Keşfet

Perculamdaki Pamuk

Sefa Ö.

Aktif Üye
Ad Soyad
Sefa ÖZKAN
Arkadaşlar merhaba.İthal gelen 2adet percula aldım s-m boyları arası.Fakat 1 hafta sonra önce biri kuyruk erimesinden öldü.Sonrada 1-2 hafta sonra diğerinde pamuksu şeyler oluşmaya başladı.Fakat iştahı ve keyfi yerinde.Netten çok aradım fakat tam bir konuya değinemedim.Sorun ne olabilir.Tankımda 2 damsel cift çok uysallar kardeş gibiler herkezle 1 goby 1 chromis 2 adet percula.

Sorun ne acaba? Tankıma girdiği günden itibaren new life specturm thera a+ (NLS) sarımsak özlü yem kullanıyorum herzaman.Dediğim gibi iştahı keyfi yerinde fakat yüzünün sağ tarafı beyazmsı solungacın ucunda çenesinin tam altında pamuk var.

Bendede aynı pamukçuk olmuştu, malesef ex oldu..

Birdaha asla ithal balık almam bundan sonra. Direk hobiciden alacam

ithal palyaçoda hobicide bulunmuyor malaesf

benim aldığım tüm yerli palyaçolar pamukçuk olurken ithal aldığım iki palyaço gayet sağlıklı, bu ithal yerli konusu değil balığın alırken ve aldıktan sonra bakıldığı şartlarla alakalı biraz. s veya xs almak yerine bence biraz büyük balık deneyin en azından akvaryuma ekledikten sonra hastalık görürseniz toparlama şansı yükselir. tabi alırken iyice inceleyip çok hareketli sağlıklı balık seçmek lazım

Bende de ayni sorun vardi. Guvendigim bi esnaftan almistim. Kisa surede gecer, ani tuzluluk ve isi degisikliginden demisti. Once akvaryumdaki diger clown a bulastirdi. Sonra ikisindeki de gecti. Bu surecte hic istahlarindan kesilmediler tamamen gecmesi yaklasik 45 gun surdu. Haftada bikac gun yemleri aquaforest garlic oil ile vermistim. Hos hala arada o sekilde veririm

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yüzünün bi bölümünü tamamen kaplamış ve morumsu bir renk vermiş. Birazda yorgun bitkin gibi duruyor. Kücük nanoyu karantina olarak hazırlıyorum bu süreçde bi kabın içinde tankın bi köşesine astım mecburen diğer canlılarada sıçramasın die. İştahı kesik malesef

Yüzünün bi bölümünü tamamen kaplamış ve morumsu bir renk vermiş. Birazda yorgun bitkin gibi duruyor. Kücük nanoyu karantina olarak hazırlıyorum bu süreçde bi kabın içinde tankın bi köşesine astım mecburen diğer canlılarada sıçramasın die. İştahı kesik malesef
Akvaryum ısısını yukseltin biraz, 28 derece gibi. Sarimsakli yemle beraber arada kırmızı pul biberde atın biraz. İnşallah iyileşir. Benim perculalarda ithal ama pamukcuk olduğunda iştahları ve formları yerindeydi.

Konu görüntüleyen kullanıcılar