Keşfet

Peppermint Shrimp Yavrusu

Epeydir uğraşmıyordum ,şu anda 1 haftalık ayırdıgım yavrular var ama yine birkaç taneden fazlasının yaşayacağını sanmıyorum çünkü önceki büyüyenlerle aynı şekilde bakıyorum.

Osman Bey gerçekten iyi bir iş başarmışsınız Tebrikler. Bende Cleaner shrimp le uğraşıyorum ancak ben 13 günü geçiremedim henüz. Şuan havalarda ısındı su sıcaklığından dolayıda zor oluyor baya bi.

Tekrardan Tebrikler...

Soner Bey daha önceki denemelerimden birisinde cleaner shrimp yavrularından 7-8 tanesini 45 gün kadar büyütmüştüm ancak sirkülasyon için kullandıgım hortumun tıkanması sonucu yavruları kaybetmiştim. Larva dönemi çok uzun sürdüğü için yeniden denemeyip peppermint shrimpleri deneyip başarılı olmuştum. Akvaryum ortamında 120 günden daha kısa sürede cleaner büyütebilmiş bir hobiciye rastlamadıgım için gerçekten zahmetli oluyor.

13. günü gecemediyseniz biryerlerde yanlış yapıyor olmalısınız.

Bende çok fazla araştırdım su temizliği çok önemli beni en büyük hatamda kaliteli bir su elde edemem oldu zaten ama şuan tezim bitti ve kendi evime geçtiğimde kesinlikle daha çok ve daha bilgili bir şekilde uğraşacağım. Çünkü doğadan toplanıyor bu canlılar nereye kadar toplanacak doğada bunların satış boyuna gelesiye kadar %5 i bile yaşamıyor bu yüzden bırakmayacağım bu işin peşini. Tekirdağa döndüğümde deniz canlıları için üretimhane gibi biryer düşünüyorum böyle türler için uğraşacağım. Altta ki fotoğrafta cleaner shrimp in gelişimi ile ilgili bir fotoğraf

Şekil olarak bir tanesi 3. resimdeki gibi diğerleri birazcık daha ufaktı kaybettiğimde. Malesef elimde kaliteli bir fotoğraf makinası olmadıgı için fotoğraflamamıştım ama 8. ve 12. günün fotğrafları halen mevcut onları ekliyorum.

8ncigun.jpg

12ncigun.jpg

Büyük baya bi cleanerda yavrular artemianın 2 katı kadarlar

Yılmak yola devam Sizide tekrar tebrik ediyorum. Bende mi denesem acaba pepermint :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar