Keşfet

Ph Metre Için Kalibrasyon Sıvıları : Ph7 Ve/veya Ph4 Beykent-Beylikdüzü-Büyükçekmece

sweetsoul

Yeni Üye
Ad Soyad
Tolga
Beykent-Beylikdüzü-Büyükçekmece civarında oturan akvarist arkadaşlarım, PH metre aldım kalibrasyon sıvıları paketten çıkmadı.Bu sıvılara ihtiyacım var.

Yardımınızı rica ediyorum..

Deniz Bey bugün Karaköy'den cep tipi PH Metre aldım ama kutusundan kalibrasyon sıvıları çıkmadı.Kalibre edemediğim için de kullanamıyorum.Tekrar Karaköy'e giteye de vaktim yok.

Sordum çünkü yanlış bilmiyorsam, yanlışsa düzeltilirse de sevinirim,  tuzlusuda ph  genelde 8 ve üsttü olduğu için kalibre edilirken pH:4 ve pH:7 kalibre noktaları yerine pH:7 ve pH:10  noktaları tercih edilir diye öğrenmiştim. pH:4 ve pH :7  genelde Kalsiyum reaktörleri içinde kullanılan probelar için kullanır diye biliyordum. Belki yanılıyorumdur.  Apex in probe kalibrasyonunda bu stil önerilmişti. Umarım bulursunuz çünkü kalibre olmayan cihazın atıl durması sıkıntı.

Sordum çünkü yanlış bilmiyorsam, yanlışsa düzeltilirse de sevinirim,  tuzlusuda ph  genelde 8 ve üsttü olduğu için kalibre edilirken pH:4 ve pH:7 kalibre noktaları yerine pH:7 ve pH:10  noktaları tercih edilir diye öğrenmiştim. pH:4 ve pH :7  genelde Kalsiyum reaktörleri içinde kullanılan probelar için kullanır diye biliyordum. Belki yanılıyorumdur.  Apex in probe kalibrasyonunda bu stil önerilmişti. Umarım bulursunuz çünkü kalibre olmayan cihazın atıl durması sıkıntı.
Ben 4 ve 7 sanıyordum ama bence sizin dediğiniz ph7 ve ph10 daha mantıklı.

Cihaz sıfır ve kutusunda olduğundan yani daha önce hiç kullanılmadığından bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Olmazsa internetten alacağım artık.

Teşekkürler Deniz Bey,sayenizde öğrenmiş oldum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar