Keşfet

Palyaço cinsiyet

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Palyaço baliklari cinsiyeti ile ilgili okuduğum bir yazıyı aynen aktarıyorum ;

Doğada hem dişi hem de erkek üreme organı bulunan, Palyaço Balığı gibi başka canlı türleri de vardır. Bu canlılara hermafrodit denir. Hermafroditler eşeyli olarak ürerler. Cinsiyet değiştirme şekline göre ikiye ayrılırlar: Eş zamanlı hermafroditizm ve ardışık hermafroditizim.

Eş zamanlı hermafroditzim: Bu canlılarda, hem dişi hem de erkek üreme organı aktif durumdadır. Karşılaştıkları tüm türdeşleri ile çiftleşebilirler. Bu da onlara türün devamlılığını sağlamada önemli bir avantaj sağlar.

Ardışık hermafroditzim: Bu tip canlılar doğduklarında erkek veya dişi olarak doğarlar yaşamlarının bir döneminde(yaşa veya sosyal hayata bağlı sebeplerle) cinsiyetleri değişir. Ardışık hermafrodizm kendi içerisinde de 3 ayrılır. Erkek doğup, sonradan dişi olanlar, dişi olup, sonradan erkek olanlar ve çift yönlü cinsiyet değiştirebilen canlılar.

Bu yazıdan özetle dişi de olsa kendisinden daha baskını gelirse erkeğe dönüşuyor mu ?

Daha onceden forumda konustuğumda dönüşmez denmişti ama bu yazidan sonra kafam gene karişti ve konuya bir turlu aciklik getiremedim kesin hüküm veremedim .kesin olarak bilenleriniz ne diyor bu duruma ? Ya da daha önceden bende ki dişiydi erkegi olunce yanina koyduğum baskın oldu erkeğe döndü diyen var mı ?

☆amacım hem artık şu olayı tamamen kavramak hem de elimde s boy percula var erkeği öldü bende ki dişi olcaktı aralarinda ki durum öyleydi ona eş olmak icin .

Orkun Bey Merhaba.

Benimde daha önceki yazılarda okuduğum, baskın olan dişi palyaço balığı, eşleşmesinden yumurta üretmediyse yani yumurtlamadıysa eşi öldükten sonraki eşleşmelerinde yanına konulan palyaço balığı baskın ise erkeğe dönebiliyor. Yani bir önceki eşleşmesi ile bir sonraki eşleşmesinde cinsiyeti belirleyen bir kriter olarak lanse edilmiş; yumurtalama. Dişi eğer bir önceki eşleşmesinde yumurtladıysa tüm hayatına dişi olarak hayatına devam ediyor. 

Benim tankımda ise klasik olan durum gerçekleşmişti, eşi ölen erkek, sonraki eşleşmesinde baskın olup dişiye dönüştü. Yumurtlamaya ve yavru vermeye 10-15 güne bir devam etmekte. Saygılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Orkun Bey Merhaba.

Benimde daha önceki yazılarda okuduğum, baskın olan dişi palyaço balığı, eşleşmesinden yumurta üretmediyse yani yumurtlamadıysa eşi öldükten sonraki eşleşmelerinde yanına konulan palyaço balığı baskın ise erkeğe dönebiliyor. Yani bir önceki eşleşmesi ile bir sonraki eşleşmesinde cinsiyeti belirleyen bir kriter olarak lanse edilmiş; yumurtalama. Dişi eğer bir önceki eşleşmesinde yumurtladıysa tüm hayatına dişi olarak hayatına devam ediyor. 

Benim tankımda ise klasik olan durum gerçekleşmişti, eşi ölen erkek, sonraki eşleşmesinde baskın olup dişiye dönüştü. Yumurtlamaya ve yavru vermeye 10-15 güne bir devam etmekte. Saygılar.
Tesekkur ederim bendekide yumurta dokmedi daha.onceden s boyda ztn yanina rastgele aliyom o zaman .yanliz kalmasin 

Konu görüntüleyen kullanıcılar