Keşfet

Palyaço Hastalık

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Merhaba ,

Palyaço Balığım resimde görüldüğü gibidir. 2 hafta önce almıştım ve 1,2 gündür bu şekilde. Yem almamaya başladı . Bu bölümde beyaz benek ve parazitler ile ilgili olan paylaşımları okudum . Tatlı su banyosu yaptırdım , tuzluluğu kademeli olarak düşüreceğim ve su sıcaklığını arttıracağım . Tedavi ile ilgili kullanmam gereken ilaç var mıdır ?

Tam teşhisi koyamadım ve tankta omurgasızlar olduğu için bakır içerikli bir ilaç almaya da cesaret edemedim. Karantina tankım yok , amonyak, nitrit 0 ve nitrat 2 . Tuzluluk şu an 1025 .

Haziran 2020 de kurmuştum tankı. Soft mercan türleri ile 5 adet conch , foxface , damsel , chromis ,molly ve saddleback percula  var. Daha önce 1 çift clarkii eklemiştim göz fungusu hastalığına yakalanmışlardı. Metilen mavisi ile gözlerine pansuman yapmıştım 3,4 gün boyunca ancak faydası olmadı ve öldüler maalesef.  Okuyan ve tavsiyede bulunacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 63212

Moderatör tarafında düzenlendi:
????‍♂️ Geçmiş olsun. Beyaz benek dışındaki hastalıklarda çok deneyimim yok ama benzer bir hastalık geçirdik. Bir palyaçom fotoğraftaki gibiydi. Mercanlarım da vardı. Mercanları rahatsız etmeyecek miktarda Paraguard kullanmıştım. Paraguard'ı fazla kullanınca mercanlar ve omurgasızlar kapanıyor ve ölebiliyor. Az miktarda kullanınca zarar görmüyorlar. 1-2 Haftada (net hatırlamıyorum) hastalık geçmişti. Yalnız benimkiler hiç yemeyi bırakmadı. (Zaman içinde yemeyi bırakan 2 tane palyaçom 3-7 gün gibi hayatlarını kaybetmişti.)

Evde bulunan kaynaklarla bir karantina ortamı yapılıp ilaçlı su hazırlansa sanki daha faydalı olabilir.

????‍♂️ Geçmiş olsun. Beyaz benek dışındaki hastalıklarda çok deneyimim yok ama benzer bir hastalık geçirdik. Bir palyaçom fotoğraftaki gibiydi. Mercanlarım da vardı. Mercanları rahatsız etmeyecek miktarda Paraguard kullanmıştım. Paraguard'ı fazla kullanınca mercanlar ve omurgasızlar kapanıyor ve ölebiliyor. Az miktarda kullanınca zarar görmüyorlar. 1-2 Haftada (net hatırlamıyorum) hastalık geçmişti. Yalnız benimkiler hiç yemeyi bırakmadı. (Zaman içinde yemeyi bırakan 2 tane palyaçom 3-7 gün gibi hayatlarını kaybetmişti.)

Evde bulunan kaynaklarla bir karantina ortamı yapılıp ilaçlı su hazırlansa sanki daha faydalı olabilir.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Paraguard  ın kullanma talimatında ayrı bir 4 lt lik kapta 1 saat uygulanabileceği yazıyor ancak virüslü suya konulunca işe yaramayacağı da belirtilmiş. O yüzden eğer bu ilacı kullanacaksam ana tanka uygulama yapmam gerekecek. Her 40 Litre akvaryum suyu için 5 mL (1 kap) ParaGuard kullanın diye yazılmış , siz ne kadar kullanmıştınız? Mercan ve conch ları canlı tutmak istiyorum haliyle. Zaman daralıyor balık için , alternatif bir öneri gelmediği takdirde akşama bu ilacı sipariş geçeceğim , inşallah kurtarabilirim.

Ben paraguardı acil olarak mağazadan gidip almıştım. Karbon varsa çıkarıp, günde bir kere 5ml yerine günde birkaç kez 1ml kullanıyordum. Suda sürekli bulunuyordu ama birden mercanları şoka sokmuyordu.

Bu uygulamayı çok yeniyken yapmıştım, yöntem yanlış olabilir, işe yaramıştı. Sonraki kurulumumda tanka chemiclean dışında hiçbir ilaç sokmadım.

4 Lt - 1 Saat yöntemini denemedim, bir şey demeyim.

Tuzluluğu düşürmek beyaz benek dışında işe yaramayabilir. Blue Tang'i benekten kurtarmak için 2 günde hızlı bir iniş yapmıştım. Sonuç başarılıydı. Sizdeki durum başka görünüyor.

Bu arada, hastalık alanının uzmanı değilim, başkası yazmadığı için ve acil olabileceği için düşüncelerimi paylaşıyorum.

Geçen süre içinde balık üzerinde beyazlıklar arttı ve sağ gözü biraz şişmiş durumda. Acilen paraguard alıp deneyeceğim bir ihtimal kurtarabilirsem sonucu paylaşırım. 

Fikir olarak, tankın içine asabileceğiniz bir maşrapa alsanız, onun içinde karantinaya alsanız, günlük su değişimiyle de zehirlenmekten kurtarsanız.

Paraguard her zaman bir köşede şart, yarabandı gibi...

İyileşir umarım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar