Keşfet

PH

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
MERHABALAR , ph cihazı dün geldi ölçtüğümde 7.8 ph cıktı acaba 8.00 ya da 8.3 e yükseltme gibi bir girişimde bulunayım mı bu şekilde bırakıyım mı? akvaryum kayaları tamamen lav kayasından yaptım ph düşüklüğünün bundan olabileceğini düşünüyorum . kent marine tuz kullanıyorum normal bır  kaya kullansaydım 8.3 e yakın olurdu heralde . görüşlerinizi beklıyorum teşekkürler.

Bence bir mudahaleye getek yok. 7.8 ile 8.3 arasinda fazla bir fark yok. Zaten gece gunduz arasi bile daha fazla fark olusuyor. Yani olcum yaptigin saatin ziddi bir saatte olcum yaparsan farkli bir deger alman muhtemel. Oglen 12 gece 12 gibi. Su degisimlerini yaptigin surece hersey yolunda diyebilirim. Sadece Lps tankiysa biraz yukseltmek belki dusunulebilir.

Bence bir mudahaleye getek yok. 7.8 ile 8.3 arasinda fazla bir fark yok. Zaten gece gunduz arasi bile daha fazla fark olusuyor. Yani olcum yaptigin saatin ziddi bir saatte olcum yaparsan farkli bir deger alman muhtemel. Oglen 12 gece 12 gibi. Su degisimlerini yaptigin surece hersey yolunda diyebilirim. Sadece Lps tankiysa biraz yukseltmek belki dusunulebilir.
Tesekkur ederim simdilik mudaha etmiyorm o zaman 

Konu görüntüleyen kullanıcılar