Keşfet

Peppermint Shrimp Yavrusu

Osman, süpersin vallahi. :)

Evet arkadaşlar sonunda en büyük larva metamorfoz geçirip ayakları üzerine indi , gördüğüm ayakları üstünde yürüyen en ufak karides :)

2mm kalınlıgımda gövdesi ,1 cm civarı toplam boyu var diyebilirim :)

Çekebildiğim kalitesiz fotolar arasından daha net olanını ekliyorum.

458468DSC01438.JPG

Çok şeker... :wub: Helal sana Ozy..

Ayyy yerim ben onu,yerim :D

[SIZE=14pt] [/SIZE]Kaç tane yavrumuz var şimdi :)

6 tane kalmıştı önceki gün dip temizliği yaparken malesef 1 tane kayıp verdim :( ,

1 metamorfoz geçirmiş

2 adet 1-2 gün içinde metamırfoz geçirecek olan

1 adet 4-5 gün sonra metamorfoz geçirecek olan ve

Diğer partiden geri kalan daha ufak bir yavru olmak üzere toplam 5 yavru kaldı. Fakat Bir CD kutusundan bozma yavruluk ile 5 adet büyütebilmeyide başarı olarak görüyorum :)

Osman bey tebrikler , başlığı 11 ocakta açmışsınız yaklaşık 16 - 18 günde bu hale geldiklerine göre iyi besliyorsunuz.

Bundan sonrası daha kolay denebilirmi ?

Tekrar tebrikler :)

helal olsun Osman abi... ellerine sağlık (maşallah..!!)

Tebrikler Osman Bey. Kalanların sorunsuz büyümelerini dilerim.

Osman tamam artık satılığa çıkar ayakları yere basmış :D

:) Herkese teşekkürler,

Aslında başlığı açtıgımda 10 günlük falan olmuştu , dolayısıyla yanılmıyorsam yavrunun yaşı yaklaşık 1 aylık. Bu kadar kısa süreceğini ummuyordum doğrusu fazla özen göstermediğim bir denemeydi aslında. Demekki düşük sayılı gruplar halinde ayrı kaplara ayırmam durumunda çok daha fazla yavru büyütebilirmişim. Topic marinin zooton ve phyton kuru mercan yemi ,seachem reef plus ve artemia dışında birşey kullanmadım. Fakat su değerleri ana tanktan sirküle olduğu için iyiydi :) (sıcaklık yoğunluk ph ca mg kh nitrat fosfat )

Onur o fotoğraf kaç X zoomlu hali sen bir düşün bence :p ,tül yavruluga koymaya bile çekiniyorum henüz :D bu yaratık 2mm gövde kalınlığına sahip ! :)

[SIZE=14pt] [/SIZE]Bence 1 tane bile olsa başarıdır.Gerçekten tebrikler :)

Osman bey anladığım kadarı ile tül yavrulukta büyütmediniz. Peki akvaryumla arasındaki sirkülasyonu nasıl yaptınız? Bende biraz emek harcayım diyorum cleaner ların yavruların sonu sanırım ya PS nin toplama kabı oluyor yada balıkların midesi. Ben tül yavrulukta deneyim diye düşündüm ama olmayacak galiba o yüzden sirkulasyon olayını kabaca bi anlatırmısınız.

Bu arada tebrikler yavrular için

Osman bey sizin sistemi biraz modernize edip üretimi artırmanız gerekiyor o zaman. 2-3 aylık bir sürede kendilerini kurtaracak hale gelecekler görünüyor.

:) Basit bir sistem kullanıyorum aslında; 50lik Cd kutularının şeffaf kapaklarından yavruluk yapmıştım. Zaten bu plastiğin bir tarafı açık olduğundan, diğer tarafına da kenarlarda 1cm falan pay bırakarak delik açmış ve tabanına yarım cm kalınlığında olabildiğince ince gözenekli süngeri dış taraftan japon yapıştırıcı ile yapıştırıp kullandım. Bu kutunun üste bakacak kenar kısmına yakın yerden 2 delik açıp vantuz yerleştirdim ve bu yavruluğu ana tankın köşesine, su yüzeyine sabitledim.

duruma göre 2 şekilde yavruluğa su giriş çıkışı sağladım.

1. yöntem en ufak boy kafa motoru (2w) , hava hortumu ve vanası kullanarak akvaryumdan çok az miktarda suyu yavruluğa yukardan verdim.

2. yöntemde bu yavruluğu kuvvetli bir akıntı motoru karşısına sabitlersek motor üzerine vurdukça 1 cm lik aşağı yukarı hareket yapıyor ve tabandaki süngerden su giriş çıkışı oluyor.

Bu yavruluğun tek dez avantajı 2 hafta gibi bir süre sonunda tabandaki sünger kirlenip tıkanıyor. Temizlik için yavruları başka bir yavruluğa aktarmak gerekiyor ve yavruları aktarırken zedelemeden bu işlemi tamamlamak oldukça zor.

Aslında plastik sinek teline benzer ama daha sık bir materyal bulunabilirse(artemia yavrularının bile zor geçebileceği boyutta olması iyi olur),sünger yerine bunu kullanmak yavruları aktarmadan temizlik yapmayı kolaylaştırabilir.

Sır falan yok arkadaşlar, cleaner shrimple kıyaslanınca gerçekten çok daha kolay büyüyor :)

Osman, kadın çorabı kullan. Ben Leleupi yavrularını kadın çorabından yaptığım yavrulukta bakıyordum. Temizlenmeside kolay.

Bu sabah baktıgımda 2. yavruda metamorfozu tamamlamış ve ayaklar üzerinde dolaşıyordu :)

Geri kalan 3 yavrudan da 1 tanesi yanılmıyorsam 1-2 gun sonra metamorfozu tamamlayacak .

3. yavru da metamorfozu tamamladı. Kalan 2 yavru için hala beklemedeyim :)

helal valla Osman sana!

yeni foto varmı bu arada?

Konu görüntüleyen kullanıcılar