Keşfet

Percula yem sorunu

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Merhaba Dün bir çift percula aldım, tanka koydum. Elimde sera marka yem var dün akşam ve bugün yem verdim oralı bile olmadılar. Bir tanesi zaten akvaryumun bir köşesinde dikey bir vaziyette bekliyor. Yeni su değerleri , yeni bir ortam alışma süreci belki normal ama yem almamaları beni endişelendirdi. Bu yem almama süresi ne kadar daha sürer ve benim yapabileceğim birşey varmıdır? Yem verirken d.motoru , k.motoru vs. kapatmıyorum suya dağılıp gidiyor. Yanlışlık yapıyorsam lütfen uyarınız acemilikle balıkların ölümüne neden olmayayım

Ortama alışma süreci , 2 3 güne düzelir temde alırlar rahatta dolaşırlar , endişelenme , sen su değerleri ve ekipmanları doğru yap gerisini balıklara bırak hallolur. Yem fazla atma bide derim , aksamda aksama bi tutam at , yer yemez takip et.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alışma süreci +1

1 gün yem vermeyip, ertesi gün bulundukları yere doğru atın, yem önlerinden geçsin.

Dirençsiz gözükmüyorlarsa ve yeme hâlâ ilgi yoksa ertesi gün aynısını tekrarlayın.

Akıntı konusunda bana göre doğru yapıyorsunuz ama kapatarak da bir deneyin.

Mesela ben akıntıyı kapattığımda balıklar yeme ilgisiz davranıyor, akıntıya kapılıp giden yeme ise saldırıyorlar.

Bu arada Sera'nın hangi yemini kullanıyorsunuz? Marine granules harici bir şeyse farklı bir yem daha denemenizi öneririm.

Alışma süreci +1

1 gün yem vermeyip, ertesi gün bulundukları yere doğru atın, yem önlerinden geçsin.

Dirençsiz gözükmüyorlarsa ve yeme hâlâ ilgi yoksa ertesi gün aynısını tekrarlayın.

Akıntı konusunda bana göre doğru yapıyorsunuz ama kapatarak da bir deneyin.

Mesela ben akıntıyı kapattığımda balıklar yeme ilgisiz davranıyor, akıntıya kapılıp giden yeme ise saldırıyorlar.

Bu arada Sera'nın hangi yemini kullanıyorsunuz? Marine granules harici bir şeyse farklı bir yem daha denemenizi öneririm.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kullandığım yem sera marin granulat. Yemi bulundukları köşeden bıraktım ona rağmen ilgi göstermediler. Zaten bende o yüzden şüphelendim.Biri köşeden hiç çıkmıyor ve dikey duruyor. Bugun başka yem vermeyip  yarın tarif ettiğiniz gibi deneyeceğim. Başka yem öneriniz varsa alıp birde onu deneyeyim.

Sera marine tane boyutu nasıl bilmiyorum, hiç kullanmadım.

Alternatif olarak new life spectrum thera+  veya ocean nutrition prime reef flakes önerebilirim.

Ama bence alışma sürecinin ardından elinizdeki yemi yiyeceklerdir.

Belki diğer üyelerden başka öneriler de gelir.

SELAM

Yıllar önce İLK gelen palyaço balıkları okyanustan yakalanıp gelirdi ve akvaryuma alıştırmak yem yedirmek çok zordu şuan artık tank üretimi geliyor ama denizdekiler gibi sağlıklı olmuyorlar tabiki..

biraz sabredin yeme alışırlar öncelikle paylaçolar için yemler var onlardan verirseniz iyi olur bu arada su değerlerinizide kontrol etmenizde fayda var..

kolay gelsin

Selamlar. Biraz geç olsa da şunu belirtmeliyim ki, palyaço balıkları, özellikle percula türü çok obur hayvanlardır. Çok stres yaşamamaları lazım. Hızlı adapte olan balıklardır. Ben açıkcası bir kaç farklı tankta percula veya diğer palyaço türlerinin stresini görmedim, yaşamadım. 1-2 saat sonra da yemi kabul ettiler. Genelde hep böyle oldu. Benim şüphem, ya balıklar hasta ya da suyunuz bozuk. Dik duran balığın öldüğünü tahmin ediyorum ama.. Gelişme var mı şu an?

Selamlar. Biraz geç olsa da şunu belirtmeliyim ki, palyaço balıkları, özellikle percula türü çok obur hayvanlardır. Çok stres yaşamamaları lazım. Hızlı adapte olan balıklardır. Ben açıkcası bir kaç farklı tankta percula veya diğer palyaço türlerinin stresini görmedim, yaşamadım. 1-2 saat sonra da yemi kabul ettiler. Genelde hep böyle oldu. Benim şüphem, ya balıklar hasta ya da suyunuz bozuk. Dik duran balığın öldüğünü tahmin ediyorum ama.. Gelişme var mı şu an?
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim. Biri öldü diğerini hediye olarak verdim o da ölmesin diye. suyum bozuktu dediginiz gibi. Sorunun kayalarda olduğunu tesbit ettim ve şu an kurulumu yeni fiji kayalar ve yeni ro su ile sıfırlayacagim.

Merhaba , 

Tekrar palyaço yem sorunuyla karşılaştığım için aynı başlıktan devam ediyorum. Daha önce suyum problemli olduğu için balıklar yem almadı ve biri öldü diğeri de ölmeden hediye etmiştim. Sonra sıfırdan farklı kayalarla bir kurulum daha yaptım ve tekrar 2 palyaço ekledim. Ancak bunlarda yem yemiyorlar. Balıkları ekleyeli  bugün dahil 4. gün oluyor. Suyumda sorun yok amonyak 0, nitrit 0, nitrat 5, tuzluluk 1023-1024 arası ve sıcaklık 26 derece. Balıklarda fiziksel bir sorun yok beyaz benek, mantar, kuyruk erimesi vs. gibi. Yüzmeleri de normal yani baş aşağı durma, halsizlik,dirençsizlik, kayalara gövdelerini sürtme vs. durumları yok. Tüm akvaryumu geziniyorlar. Yukarıdaki tavsiyeler üzerine yem olarak new life spectrum thera a+ kullanıyorum.Yem önlerinden geçecek şekilde bırakıyorum ama yemi almıyorlar. 4 gün için stres atma ya da alışma süresi sizce normalmidir? ne kadar daha böyle devam eder? Başka bir problem olabilirmi? Durumu ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım yardımcı olursanız memnun olurum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar