Basit bir sistem kullanıyorum aslında; 50lik Cd kutularının şeffaf kapaklarından yavruluk yapmıştım. Zaten bu plastiğin bir tarafı açık olduğundan, diğer tarafına da kenarlarda 1cm falan pay bırakarak delik açmış ve tabanına yarım cm kalınlığında olabildiğince ince gözenekli süngeri dış taraftan japon yapıştırıcı ile yapıştırıp kullandım. Bu kutunun üste bakacak kenar kısmına yakın yerden 2 delik açıp vantuz yerleştirdim ve bu yavruluğu ana tankın köşesine, su yüzeyine sabitledim.
duruma göre 2 şekilde yavruluğa su giriş çıkışı sağladım.
1. yöntem en ufak boy kafa motoru (2w) , hava hortumu ve vanası kullanarak akvaryumdan çok az miktarda suyu yavruluğa yukardan verdim.
2. yöntemde bu yavruluğu kuvvetli bir akıntı motoru karşısına sabitlersek motor üzerine vurdukça 1 cm lik aşağı yukarı hareket yapıyor ve tabandaki süngerden su giriş çıkışı oluyor.
Bu yavruluğun tek dez avantajı 2 hafta gibi bir süre sonunda tabandaki sünger kirlenip tıkanıyor. Temizlik için yavruları başka bir yavruluğa aktarmak gerekiyor ve yavruları aktarırken zedelemeden bu işlemi tamamlamak oldukça zor.
Aslında plastik sinek teline benzer ama daha sık bir materyal bulunabilirse(artemia yavrularının bile zor geçebileceği boyutta olması iyi olur),sünger yerine bunu kullanmak yavruları aktarmadan temizlik yapmayı kolaylaştırabilir.
Sır falan yok arkadaşlar, cleaner shrimple kıyaslanınca gerçekten çok daha kolay büyüyor