtemel biraz önce ölen yaptı. Wrasseyi bilmiyordum açıkcası sırf yararlı ve zararsız die almıştım ama ilerledikçe çıkartırım sonuçta 2 sağlıklı palyaço öyle görüyor ve Sağlıklı bir kardinal ve wrasse kaldı

MERHBALAR AKVARYUMUMDA İKİ PALYANÇO VAR VE ERKEK OLDUĞUNU SANDIĞIM BALIK DİŞİYE SALDIRIYOR VE VURUYOR NE YAPABİLİRİM 

paylançoların diğer balıklardan saklanabilecekleri yerler yapın akvaryumda saklanırlarsa yaşarlar inşaallah

Konu görüntüleyen kullanıcılar