Keşfet

PAMUKÇUK NEDEN OLUR

acar

Aktif Üye
Ad Soyad
f acar
palyaçolarımın yüzgeçlerince beyaz pamukçuklar oluştu neden olur acaba?

Benimkilerdede geçen hafta oluşmuştu ve kendiliğinden geçti ,nedeninide hala çözemedim..

Stres ve kötü su dengesi ana sebep olarak sayılabilir. Özellikle stresi azaldığı zaman geçecektir sakın mekanik olarak temizlemeye kalkmayın. 

Bir aralar yabancı sitedede okudum  böyle bir konuyu yanlış hatırlıyor konusunda kendimle güvenemediğimden yazmadım uzun zamandır akvaryumun yanlış olmasın 4 ayda 1 kimyasal temizlenmesi gerektiğini ve paylanço mercan vs üzerinde etkisinden dolayı Reef Clear öneriyorlardı o konuşmayı bir türlü bulamıyorum sonuçta zararı olmayan bir ürün yinede paylaşmak istedim belki işine yarar bir ürün olabilir

Bu arada ürünü bende kullanıyorum

teşekkürler

merhaba,benimde blutang'in govdesinde yogunbir sekilde basladi,kendini devamli kayalara surtmeye basladi,sonra diger baliklarin yuzggeclerinde ve govdelerinde ufak ufak belirdi,tankim eski aslinda ama ben hobide yeniyim,paniklemeye basladim ,su dengeleri de normal,yemde guzel yiyorlar,stres yapacaklari bir durum da ortada yok,ne kadar tehlikeli?yapacak hicbirsey yokmu boyle durumlarda?suda en cok neye odaklanmak lazim?bu durumu duzeltmek icin?kiymetli bilgilerinizi bekliyorum..

merhaba,benimde blutang'in govdesinde yogunbir sekilde basladi,kendini devamli kayalara surtmeye basladi,sonra diger baliklarin yuzggeclerinde ve govdelerinde ufak ufak belirdi,tankim eski aslinda ama ben hobide yeniyim,paniklemeye basladim ,su dengeleri de normal,yemde guzel yiyorlar,stres yapacaklari bir durum da ortada yok,ne kadar tehlikeli?yapacak hicbirsey yokmu boyle durumlarda?suda en cok neye odaklanmak lazim?bu durumu duzeltmek icin?kiymetli bilgilerinizi bekliyorum..
Kucuk noktaciklarmi var beyaz benek diye aratin onlardanmi yoksa pamuk tüy benzerimi?

Yok,noktacik degil,tamamen pamuk tuy benzeri gorunum,hani sanki parmagimi sursem gecer hissi veriyor,ama diger baliklarda da gorunmeye baslayinca ,ozellikle yuzgeclerde...telas basladi...ne yapmak lazim?

gayet iyiler yem yiyolar ama yüzgeclerinde dediğim gibi beyaz pamuk gibi bişeyler var

Yok,noktacik degil,tamamen pamuk tuy benzeri gorunum,hani sanki parmagimi sursem gecer hissi veriyor,ama diger baliklarda da gorunmeye baslayinca ,ozellikle yuzgeclerde...telas basladi...ne yapmak lazim?

gayet iyiler yem yiyolar ama yüzgeclerinde dediğim gibi beyaz pamuk gibi bişeyler var

Satin alin veya...

Bir deneyin hocam kullanan resifciler varsa verebilir veya nano tanki olana bende verebilirim litresini soylerseniz tankinizin ona gore bolmeye çalışırım az kaldi 30lt icin 10ml uygulanıyor ve iki ayda bir kullaniliyorum zararini gormedim yararida kesin var ps daha fazla kit topluyor yosun daha cok azaliyor vs

Moderatör tarafında düzenlendi:
NETTEN arastirdim,turkiye de hickimsenin stogunda yok bu urun...

sera'ninki var,baska ne onerirsiniz?

Sadece bu ürünü okudum bende yurt disindan aldim ama bakayim...

Ararken baska konu buldum daha da yeniymis benim alali 1,5 sene oldu seachem primenin birkac malzemeyle yaninda almistim az var çok tr sitelerinde ciddende yokmuş :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri