Keşfet

Percula'larım hasta acill yardım lütfen

manypoore

Yeni Üye
Ad Soyad
alp
Merhaba ,

Akvaryumumu kuralı 1 bucuk ay oldu. İçerisinde 3 adet cromis , 2 adet percula ve 1 adet gobi balığı mevcut.Ayrıca 4 conch ve 4 snail mevcut.

Perculaların biri 1 ay 3 gündür akvaryumda. 4 gündür yem almıyor yeme hareket etmiyor, bir gözü şiş gibi ve halsiz bitkin bir vaziyette. Diğer perculayı 1 hafta önce akvaryumcudan aldım.Onunda burun göz bölgelerinde pamuklanmalar oluştu.Fakat yem alıyor , canlı ve hareketli.

Akvaryumum 60x60x50 . Hydor Slim Skimmer 250 ps mevcut. 150 watt ısıtıcı , 100 lük dalga motoru ve hydor pico 1150 kafa motoru mevcut. 13-14 kg canlı kaya var.2 gün önce %25 su değişimi yaptım.

Balıklarımı kurtarmak istiyorum.Eski olan percula baya zor durumda 3 gündür cok zayıf ve yem yemiyor. Yardımlarınızı beklemekteyim.

Tankinizin isi durumu nedir

SAYMİN_25 MERHABALAR

Aquael Easy Heater Akvaryum Plastik Isıtıcı 150watt ısıtıcım mevcut. 25 derecede sabit tutuyor.

Tam emin olamasamda brooklynella hastalığını araştırmanızı tavsiye ederim. Yakın zamanda 2 palyaçomu kaybettim bu hastalık sebebi ile.

Videoda söylediğiniz belirtiler net görünmüyor. sadece tarifinizden su kalitesiyle alakalı bakteriyel gibi duruyor.   Bu süreçte sarımsak özlü ve protein ağırlıklı yem kullanın. 

Net resim veya video yükleye bilirseniz daha net olur teşhis.

Videoda söylediğiniz belirtiler net görünmüyor. sadece tarifinizden su kalitesiyle alakalı bakteriyel gibi duruyor.   Bu süreçte sarımsak özlü ve protein ağırlıklı yem kullanın. 

Net resim veya video yükleye bilirseniz daha net olur teşhis.
Hocam yeni video cektim.Videodaki ilk percula yı 1 hafta önce akvaryumcudan aldım.Sırt,burun ve alt kısmında pamuklanma tarzı beyaz oluşumlar var.

İlk aldığım percula 1 ay 4 gündür akvaryumda.Videoda kayanın altında sabit duruyor.Sürekli agızını açıp kapatıyor.Cansız,bitkin ve 4 gündür yem yemiyor.Yeme tepki vermiyor ve 1 gözü şiş gibi , diğer gözü de bulanık puslu gibi. 5 gün önce hiç birşeyi yoktu.gayet canlı yemlere atlıyordu.bir anda böyle oldu.

Konu görüntüleyen kullanıcılar