Keşfet

Percula yardım

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Arkadaslar ufak boy cift percula vardi cinstiyet ayrimi olcak kadar ufaklar erkek olan öldü .disinin yanina buyuk bir percula alsam cinsiyeti degisir mi ? Buyuk olan baskin gelir dusuncesi ile soruyorum erkek olurmu?

Bir de perculalar her boyda cinsiyet değistirir mi ?

Büyük olan dişi olur :)

Bazen dişi erkeği döverek öldürebilir boylarini mümkün mertebe kendi boylariyla ayni al eş tutarsa 1sinden 1si dönecektir :)

Erkek olarak doğarlar. Baskın olan erkek dişiye dönüşür. Eğer dişi ölürse ikinci baskın erken, ölen dişinin yerini alır. Süreç böyle devam eder. Ama bir kere dişi olan balık bir daha erkeğe dönüşemez.

Birkere dişi olan derken yumurta dökene kadar mi yoksa dokmesede disi oldumu erkek olmazmi birdaha 

Önce dişi olacak ki sonra yumurtlayabilsin.

Dişiden olduktan sonra dönüş yok.

Dişilik hormonu bir kere kacmis... hem daha iyi kivirtirlar :) zaman alir hocam cift olmalari sen ayni boyu tuttur zaten baskin dişi diğeri erkek olur yumurtlasada yavru alman cok zor ama yumurtada mantar ve akvaryum da nitrat kolay olusuyor :) 3 ~ 5 sene sonra yumurta dokmeye basliyor sanirsam

ölüm neden oldu birde degerleri ne, akvaryumdaki litre, vs, canlilar, kurulum zamani, kac litre, ekipman vs yani yasanti kaliteye bağlı sonuçta onlarda yasantilarini etkiler tankina alacagin ve koyacagin baliktaki zararli canlilar bile degerlerine ve canlilarina olumsuz etki yapabilir bilgi vererek gidersen cok kisinin yardimci olacagini göreceksiniz.

Ölme sebebi aslında biraz da benim akvaryuma koyduktan 1 yada 2 gun sonra mantar oldu diger cardinal ve percula da birsey yok cokta sagliklilar.ne yaptiysam mantar gecmedi bende cımbizla koparttim fakat daha da hizlandi mantar dun baktım alt yuzgec ve sol yuzgecten snra vucuduna da sicramis bende en son sirke döktum fakat kaldıramadı ? zaten durumu kotuye gidiyordu ya camdan aşagiya aticaktim yada deniycektim .olmadi kurtaramadik ?

Butun degerlerim olmasi gibi ama nitrat bi 10mg onu düsüremiyorum her hafta su degisimi yapmama ragmen dusmuyor dusurmek icin baska yontemler uygulyorm artik bakalim nolcak

Konu görüntüleyen kullanıcılar