Keşfet

Percula'larım hasta acill yardım lütfen

manypoore

Yeni Üye
Ad Soyad
alp
Merhaba ,

Akvaryumumu kuralı 1 bucuk ay oldu. İçerisinde 3 adet cromis , 2 adet percula ve 1 adet gobi balığı mevcut.Ayrıca 4 conch ve 4 snail mevcut.

Perculaların biri yaklaşık 1 aydır akvaryumda. 3 gündür yem almıyor yeme hareket etmiyor, bir gözü şiş gibi ve halsiz bitkin bir vaziyette. Diğer perculayı 1 hafta önce akvaryumcudan aldım.Onunda burun göz bölgelerinde pamuklanmalar oluştu.Fakat yem alıyor , canlı ve hareketli.

Akvaryumum 60x60x50 . Hydor Slim Skimmer 250 ps mevcut. 150 watt ısıtıcı , 100 lük dalga motoru ve hydor pico 1150 kafa motoru mevcut. 13-14 kg canlı kaya var.2 gün önce %25 su değişimi yaptım.

Balıklarımı kurtarmak istiyorum.Eski olan percula baya zor durumda 3 gündür cok zayıf ve yem yemiyor. Yardımlarınızı beklemekteyim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eski olan perculanız ne kadar zamandır tek bir de yeni alınan eskisinden büyük mü ?

Hocam ilginiz için teşekkür ederim.eski olan percula 1 ay 3 gündür akvaryumda.yeni aldığımı 8 gün önce aldım.yani ilk aldigim 25 gun akvaryumda tek kaldi.ikisi de aynı boydalar. 4 gün öncesine kadar çok keyifliydi. Yem yiyişi ,yüzüsü,formu gayet iyiydi.  4 gündür ne yem yiyor nede neşesi keyfi var ,zayıf baya

Palyaçolar Akvaryum da tek kaldıklarında dominantlaşırlar. Yani dişi olurlar. Tabi bu canlıları anlamak zor özellikle bu durum 3 günde de olabilir. 3 ayda da. Falcının dediği gibi 3 vakte kadar. [emoji23]
Şöyle bir ayrıntı var ufak olması erkek olduğu anlamına da gelmiyor. Kendi den daha ufak bir palyaço ile dişiye dönmüş çok ufak palyaçolar da gördük.
İş tamamen dominantlıkla alakalı olabilir.
İyice gözlemlemek gerekir.

By Nebi

Palyaçolar Akvaryum da tek kaldıklarında dominantlaşırlar. Yani dişi olurlar. Tabi bu canlıları anlamak zor özellikle bu durum 3 günde de olabilir. 3 ayda da. Falcının dediği gibi 3 vakte kadar.
emoji23.png

Şöyle bir ayrıntı var ufak olması erkek olduğu anlamına da gelmiyor. Kendi den daha ufak bir palyaço ile dişiye dönmüş çok ufak palyaçolar da gördük.
İş tamamen dominantlıkla alakalı olabilir.
İyice gözlemlemek gerekir.

By Nebi

Hocam yeni video cektim.İlk perculada baya bir pamuklanma var .burnunda alt kanatlarında ve sırtında .Bu video daha net. Diğer percula 5 gündür yem almıyor.Hiç yeme dönmüyor bile.Bir gözü şiş gibi ve diğer gözü puslu gibi.Sürekli ağzını acıp kapatıyor ve bitkin durumda. Pek dominantlıktan değilde hastalarmış gibi. Yapabileceğim birşey var mıdır ?

Aslında var ama tecrübeli ellerler ile yapılması gereken işlemler yapabilir misiniz bilmiyorum. Balığı yakalayıp bölgeyi temizlemeniz gerekir. Bunu kulak çöpü ile yapabilirsiniz. Daha sonra ısısı güzel ayarlanmış su ile çok  kısa süreli (2-3 sn)  tatlı su banyosu ile süreci tamamlayıp tank geri bırakın. Daha önce bu şekilde 5-6 kere canlı kurtardık. İnşallah sizinki de kurtulur.  

tankınız daha yeni diatom bile  başlayıp bitmemiş gibi ve su bunalık duruyor bakteri kıtlığından olsa gerek yani işin özüne inersek acele edip canlı koymuşssunuz tanka.

tuzluluk kaç

amonyak kac nitrat nitrit vs sorunun kökünü bulmazsanız başınız hep ağrır hobiden soğursunuz en önemli şey bu hobi de sabır bence :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar