Keşfet

PH-KH dengesi

sahinozturk

Yeni Üye
Ad Soyad
şahin öztürk
Merhaba Arkadaşlar,

Ph ve Kh dengesini nasıl ayarlıyorsunuz?

Hangi katkıları kullanıyor ya da neler uyguluyorsunuz :)  

130 lt lik bir tuzlu su akvaryumum var içerisinde (1 foxface, 1 blenny, 1 altı çizgili lapin, 1 tomato clownfish 1 black clownfish ve 2 adet blue damsel ) canlılarım var foxface hariç hepsi M boy böyle yazınca sıkış tepiş bir akvaryum sanmayın :)   iş yerinde olduğumdan resim ekliyemiyorum.

İnternetten katkılara baktım fakat çok kararsız kaldım yardımcı olur ya da tavsiyelerde bulunursanız sevinirim

Ph dengesi kendi kendine oturacak, bunun icin khi sabit tutmaya calismaniz gerekiyor. Biraz da akvaryum oturdukca sabitlenecek. Akvaryumunuzdaki mercan yogunlugu fazla degilse kh tuketimi fazla degildir, disaridan katki girmenize gerek olmaz, su degisimleri yeterlidir. Tabi tank mercanla doldukca tuketim artacak, o zaman da disaridan el ile, veya dozaj pompasi veya, kalsiyum reaktoru kullanarak kh ve ca girmeniz gerekecek.

PH sabit tutmak için ph tamponlayıcı da kullanablirsiniz.

KH için de toz KH katkısı satın alarak üzerideki yönergeleri takip ederek işinizi halledebilirsiniz.

Ya da tankın oturmasını beklersiniz. KH stabil 7-8 civarı tutarsınız, PH da buna göre ışıklar açık-kapalı pozisyonlarda takip edersiniz. PH gece 7,8 gündüz 8,2 ideal sayılabilecek değerler. Eğer bundan çok düşük ya da çok yüksek değerler okuyorsanız, buna göre çözüm arayabilirsiniz. 

Cevaplarınız için teşekkürler. Şuan mercan yoğunluğu yapmayı planlamıyorum dün akşam ölçtüğümde 7.8 olarak ph ı ölçtüm cuma günü bir test yapmayı planlıyorum tekrar buraya yazacağım sonuçları bu arada KH toz katkısında önerecebileceğiniz bir ürün varmıdır ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar