Keşfet

Peninsula Reef Tank 2021 update

başarılı ve güzel sps bir tank...tebrikler....

Maşallah Gokhan abi ben tankin bos olduğu zamanı görebildim ama böyle olacağı belliydi :)

başarılı ve güzel sps bir tank...tebrikler....
Teşekkür ederim kardeşim zorlukla götürmeye çalışıyoruz malzeme ekipman mercan bulmak çok zor artık.

Maşallah Gokhan abi ben tankin bos olduğu zamanı görebildim ama böyle olacağı belliydi :)
Sağol Tuğrul sen görmüştün ilk zamanlarını teşekkür ederim. Syg.

Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim Aytekin kardeşim.

Başarılı devamlı olsun inşallah ????

Bazı acrolar rengini almamış ama yine de başarılı akvaryum.

Bazı acrolar rengini almamış ama yine de başarılı akvaryum.
Selamlar;

Buyume iyi iken renk aldırmak icin  ne yapılmalı ? Biz acemilere yorum yaparken acıklarsanız iyi olur belli ki bilginiz var ama bizim yok ?

brgds

Selamlar;

Buyume iyi iken renk aldırmak icin  ne yapılmalı ? Biz acemilere yorum yaparken acıklarsanız iyi olur belli ki bilginiz var ama bizim yok ?

brgds
Aleykum selam Eby. Kardeşim nitrat ve fosfat seviyeniz yerinde ve bakteri yatağınız görevini yapıyorsa ışık düzeyiniz mercanların istediği düzeyde olduğunu varsayarak yazıyorum mercanlarınızı besleyiniz.  her zaman aynı gün ve saatte gece yatmadan  15 dk. önce amino asit damlatıp 15 dk. sonra çeşitli mercan yemleriyle mercanlarınızı beslerseniz mercanlarınız hem gelişir hem renk alır  schaem red plankton sıvı ve  reef roids amino asid ve toz yemi besliyorum haftada 2 kere pazar sabahı mutlaka su  değişimi bu benim yoğurt yeme şeklim başkası başka marka kullanır tercih bence önemli olan başarıdır. renk almamış diyen hobici arkadaşım var cep telefonu ile bu kadar çıkıyor gerçek anlamda akvaryuma kendi gözleriniz gelip bakmanızı tavsiye ederim her zaman beklerim buyrun gelin. sohbet eder çay içeriz Gökhan Erdağı 0535 773 59 69 buradan ulaşabilirsiniz bilgi paylaştıkça güzeldir. 

Aleykum selam Eby. Kardeşim nitrat ve fosfat seviyeniz yerinde ve bakteri yatağınız görevini yapıyorsa ışık düzeyiniz mercanların istediği düzeyde olduğunu varsayarak yazıyorum mercanlarınızı besleyiniz.  her zaman aynı gün ve saatte gece yatmadan  15 dk. önce amino asit damlatıp 15 dk. sonra çeşitli mercan yemleriyle mercanlarınızı beslerseniz mercanlarınız hem gelişir hem renk alır  schaem red plankton sıvı ve  reef roids amino asid ve toz yemi besliyorum haftada 2 kere pazar sabahı mutlaka su  değişimi bu benim yoğurt yeme şeklim başkası başka marka kullanır tercih bence önemli olan başarıdır. renk almamış diyen hobici arkadaşım var cep telefonu ile bu kadar çıkıyor gerçek anlamda akvaryuma kendi gözleriniz gelip bakmanızı tavsiye ederim her zaman beklerim buyrun gelin. sohbet eder çay içeriz Gökhan Erdağı 0535 773 59 69 buradan ulaşabilirsiniz bilgi paylaştıkça güzeldir. 
Gokhan bey selamlar;

Yorum ve acıklamalarınız icin cok tesekkur ederim. Bu sekilde beslemeyi hic dusunmemiştim bende reef roid veriyorum ama mercan tentekulleri veya agızları alım yapmadan sirkulasyonda kaybolup gidiyorlar. Önceden amino asit vererek mercanları yem almaları icin tetikliyormu oluyoruz. Birde haftalık su değişim miktarınız nedir?

brgds

Gokhan bey selamlar;

Yorum ve acıklamalarınız icin cok tesekkur ederim. Bu sekilde beslemeyi hic dusunmemiştim bende reef roid veriyorum ama mercan tentekulleri veya agızları alım yapmadan sirkulasyonda kaybolup gidiyorlar. Önceden amino asit vererek mercanları yem almaları icin tetikliyormu oluyoruz. Birde haftalık su değişim miktarınız nedir?

brgds
her pazar günü hiç aksatmadan azda olsa mutlaka su değişimi yapılacak bu şart bence reef roid yemleme yapınca mutlaka kafa motorunu kapatın yarım saatliğine tankın dalga motorları çalışsın hepsi şimdi kafa motoru kapanınca sumpta benimki kaya yatağınız varsa kullanmadığın bir ufak kafa motoru ve hortum yapacaksın sumpın bir uçundan kaya yatağına su basacaksın 45 dakika kadar yemleme bitince küçük motoru kapatıp kafa motorunu açarsınız ben böyle bir düzenek yaptım benim sump 110 cm 4 gözlü yani şaşırtmalı anlatabildim mi bakteri yatağı kayalar su düşüşünün orda en baştan son tarafa böyle bir düzenek yaptım bakteriler ölmesin diye ayrıca bakteri yatağını karıştırmadığınız sürece su akmıyor diye ölmezler ben bir iki saat kapattığım için bu düzeneğe ihtiyaç  duydum sizde ilerde tecrübe kazandıkça ne demek istediğimi anlayacaksınız telefon numaram 0535 773 59 69 arasanız yardımcı olurum syg.

Gökhan Bey,

benzer ölçülerde tanka sahibiz, belki de komşuyuz, tam erenköy/göztepe sınırının erenköye bakan tarafında yaşıyorum. tank çok yeni 22 Martta bakteri girmeye başlamıştım. şu an 13 adet balık 32 conch ve 3 turbo snaile ve 7-8 parça mercana ev sahipliği yapıyor.

önceki tankımda AF mercan yemlerini kullandığımda cyano tetiklenmişti, kullandığınız ürünler ve kullanım şeklinizde böyle bir şeyle karşılaştınız mı?

Gökhan Bey,

benzer ölçülerde tanka sahibiz, belki de komşuyuz, tam erenköy/göztepe sınırının erenköye bakan tarafında yaşıyorum. tank çok yeni 22 Martta bakteri girmeye başlamıştım. şu an 13 adet balık 32 conch ve 3 turbo snaile ve 7-8 parça mercana ev sahipliği yapıyor.

önceki tankımda AF mercan yemlerini kullandığımda cyano tetiklenmişti, kullandığınız ürünler ve kullanım şeklinizde böyle bir şeyle karşılaştınız mı?
Merhaba Emir bey . bayramımız Mübarek olsun diyerek başlayalım yeni tanklarda siyona oluşmasındaki en büyük etken nitrat veya fosfat sıfırlanırsa oluşur nitrat sıfır veya tam tersi fosfat sıfır olursa veya her ikisi birden sıfır olursa siyona görünür bende de oluyor her ikisi sıfırlanınca birkaç gün çıkıyor sonra kayboluyor çok az çıktığında müdahele etmiyorum ancak tankı sarmaya kumun üstünde çıkarsa bu zaman müdahale gerekir. marka önemli değil mercan yemlemede doz aşımı hem yosun hem sıfır nitratta siyonu çok çabuk tetikler bilgin olsun anlatmana dayanarak yazıyorum yeni akvaryuma çok fazla balık girmişsin bence eğer balık tankı yapacaksan önemli değil ama sps acropora bakacağım diyorsanız balıkları sistemin kaldıracağı şekilde yavaş yavaş eklemen gerekiyordu 2 ay olmuş bakteri girmeye başlamışsınız daha bakteri koloni oluşmamış tankınızda büyük zikzaklar olacaktır dengesiz su oluşacak bakteri kolonisi oluşturacak ne var tankınızda kaya kaç kilo hangi medyalar var bilmek lazım cepten beni arayın yardımcı olayım size 0535 773 59 69 syg.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gokhan bey selamlar;

brgds
Merhaba Eby,

tabi reef roids' in ilk önce 25 dakika önce amino asidini damlatıyorum 15 damla kadar kendi tank yoğunluğuma göre siz aynısı yapmayın mercan yükünüz burda çok önemli yoksa her yerden yosun ve siyano fırlar istemiyiz bunu sonra scahem'in zoopalnkton bir kapak bir  kaba döküyorum yarım çay kaşığı reef roidsin tozundan döküp on dakika bekletip tankın sağ ve solundan tanka boca ediyorum dalga motorlarının önüne doğru alttan bir ince bir telefon ışığı tutarsanız yerden yukarı doğru mercan yem parçacıklarının nasıl dolaştığını görürsünüz bütün mercanlar yem gidiyormu diye bunların hepsini karanlıkta yapıyorum direk mercana ışık gelmeyecek doğayı taklit etmeye çalışıyorum derin karanlık deniz dibi belgesellerde görmüşünüzdür. bazen bu yemlemeye ek olarak mysis karideste atiyorum mercanlar onlarıda yiyorlar bilginize her pazar sabahı 100 litre su değişimi yapıyorum 950 lt akvaryumda yani % 10 geliyor ayda bir kerede 200 litre yani sumpın en büyük gözününün suyunu boşaltıyorum ps temizlemek için oraya su doldurup öyle su değişimi yapıyorum su değişiminin asla zararı yoktur sadece maliyet aksine çok faydalıdır bütün mercanlar ve balıklar için. syg iyi bayramlar. 

Hocam güncel video veya foto var mı?

Konu görüntüleyen kullanıcılar