Keşfet

Palyaçodaki sıkıntı ne?

ozmin

Yeni Üye
Ad Soyad
osman serdar
Merhaba herkese

bir haftadır akvaryum eşime emanetti seyahatten döndüm, dün akşamdan beri 6 aylık m boy ocellarisin zeminde yatıp hızla soluk alıp verdiğini söyledi, yem almasında sorun yokmuş düne kadar. düzenli video yolluyordu hiçbir sıkıntı yoktu. dün akşam 9 gibi farketmiş ben bugün eve gelebildim balığı yakalayıp inceledim fiziksel hiç bir kusur zayıflık görünmüyor.

ne yapmak gerekir, ne sebep olmuş olabilir, belirtlier zehirlenmeye mi işaret acaba?

Amonyak 0 nitrat 25

video sanırım gece karanlıkta flaşla çekildi ? 

Aynen otomatik isik konuyu acarken henuz yanmamisti. Zaten konuyla ilgili teshis gelene kadar balik ölecek muhtemelen

Bence gun işiginda veya balık uyumazken çekseniz daha iyi olur. Bu uyyrkenki hali değil mi ?  bende buna benzer hareketler amonyak varken olmuştu fakat sizde amonyak da yokmuş

Uyurkenki hali degil su anda ayni, yuzmesindende problem var, deniyor cirpiniyor ama tekrar dibe iniyor , yem attim ulasmaya cabaliyor ama cikamiyor su yuzune kadar

Karanlikta cekilmedi video oda isiginda sadece detay gorulsun diye flas acik cekildi.

üçüncü güne girdik balık aynı, yavruluğa ayırdım zeminde saldırıya uğramasın diye

telaşatan yeni farkettim doktor karides akvaryumda yok, 50 litre akvaryumda karidesin(L boy idi) ölümü amonyak patlaması yaratıp balığı zehirlemiş olabilir mi, döndüğümde ilk amonyak ölçümüm çok küçük oranda çıkmıştı ki akvaryumda ilk kez 0 dışında ölçmüştüm sonra su değişim sonrası sıfırlandı.

bu teroiye göre eğer karidesin ölümü nedeniyle amonyak patlaması olup balığın sinir sistemi etkilenmişse ne tür bir tedavi gerekir?

balık gayet hareketli yeme hareketleniyor, yakalamaya çalışınca kayanın altına kaçıyor hasta gibi değil ama sağa yatık halde dipte duruyor düzeltemiyor kendini

Hava kesesi sorunu olabilirmi? İnternetten bir aratırsanız belirtileri karşılaştırabilirsiniz sağlıksız gibi görünmüyor hareketli ama bir sorun olduğuda kesin , ilginç ?

Hava kesesi sorunu olabilirmi? İnternetten bir aratırsanız belirtileri karşılaştırabilirsiniz sağlıksız gibi görünmüyor hareketli ama bir sorun olduğuda kesin , ilginç ?
aynen benzer belirtiler gösteriyor, çok da yapacak bir şey yok gibi yine de ölmesini beklemektense çeşitli tedaviler deneyeceğim hayvanı yormadan

teşekkürler

5. günde balık hala aynı durumda, muhtemelen yapacak çok bir şey yok, başlığa sadece ilerde aynı problemi yaşayan olursa yol göstersin diye yazıyorum

2 gün önce geniş spectrumlu antibiyotik denedim fakat en ufak etkisi olmadı, muhtemelen bakteriyel değil viral bir hastalık sebep oldu, bezelye yedirmek ne kadar mantıklı bilemiyorum sonuçta karnında kabızlık veya şişkinlik yok ama başka deneyecek bir şey de kalmadı

balık hala canlı ama eskisi kadar değil, yüzmeye çabalıyor, renkleri yerinde zayıflama belirtisi de yok ama yem yemiyor ne kadar dayanır bilemiyorum

eşi sürekli yavruluğun etrafında hareketlensin diye uğraşıyor, izlemesi büyük dram 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba. Nitratı ne ile ölçüyorsunuz? Bu balık ne kadar süredir sizin akvaryumunuzda? Ve hala canlı mı? 25 nitrat az değil. Balık yeni ise nitrat zehirlenmesi %100. Ancak eski ise kesinlikle nitrat değil.

balık 6 aydır bende, nitrat hep 25 civarında çıktı su değişikliği ile 10'a düşüyor

aldığımdan beri çok sağlıklı, eski palyaçonun (wild percula) eşi intihar edince almıştım, anemon olmadığı için toadstool leather coral host edinip yumurtlamaya hazırlanıyorlardı, yabancı sitelerde de leather host edinip benzer yüzme bozukluğu olan örnekler gördüm

bezelye ezip yediriyorum baya canlandı ama bozukluk geçmedi yüzmeye çalışıyor yüzeye doğru ama yorulup dibe inip sola yatıyor

leatherın palyaçoya yaptığı birşey olabilir mi dersiniz?

Konu görüntüleyen kullanıcılar